Levi, Suomi

Sää tänään

10°C

Sää tänään ja 5 vrk ennuste

Tiistai

18°C

Keskiviikko

18°C

Torstai

19°C

Perjantai

18°C

Lauantai

18°C

Sulje

Levi, Suomi

Levitunturi (lyhennettynä Levi) Kittilän kunnassa on tunturi, joka on tunnettu Suomen suurimpiin kuuluvasta hiihtokeskus Levistä. Hiihtokeskuksen toiminta painottuu ensi sijassa talveen. Levillä toimii Suomen suurin hiihtokoulu. Levitunturin huippu on 531 metriä merenpinnan yläpuolella. Levillä on myös kaksi Suomen kolmesta gondolihissistä. Levillä järjestetään vuosittain Alppihiihdon maailmancupin osakilpailu, Levin pujottelu

Levillä on neljäkymmentäviisi lasketteluun tarkoitettua rinnettä, joista viisitoista on valaistu. Suurimman rinteen korkeusero on 325 metriä. Pisimmän rinteen pituus on 2 500 metriä ja pisimmän hissin pituus noin 1 636 metriä. Levillä voi lisäksi harrastaa maastohiihtoa, moottorikelkkailua, pyöräilyä ja koiravaljakkoajelua sekä ratsastusta islanninhevosilla ja suomenhevosilla, kalastusta, patikointia, melontaa, golfia ja sukellusta. Kesäkuussa 2006 Levillä avattiin maastopyöräilypuisto Levi Bike Park.

Levi on täynnä mukavaa menoa - sekä päivällä että illalla! Iloinen ja nuorekas Levi on monipuolinen tapahtumakohde. Kun kaipaat aktiivilomaa tai rentoutumista - Levillä voit tehdä ne molemmat! Huimapäisimmät viilettävät alas jyrkkää Maailmancup-rinnettä ja viihtyvät aamutunneille asti kuuntelemassa huippuartistien esityksiä. Lapin rauhallisesta tunnelmasta voit nauttia laavunuotion tulen loimussa makkaraa käristäen tai kokeilla poroajelua seesteisessä tunturimaisemassa. Lumiloma Levillä on monipuolinen kokemus.