Oopperan kummitus-musikaali Tallinnassa

Andrew Lloyd Webberin säveltämä "Oopperan kummitus" on yksi musikaalihistorian menestyneimmistä. Tarina aidosta rakkaudesta, sen menettämisestä ja ulkoisen ja sisäisen kauneuden ristiriidasta.

Oopperan kummitus

Oopperan kummituksen esitteli maailmalle ensimmäisen kerran ranskalainen kirjailija Gaston Leroux, jonka romaani LeFantôme de l’Opéra ilmestyi jatkokertomuksena syyskuusta 1909 tammikuuhun 1910 Le Gaulois -lehdessä. Hän sai osittain innoitusta romaaninsa kirjoittamiseen todellisista tapahtumista Pariisin oopperassa 1800-luvulla. Alkuperäisen romaanin ovat kuitenkin jättäneet varjoonsa monet sitä seuranneet näyttämö- ja elokuvaversiot, joista tunnetuimpia ovat Lon Chaneyn ja Rupert Julianin mykkäelokuvaklassikko vuodelta 1925 ja tietenkin Andrew Lloyd Webberin vuonna 1986 säveltmä luomoava ja unohtumaton musikaali.

Tarina kertoo aidosta rakkaudesta, menetyksestä sekä siitä, että ulkoinen ja sisäinen kauneus eivät välttämättä kulje käsi kädessä. Tarinan päähenkilö on kuolevainen mies Erik, jonka kasvot ovat epämuodostuneet. Sisimmältään kaunista Erikiä ei ole koskaan arvostettu, vaikka hän on lahjakas niin musiikissa kuin monessa muussakin taiteessa. Erikiä pelätään ja inhotaan. Hän asettuu asumaan Pariisin oopperatalon kellareiden alapuolelle ja saa ihmiset uskomaan, että oopperassa kummittelee. Erik rakastuu orpotyttö Christineen ja opettaa häntä laulamaan. Christinen lapsuudenystävä ja ihastus astuu kuvioihin mukaan ja näin Christine on vaikean päätöksen edessä.

Huom! Musikaalilippu (hinta alk. 62€) tulee valittavaksi varaamon kohdassa 4 palvelut. Valinnan jälkeen myös matkan lopullinen hinta tulee näkyviin.

Oopperan kummitus-musikaali, hotellimatka Tallinnaan
Oopperan kummitus -musikaalimatka 17.3.2017 Varaa
Oopperan kummitus -musikaalimatka 18.3.2017 Varaa
Cxense Display