Länsiväylä-lehden lukijamatka Wiesbadeniin

Näe ja maistele Saksan Wiesbadenin upea kevät!
Länsiväylän lukijamatkalla ke 3.5. – la 6.5.2017

Kevään matkalla tutustumme ja majoitumme Wiesbadenin kaupunkiin ja teemme retkiä lähiseudun viinikellareihin, joissa pääsemme maistelemaan mm. paikallisia nyt niin suosittuja kuohuviineja. Matkaohjelmassa mm. Rüdesheimin Drosselkasse, Eberbach-luostari, Kupferberg Terasse, Asbach Besucher Center sekä Mainzin ja Frankfurtin kaupunkikierrokset. Aikaa jää myös ostoksille ja omatoimiseen ohjelmaan. Lähde mukaan ihanalle kevätmatkalle tunnelmalliseen Wiesbadeniin!

Matkanjohtajan toimii Kristiina Auro.

Wiesbaden

Wiesbaden, joka sijaitsee Reinjoen ja Taunusvuoriston välissä on Hessenin osavaltion pääkaupunki läntisessä Saksassa. Alueella sijaitsevien kuumien lähteiden ansiosta Wiesbaden muodostui jo keskiajan lopulla merkittäväksi kylpyläkaupungiksi. Osittain tästäkin johtuen kapungille on yhä tyypillistä klassistinen rakennustyyli ja runsaat viheralueet. Nykyään kaupunki muodostaa yhden kokonaisuuden Reinin etelärannalla sijaitsevan Mainzin kaupungin kanssa, jonka joen pohjoidpuolella siijaitsevat kaupunginosat liitettiin toisen maailmansodan jälkeisten Reinjoen rajaamien miehitysvyödykkeiden takia Wiesbadeniin.

Elämä Wiesbadenissa sykkii ja se vaihtelevaa ja eläväistä. Tarjotlla on teatteria, taidetta, kirjallisuutta ja musiikkia laajassa tarjonnassa mitä eirlaisimilla tavoilla. Laadukkaan ja moninaisen valikoiman tarjoavat myös wiesbadenilaiset museot.

Kävelyretki vanhankaupngin halki, historillisessa viisikulmiossa tekee syvän vaikutuksen. Linna-aukiolta alkaen, jossa on keskustan vanhimmat rakennukset; vanha raatihuone sekä uusi raatihuone ja nassausulaiusten herttuoiden kaupunkilinna. Vieressä sijaitsee Wilhelmstrasse , joka on ensiluokkainen ostos- ja kulttuurikatu. Hienostuneiden liikkeiden ja kahviloiden lisäksi siellä sijaitsee Hessenin maakuntamuseo ja Nassaun taideyhdistys, joka on erikoistunut moderniin taiteeseen.

Suomessa Wiesbaden on ehkä saanut julkisuutta autourheilija Nico Rosbergin kotikaupunkina.

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Satamalähtö
Aikuisia
Lapsia

Cxense Display