Matkapojat logo Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Wienin ja Bratislavan joulutorit

Rantalakeus ja Siikajokilaakso lukijamatka

Wienin ja Bratislavan joulutorit

Lähtöpäivät:

9.12.2022

Matkan kesto:

4 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 969€

Wienin ja Bratislavan joulutorit

alk. 969 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Lähtö muuttunut päivää myöhäisemmäksi lentoyhtiön tekemien muutosten vuoksi. Matkan uudet päivä ovat 9.12. - 12.12. (perjantai-maanantai).


Tervetuloa Rantalakeuden ja Siikajokilaakson lukijamatkalle!

Paikallislehti Rantalakeuden suositut lukijamatkat käynnistyvät jälleen. Lähde matkalle turvallisesti, ohjatusti ja mukavassa seurassa. Matkanjohtajana toimii Rantalakeuden päätoimittaja Sauli Pahkasalo.  Hän on apunasi lentoasemalta saakka ja vastaa tarvittaessa mielellään kysymyksiisi jo ennen matkaakin

Wien ja Schönbrunnin linna

Itävallan pääkaupunki Wien häikäisee upeilla joulutoreillaan. Joulutoreilla on Wienissä yli 700-vuotta vanhat perinteet ja edelleen ne hurmaavat kauneudellaan. Lähes jokaisella kaupunginosalla on omat joulumarkkinansa, jotka eroavat paljonkin toisistaan. Höyryävä glühwein, punssi, kuumat kastanjat, valaistut puistot, rakkausviestein koristellut piparkakut ja perinteiset jouluseimet virittävät joulun tunnelmaan. Kiertoajelun lisäksi tutustumme suomenkielisen oppaan johdolla upeaan raatihuoneen joulutorin tarjontaan. Vierailemme myös maailmankuulussa Schönbrunnin linnassa, sekä linnan alueella sijaitsevalla tunnelmallisella joulutorilla. Tutuksi tulee myös Slovakian sympaattinen pääkaupunki Bratislava. Historiallisen vanhan kaupungin joulumarkkinoilla on tarjolla slovakialaisia herkkuja, paikallisia kuumia juomia, käsitöitä ja lahjatavaroita. Virittäydy joulun tunnelmaan ja lähde tutustumaan kahden eri maan pääkaupunkien hurmaaviin joulutoreihin suomeksi opastettuna.

Bratislavan joulumarkkinat

Slovakian pääkaupunki Bratislava on Euroopan nuorimpia pääkaupunkeja, joka on hiljalleen kasvattanut suosiotaan. Kaupunkiin on helppo tutustua sen pienen kokonsa vuoksi. Upea, korkealle kukkulalle rakennettu Bratislavan linna hallitseen kaupunkikuvaa. Bratislavan joulumarkkinat avautuvat marraskuun lopussa ja sulkeutuvat juuri ennen joulua. Vanhankaupungin keskusaukion markkinat täyttyvät suloisista myyntikojuista, joista voi ostaa mm. käsitöitä, paikallisia herkkuja ja kuumaa juomaa lämmikkeeksi. Aukiolta lähteviä pieniä kapeita kujia reunustavat jouluasussaan olevat viihtyisät kahvilat ja ravintolat.

Lennämme Finnairilla 

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa sinua löytämään nopeasti sopivan laivamatkan ja hoitamaan matkaan liittyvät varaukset kuntoon.JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >Hintaan sisältyy

  • Lennot Oulu-Helsinki-Wien-Helsinki-Oulu Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa aamiaisin
  • Kiertoajelu Wienissä
  • Retket: Schönbrunnin linna (sis. sisäänpääsymaksun)
  • Kävelykierros Bratislavassa
  • Kuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaisesti
  • Suomenkielisen oppaan palvelut matkaohjelman mukaisesti
  • Yksi illallinen
  • Vierailut joulutoreilla matkaohjelman mukaisesti

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Itävallassa ja Slovakiassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Oulu - Helsinki 07:35 - 08:40
Helsinki - Wien 09:25 - 10:55

Wien - Helsinki 19:15 - 22:45
Helsinki - Oulu 23:55 - 01:05 (+1)

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone 140 €

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Oulu - Helsinki - Wien

Finnairin aamulento Oulusta Helsinkiin, mistä jatkolento Wieniin. Lentokentällä on vastassa bussi ja suomenkielinen paikallisopas. Wienin kiertoajelun aikana näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet mm. uusgoottilaisen raatihuoneen, Itävallan kansallisteatterin, antiikin Kreikan ja uusklassiseen tyyliin tehdyn parlamenttitalon ja oopperatalon. Vierailemme myös satulinnan näköisen raatihuoneen joulutorilla, joka on Wienin kuuluisin ja suurin. Koristeltujen puistopuiden reunustama tori on täynnä jouluista tunnelmaa ja lukemattomista kojuista voi ostaa lähes kaikkea jouluun liittyvää. Majoittuminen hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen illan ohjelma on vapaa.


2. matkapäivä, Wien - Schönbrunnin linna

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä vierailemme oppaan johdolla upeassa Schönbrunnin linnassa. Tämä 1700-luvulla valmistunut keisarinlinna on Wienin tunnetuin nähtävyys ja toimi Habsburgin suvun kesäpalatsina. Linnassa on huoneita yhteensä 1411, joista pääsemme tutustumaan noin kahteenkymmeneen. Mozart esiintyi täällä ensi kerran kuninkaallisille ja monet muistavat varmasti Sissi-elokuvat kulissinaan tämä linna. Kierroksen jälkeen on aikaa tutustua linnan alueella sijaitsevaan tyylikkääseen ja tunnelmalliseen joulutoriin. Kuljetus takaisin hotelliin, jonka jälkeen päivän ohjelma on vapaa. Illalla nautimme yhteisen illallisen ja tapaamme yllätysvieraan. 

3. matkapäivä, Wien

Aamiainen hotellissa. Koko päivä aikaa tutustua omatoimisesti kaupunkiin. Nähtävää ja koettavaa joulutorien lisäksi Wienissä riittää. Tunnettuja ostoskatuja ovat vanhassa kaupungissa sijaitsevat Kärtner Strasse, Graben ja Kohmarkt. Kaupungin pisin ostoskatu Mariahilferstrasse alkaa vanhan kaupungin laidalta. Kaupungin museokokoelma, palatsit ja taidegalleriat hakevat vertaistaan koko maailmassa. Wieniläiset kahvilat ovat jo käsite ja herkullinen Sacherkakku ehdottomasti maistamisen arvoinen.

4. matkapäivä, Wien - Bratislava - Wien - Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Lähdemme oppaan johdolla kohti Slovakian pääkaupunkia Bratislavaa, jonne on noin tunnin ajomatka. Tutustumme kaupungin historialliseen keskustaan kävelykierroksella, jonka jälkeen vierailemme vanhan kaupungin joulumarkkinoilla. Täältä löytyy lisää täytettä pukinkonttiin ja ostosten lomassa kannattaa maistaa slovakialaisia jouluruokia ja -juomia. Aikaa jää myös omatoimiseen tutustumiseen ja vanhan kaupungin sokkeloisilta kaduilta löytyy kauppoja, pieniä putiikkeja, ravintoloita ja kahviloita. Kuljetus iltapäivällä Wienin lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin ja jatkolento Ouluun.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.