Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Elämyksiä kaikilla aisteilla

EKL:n jäsenmatka Provenceen ja Nizzaan

EKL:n jäsenmatka Provenceen ja Nizzaan

Lähtöpäivät:

14.5.2020

Matkan kesto:

6 päivää, 5 yötä

Hinta:

Hinta alkaen 1385€

alk. 1385 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Provence

Tutustumme Etelä-Ranskan legendaarisimpiin alueisiin: Provenceen ja Ranskan Rivieraan. Kuvankaunis Provence ihastuttaa monipuolisuudellaan. Alueen merkittävät historialliset kaupungit, vaikuttava arkkitehtuuri, rikas kulttuuriperintö ja toisaalta taas henkeäsalpaavan komea luonto vuoristo- ja merimaisemineen, laventelipeltoineen, ja kauniin luonnon keskelle rakennettuine pittoreskeine pikkukylineen lumoavat viehätysvoimallaan. Kaiken tämän kruunaa vielä alueen maailmanlaajuisesti tunnettu, paikallisia tuotteita suosiva Provencen keittiö sekä tietysti erinomaiset viinit. Ranskan Riviera eli Côte d’Azur sijoittuu Välimeren rannikon itäisimpään osaan. Côte d’Azur tarkoittaa sinistä rannikkoa, mikä kuvaa hyvin tätä sinisenä siintävän Välimeren rannalle levittyvää viehättävien kontrastien aluetta. Ranskan Riviera tunnetaan upeista rannoistaan, taiteilijoita vuosisatojen saatossa houkutelleesta valostaan ja kauniista kaupungeistaan. Alueelle tyypillistä on myös merenrantatunnelmaan yhdistyvä vuoristoinen seutu jylhine maisemineen ja suloisine pikkukylineen.
 

Aix-en-Provence

Aix-en-Provence tunnetaan kullanhohtoisesta kivestä tehdyistä rakennuksistaan ja suihkulähteistään. Kaupunki on kuin sinisen taivaan alle rakennettu ulkoilmamuseo, jonka historiallisen keskustan viehättävillä kaduilla kävellessä voi ihailla palatseja ja kirkkoja, sekä pikkupuotien näyteikkunoita. Aixista on kotoisin mm. taidemaalari Paul Cézanne, jonka ateljee toimii nykyään museona. Matkailijat viihtyvät Aixin komean pääkadun, Cours Mirabeau'n, monissa kahviloissa kauniiden talojen ja suihkulähteiden katveessa. Kauppojen, ravintoloiden ja kahviloiden täyttämän vanhankaupungin aukiot toimivat aamuisin ruoka- ja kukkatoreina muuttuen iltapäivästä alkaen viihtyisiksi ulkokahviloiksi.


Avignon

Avignon tunnetiin keskiajalla paavien kaupunkina. Paaveista kuusi asui siellä vuosina 1309-1376. Muurien ympäröimä ”kaupungin sydän” kuuluu kokonaisuudessaan Unescon maailmanperintökohteiden listaan, ja pienestä kaupungista löytyykin paljon ihmeteltävää historian ystäville. Avignonin tunnetuin nähtävyys on Paavien palatsi, joka rakennettiin 1300-luvulla paavien asuinkäyttöön. Rakennuksen sanotaan olevan maailman merkittävin goottilainen palatsi.


Arles

Roomalaisajoilta peräisin oleva Arles kirjatiin Unescon maailmanperintökohteeksi sen vanhan kaupungin ja siellä sijaitsevien roomalaisaikaisten monumenttien, kuten amfiteatterin ja kolosseumin, sekä romaanista tyylisuuntaa edustavan Arlesin Pyhälle Trofinelle pyhitetyn kauniin kirkon ansiosta. Arlesin ainutlaatuisen valon ja värit ovat ikuistaneet monet taitelijat, kuten mm. Vincent van Gogh, jonka taiteellinen aktiivisuus oli huipussaan Arlesissa asuessaan.


Vauclusen alueen pikkukylät

Vauclusen alueen kauniit vuoristomaisemat huippujen väliin jäävine laaksoinen ja ihastuttavine pikkukylineen luovat täydelliset puitteet unohtumattomalle päiväretkelle. Yhteensä seitsemän Vauclausen alueen kylistä kuuluu Ranskan kauneimpien kylien (Les Plus Beaux Villages de France) tarkasti valittuun joukkoon.


Antibes

Antibes on viidennellä tai neljännellä vuosisadalla eaa perustettua kauppa- , sotilas- ja hallintokaupunki Välimeren rannalla. Kaupunki sijaitsee Nizzan ja Cannesin välissä ja kaupungissa on runsas teatteri-, musiikki-, festivaali-, yms tarjonta. Kaupungissa asuu paljon kansainvälisiä tähtiä. Kaupungin Picasso-museo sijaitsee Château Grimaldissa, rakennuksessa joka on itsessään näkemisen ja kokemisen arvoinen.

Nizza

Ranskan Rivieralla sijaitseva Nizzan kaupunki on aurinkoinen ranta- ja kaupunkilomakohde turkoosin veden äärellä.Tämä meren ja vuoristoen välissä sijaitseva lomakohde tarjoaa lempeän ilmaston ja monipuolisesti luksusta, provencelaisia makunautintoja, ostoksia ja kulttuuria. Yllä sininen taivas, huojuvia palmuja ja upeaa rantahietikkoa kilometrittäin. Nizzan ihastuttava vanhakaupunki on täynnä pieniä ravintoloita ja kahviloita, ja rantakadulla on mukava kävellä ja ihailla kaupunkia. Kaunis Belle époque-arkkitehtuuri ja lukemattomat upeat kirkot luovat upeat puitteet mukavalle lomalle.


Lennämme Finnairilla

Matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.

 

Hintaan sisältyy

  • Edestakaiset lennot Helsinki-Nizza-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: 4 x lounas ja 1 x illallinen ruokajuomineen (mineraalivesi, lasi viiniä ja kahvi)
  • Sisäänpääsymaksut tutustumiskohteisiin: Paavien palatsi, Cezanne ateljee, Musée Picasso
  • Suomenkielisen oppaan palvelut kohteessa
  • Ranskan hotellien perimä kaupunkivero

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Ranskassa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla. 
Helsinki - Nizza 08:05 - 10:25

Nizza - Helsinki 11:30 - 15:45

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Matkaohjelma

14.5.2020 Torstai Helsinki - Nizza - Aix-en-Provence

Finnairin lento lähtee klo 08:05 kohti Nizzaa, jonne saapuminen klo 10:25. Opas ja bussi ovat vastassa kentällä. 
Lähdemme suoraan kohti Aix-en-Provencea. Matkalla nautitaan yhteinen lounas. Roomalaisten perustama Aix-en-Provence on tunnettu kullanhohtoisena loistavasta kivestä tehdyistä rakennuksistaan ja lukuisista suihkulähteistään. Kaupunki on itsessään kuin sinisen taivaan alle rakennettu ulkoilmamuseo, jonka historiallisen keskustan viehättävillä kaduilla kävellessä voi ihailla palatseja ja kirkkoja sekä pienten puotien näyteikkunoita. Päivän ehdottomana vierailukohteena on Paul Cezannen ateljee, joka on säilynyt lähes koskemattomana mestarin jäljiltä.  Alkuillasta teemme vielä yhteisen kävelykierroksen Aix’n keskustassa.
 

15.5.2020 Perjantai Avignon-Arlés

Päivän aikana vierailemme kahdessa upeassa ja historiallisesti merkittävässä kaupungissa: Avignonissa ja Arlés’ssa. Avignon tunnetiin keskiajalla paavien kaupunkina. Paaveista kuusi asui siellä vuosina 13091376. Muurien ympäröimä ”kaupungin sydän” kuuluu kokonaisuudessaan Unescon maailmanperintökohteiden listaan, ja pienestä kaupungista löytyykin paljon ihmeteltävää historian ystäville. Avignonin uskomattoman upea nähtävyys on Paavien palatsi, joka rakennettiin 1300-luvulla paavien asuinkäyttöön. Rakennuksen voidaan sanoa olevan maailman merkittävin goottilainen palatsi.  
 
Päivän toinen kohteemme on roomalaisajoilta peräisin oleva Arlés. Arlés kirjatiin Unescon maailmanperintökohteeksi sen vanhan kaupungin ja siellä sijaitsevien roomalaisaikaisten monumenttien, kuten amfiteatterin ja kolosseumin, sekä romaanista tyylisuuntaa edustavan Arlesin Pyhälle Trofinelle pyhitetyn kauniin kirkon ansiosta. Arlésin ainutlaatuisen valon ja värit ikuisti puolestaan Vincent Van Gogh, jonka taiteellinen aktiivisuus oli huipussaan Arlésissa asuessaan. Myös tämän mestarin teoksien maalauspaikkoja on mahdollisuus ihailla tässä idyllisessä ympäristössä. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan

16.5.2020 Lauantai markkinat-Vauclause-Laurmarin

Lähdemme aamiasen jälkeen tutustumaan Aix-en-Provencen värikkäisiin kukka- ja maalaismarkkinoihin. Eläväisestä tunnelmasta, tuoksuista ja silmänruuasta nautti jo mitään ostamattakin! Paikallisista tuotteista löytyy kuitenkin monia kauniita ja maittavia tuotteita kotiinvietäväksi. Markkinoilta lähdemme kohti Vauclausen departementtia, jonka sykähdyttävän kauniit vuoristomaisemat laaksoinen ja ihastuttavine pikkukylineen luovat kauniit puitteet unohtumattomalle päiväretkelle. Alueen kylistä seitsemän kuuluu Ranskan kauneimpien kylien (Les Plus Beaux Villages de France) tarkasti valittuun joukkoon. Suuntaamme viiniviljelmien ja oliivilehtojen ympäröivän Lourmarinin kylän, jonka viehättävä romaaninen kirkko, hieno 1400-luvulla rakennettu linna ja kaunis keskusta on kapeiden katujen, eri aikakausilta peräisin olevien lähteiden ja pienien puotien, ravintoloiden ja gallerioiden värittämä. Kylän rauhan ja kauneuden vuoksi kaksi merkittävää ranskalaista kirjailijaa valitsi sen viimeiseksi lepopaikakseen; Lourmarinin hautausmaalta löytyy Albert Camus’n ja Henri Boscon hauta. Yksi syy alueen suosioon on varmasti myös brittikirjailija Peter Mayle, jonka humoristiset romaanit Provencesta ovat houkutelleet juuri näille seudulle paljon matkailijoita. Maylen kirjat kertovat kirjailijan kokemuksista ja kommelluksista pienessä provencelaisessa kylässä, josta hän osti vaimonsa kanssa vanhan talon.  Nautimme yhteisen lounaan Lourmarinissa.
 
Loppupäivä omaa aikaa Aix-en-Provencessa

17.5.2020 Sunnuntai Antibes-Nizza

Lähdemme aamiaisen jälkeen ajamaan kohti Nizzaa, jonne majoittaudumme kahdeksi yöksi. Matkan varrella nautimme yhteisen lounaan ja pysähdymme tutustumaan Antibesin rantakaupunkiin. Antibes on viidennellä tai neljännellä vuosisadalla eaa. perustettua vanha kauppa-, sotilas- ja hallintokaupunki Välimeren rannalla. Tätä Nizzan ja Cannesin välissä sijaitsevaa hiekkarantojen ympäröimää satamakaupunkia kutsutaan Ranskan Rivieran kulttuuriseksi sydämeksi sen runsaa teatteri-, musiikki-, festivaali-, yms. tarjonnan ansiosta. Alue on kansainvälisten tähtien suosiossa ja usein heidän toinen asuinpaikkansa. Kaupunki itsessään huokuu historiaa, ja sen museot ja historialliset muistomerkit takaavat matkailijoille runsaasti nähtävää ja koettavaa. Antibesin hieno Picasso-museo sijaitsee Château Grimaldissa, rakennuksessa, joka on  itsessään näkemisen ja kokemisen arvoinen. Sen rakentaminen aloitettiin jo ensimmäisellä vuosisadalla roomalaisten vallan aikana antiikin kreikkalaisten raunioiden päalle, ja 1300luvulla paikalle rakennettin linnoitus. Linna on kuulunut vuodesta 1385 geneveläiselle Grimaldin suvulle, ja nykyisen linnan rakentaminen aloitettiin 1400-luvulla. 1600-luvulla JeanHenri Grimaldi d’Antibes uudisti keskiaikaisen linnoituksen ja teki siitä palatsin. 1900-luvun alkupuolella Antibesin kaupunki osti palatsin ja vuonna 1946 Dor de la Souchère tarjosi Pablo Picassolle mahdollisuutta käyttää linnaa ateljeenaan, ja taiteilija otti tarjouksen epäröimättä vastaan. Hedelmällisten työvuosien tuloksena Picasso nimitettiin Antibesin kunnia-asukkaaksi vuonna 1957 ja loppujen lopuksi vuonna 1966 Château Grimaldissa avattiin Picasso-museo. Museon kokoelmaan kuuluu 245 Picasson teoksen lisäksi myös Légerin ja Hartungin teoksia. Terassilla on upeita veistoksia ja hienot näkymät merelle.
 
Antibesistä jatkamme matkaa Nizzaan, jonne saavuttuamme majoittaudumme keskeisellä paikalla sijaitsevaan hotelliin. Loppupäivä omaa aikaa Nizzassa.
 

18.5.2020 Maanantai Nizza

Teemme aamupäivällä parin tunnin kävelykierroksen Nizzan keskustassa. Nizzan ainutlaatuisen ilmapiirin aistii parhaiten kävelyllä tunnetulla rantabulevardilla, Promenade des Anglaisilla. Kävellessä voimme ihailla niin merinäköaloja kuin bulevardin elegantteja rakennuksia, joista ehkä vaikuttavin on 1800-luvun lopulla rakennettu palatsimainen Hotelli Negresco. Nizzassa on myös kaunis keskiaikainen vanha kaupunginosa lukuisine ravintoloineen ja baareineen. Kaupunkikierroksen jälkeen on vapaata aikaa tutustua Nizzaan omatoimisesti ja tehdä ostoksia. Illalla nautimme yhteisen illallisen.
 

19.5.2020 Tiistai Nizza-Helsinki

Aamiaisen jälkeen kuljetus hotellilta Nizzan lentokentälle, josta Finnairin suora lento Helsinkiin lähtee klo 11:30 ja saapuminen Helsinkiin klo 15:45

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.