Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakorttikauppa Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

LPR Uutisten ja Imatralaisen Krakovan matka

Lukijamatka Krakovaan

LPR Uutisten ja Imatralaisen Krakovan matka

Lähtöpäivät:

9.5.2019

Matkan kesto:

4 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 690€

LPR Uutisten ja Imatralaisen Krakovan matka

alk. 690 € /hlö
Varaa

Matkan esittely

Lappeenrannan Uutisten ja Imatralaisen lukijamatka Krakovaan

Lähde mukaan lukijamatkalle nyt helposti kuljetuksin suoraan Imatralta ja Lappeenrannasta toukokuussa.
Bussikuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Krakova

kokemaan tuhatvuotinen, kaunis Krakova! Hyvin säilynyt Puolan suurin ja vanhin kaupunki, kymmenet kirkot ja hämärät kellariravintolat hurmaavat kävijänsä kauneudellaan. Kaunis Krakova on yksi Euroopan kulttuurikaupungeista ja tunnelmaltaan tämä keskiaikainen kauppakaupunki on vertaansa vailla. Nähtävyyksien katselun lisäksi Krakovassa on paljon hyviä ostosmahdollisuuksia ja hinnat ovat hieman Suomen tasoa edullisemmat.

Kaupunkikierros ja retki keskitysleirimuseoon

Matkan hintaan kuuluu opastettu kaupunkikierros jossa tutustutaan kuninkaalliseen Wawelin renessanssilinnaan ja Krakovan vanhaankaupunkiin. Kaupunkikierros sisältää yhteisen lounaan.
Lisämaksusta on mahdollisuus tutustua Euroopan synkkään historiaan lisämaksullisella retkellä noin 70 kilometrin päässä Krakovasta sijaitsevaan Auschwitz-Birkenaun keskitysleirimuseoon. Suomeksi opastetulla retkellä käydään myös Wygielzowin ulkoilmamuseossa. Lue retkestä lisää sivun alalaidasta.

Hintaan sisältyy

  • Bussikuljetus lentokentälle menopaluu
  • Finnairin lennot turistiluokassa Helsinki-Krakova-Helsinki lentokenttäveroineen
  • Opastettu kaupunkikierros torstaina alkaen lentokentältä ja päättyen hotellille sisältäen lounaan
  • Lentokenttäkuljetus hotellilta lentokentälle ilman opasta
  • Majoitus aamiaisin, 3 yötä

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Helsinki-Vantaa
Helsinki - Krakova 08:40 - 09:40

Krakova - Helsinki 10:25 - 13:15

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Retki Auschwitzin keskitysleirille

Lisämaksulliset retket

Hinta 75 /hlö

Kuva retkestä

Auschwitzin keskitysleirimuseo

Opastettu retki Auschwitzin keskitysleirimuseoon ja Wygielzowin ulkoilmamuseoon. Matkaa Auschwitziin on n. 70 km. Auschwitzin keskitysleiri oli Natsi-Saksan suurimpia keskitys- ja tuhoamisleirejä. Paikalla nykyään sijaitseva Auschwitzin leirimuseo on Puolan merkittävimpiä matkailukohteita ja sekä puolalaisten että juutalaisten kärsimyshistorian muistomerkki. Auschwitz-Birkeaun leirimuseo dokumentoi, säilyttää ja esittelee Auschwitzin eri leirien historiaa. Museo on vuodesta 1979 ollut Unescon maailmanperintölistalla. Museo koostuu Auschwitz I:n rakennuksista, joita saksalaiset eivät ehtineet hävittää sekä Auschwitz II:n eli Birkenaun leirin jäänteistä. Jälkimmäisestä on yhä olemassa junalaiturit, joiden kautta miljoonat uhrit ajettiin kaasukammioihin. Paluumatkalla pysähdymme Wygielzowin kaupungissa ulkoilumuseossa, jossa voidaan tutustua puolalaisten elämään 1600-luvulta lähtien, samalla nautimme tässä kauniissa ympäristössä lounaan, joka sisältyy retken hintaan. Mukana suomea puhuva opas.

Retken hinta 75 €/hlö, varattava etukäteen. Retken toteutuminen edellyttää min. 15 matkustajan ryhmää.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Krakova

Bussikuljetus Helsinki-Vantaan lentokentälle Matkapoikien tilausajobussilla. Finnairin lento Krakovaan lähtee klo 08:40, jonne saavutaan paikallista aikaa klo 09:40. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi on vastassa kentällä. Krakovan kaupunkikierros alkaa heti saavuttua, kierroksen aikana tutustutaan kuninkaalliseen Wawelin linnaan, joka sijaitsee linnakukkulalla. Tämä mahtava renessanssilinna perustettiin jo 1500-luvulla. Linnan alueella vierailemme myös kruunajais- ja hautakatedraalissa. Sen jälkeen jatketaan vanhaan kaupunkiin, jossa tutustutaan mm. Jagiellon Yliopistoon ja Marian kirkkoon, joka sijaitsee aivan Krakovan sydämessä. Lopuksi yhteinen lounas. Kierros päättyy hotelliin, majoittuminen. Vapaata aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti.

2. matkapäivä, Krakova

Aamiainen hotellissa. Vapaata aikaa tai lisämaksusta opastettu retki Auschwitzin keskitysleirille ja Wygielzowin ulkoilmamuseoon. Retken hinta 75 €/hlö, varattava etukäteen, retken toteutuminen edellyttää min 15 matkustajan ryhmää. Matkaa Auschwitziin on n. 70 km. Auschwitzin keskitysleiri oli Natsi-Saksan suurimpia keskitys- ja tuhoamisleirejä. Paikalla nykyään sijaitseva Auschwitzin leirimuseo on Puolan merkittävimpiä matkailukohteita ja sekä puolalaisten että juutalaisten kärsimyshistorian muistomerkki. Auschwitz-Birkeaun leirimuseo dokumentoi, säilyttää ja esittelee Auschwitzin eri leirien historiaa. Museo on vuodesta 1979 ollut Unescon maailmanperintölistalla. Museo koostuu Auschwitz I:n rakennuksista, joita saksalaiset eivät ehtineet hävittää sekä Auschwitz II:n eli Birkenaun leirin jäänteistä. Jälkimmäisestä on yhä olemassa junalaiturit, joiden kautta miljoonat uhrit ajettiin kaasukammioihin. Paluumatkalla pysähdymme Wygielzowin kaupungissa ulkoilumuseossa, jossa voidaan tutustua puolalaisten elämään 1600-luvulta lähtien, samalla nautimme tässä kauniissa ympäristössä lounaan, joka sisältyy retken hintaan. Mukana suomea puhuva opas.

3. matkapäivä, Krakova

Aamiainen hotellissa. Aikaa omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen.

4. matkapäivä, Krakova - Helsinki

Aamiainen hotellissa, huoneiden luovutus ja bussikuljetus lentokentälle (ilman opasta). Finnairin lento lähtee klo 10:25.  Helsinkiin saavutaan klo 13:15 Suomen aikaa. Lentokentältä bussikuljetus lähtöpaikkakunnille.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display