Matkapojat logo Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Suomen Kuvalehti

Kiertomatka Amalfin rannikko ja Rooma

Amalfin rannikko ja Rooma

Lähtöpäivät:

24.9.2022

Matkan kesto:

6 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Matka on loppunmyynti.


Suomen Kuvalehden lukijamatka Amalfin rannikolle

Lähde mukaan Suomen Kuvalehden lukijamatkalle Amalfin rannikolle. Koe samalla matkalla Italian kauniit saaret Capri ja Ischia sekä ikuinen kaupunki Rooma! Mahdollisuus tehdä omatoiminen retki Pompeijin raunioille. Laadukas matkaohjelma ja matkalla mukana kokenut suomenkielinen opas. Matkan hintaan sisältyy puolihoito ja lennot suorin lennoin Finnairilla.

Amalfin rannikko ja Rooma

Amalfin rannikko sijaitsee Napolista etelään ja se on Sorrenton niemimaan etelärannikko. Rannikko on tunnettu upeista maisemistaan, idyllisistä pikkukylistä sekä Limoncello -sitruslikööristään. Tällä matkalla pääset tutustumaan Unescon maailmaperintökohteisiin kuuluva rannikon idyllisiin pikkukyliin ja niitä ympäröiviin maisemiin. Tutustut myös kristallinkirkkaan veden ympäröimään kauniiseen Caprin saareen, Ischiaan, Sorrentoon ja Amalfin sekä Anacaprin kaupunkeihin. Matkan viimeisenä päivänä vierailemme Roomassa ja näemme mm. Rooman kuuluisat aukiot, Spagnan, Trevin ja Navonan. Matkan aikana on aikaa ja mahdollisuus vierailla myös Pompeijin raunioilla.


Capri

Kuvankaunis Caprin saari Napolinlahden suulla on suosittu lomakohde niin taiteilijoiden, julkkisten kuin ihan tavallistenkin turistien kesken. Saaren jylhät kalliot ja tunnelmalliset kylät ihastuttavat ja ympärillä välkehtivä turkoosi meri on häkellyttävän kaunis. Matkan aikana käymme mm. 280 m korkeudessa, Anacaprin kylässä, jossa myös kuuluisan kirjailija-lääkäri Axel Munthen huvila sijaitsee. Saarella myös omaa aikaa tutustua Caprin ja Anacaprin keskustaan. Vietä aikaa ostoksia tehden, kapeita katuja kierrellen tai istahda kahville johonkin idylliseen kahvilaan. Tiedä vaikka osuisit viereiseen pöytään julkkiksen kanssa...

Ischian saari

Tämä lumoava kukkaissaari ja sen Italialainen tunnelma on ehdottomasti koettava! Saaren lähteillä ja vedellä sanotaan olevan parantava vaikutus, myös muinaiset roomalaiset kävivät saarella parantamassa itseään. Saaren pääkaupungin nimi on myös Ischia.


Rooma

Ikuinen kaupunki Rooma on aina vierailun arvoinen paikka. Paljon nähtävää, hyvää ruokaa, tunnelmallisia kujia, aukioita ja suurkaupungin sykettä. Historialliset nähtävyydet kiehtovat niin ensikertalaisia kuin jo aiemmin Roomassa käyneitä. Poikkea Trasteveren kaupunginosassa, joka poikkeaa ydinkeskusta tyylillään. Kapeita katuja, joiden varsilla pieniä kahviloita ja ravintoloita. Tässä kaupunginosassa törmäät paikallisten leppoisaan elämänmenoon.

Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki – Rooma – Helsinki Finnairin reittivuorolla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset kohteessa
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: puolihoito (1 x lounas, 5 x illallinen) ruokajuomineen
  • Viininmaistajaiset
  • Retket: Caprin saari (säävaraus), Ischian saari (säävaraus) ja Amalfin rannikkotie
  • Sorrenton ja Rooman kävelykierros
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Italiassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Rooma 07:50 - 10:15

Rooma - Helsinki 19:45 - 00:05

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone, alk. 200€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki-Rooma-Sorrento

Finnairin aamulento Helsingistä Roomaan. Matka jatkuu kohti Napolinlahtea ja Vesuviuksen rinnettä, jossa nautimme kevyen lounaan ja maistelemme alueen viinejä. Iltapäivällä saavumme Sorrentoon, jossa majoitumme hotelliin kaupungin keskustaan. Sisäänkirjoittautumisen jälkeen teemme kävellen pienen kaupunkikierroksen vanhan kaupungin kujille ja nautimme yhteisen päivällisen ruokajuomineen. (Päivän ajomatka noin 290 km) Yöpyminen: Hotel la Pergola, Sorrento.

2. matkapäivä, Capri

Aamiainen hotellissa. Aamulla kuljetus Sorrenton laivasatamaan, josta siirrymme laivalla romanttiselle Caprin saarelle (säävaraus). Saari sijaitsee n. 30 min. laivamatkan päässä Sorrentossa. Capri on perinteisesti koko maailman jet-setin rakastama lomakohde. Täällä ovat lomailleet valtion päämiehet, filmitähdet ja laulajat. Caprin keskusta ihastuttaa pienillä aukioillaan, kapeilla kaduillaan, luksus–hotelleilla sekä putiikeilla. Teemme bussikierroksen saarella tutustuen niin Caprin kuin Anacaprin kaupunkeihin – vapaa-aikaa molemmissa kaupungeissa. Paluu iltapäiväksi takaisin Sorrentoon. Yhteinen päivällinen ruokajuomineen.

Yöpyminen: Hotel la Pergola, Sorrento.

3. matkapäivä, Amalfin rannikkotie

Aamiaisen jälkeen teemme bussimatkaa pitkin kuuluisaa Amalfin rannikkotietä ja pääsemme ihastelemaan Amalfin rannikon häikäisevän kauniita maisemia. Matkalla ohitamme vuorenrinteeseen rakennetun, entisen kalastajakylän, värikkäistä taloista tunnetun Positanon. Ajamme kohti korkeiden vuorten väliin rakennettua Amalfin idyllistä kaupunkia. Amalfi on historiallisesti merkittävä satamakaupunki, joka upeiden maisemien vuoksi on nykyisin myös turistien suosima lomakohde. Amalfin kaupungissa näemme mm. mieleenpainuvan katedraalin julkisivun rappusineen sekä kaupungin suloiset, kapeat kujat. Halukkaiden on mahdollista tutustua keskiaikaiseen paperimuseoon. Iltapäivällä paluu Sorrentoon. Yhteinen päivällinen ruokajuomineen. (Päivän ajomatka noin 160 km) Yöpyminen: Hotel la Pergola, Sorrento.
4. matkapäivä, vapaapäivä

Aamiainen hotellissa. Vapaa päivä. Mahdollisuus tehdä omatoiminen retki paikallisjunalla Pompeijin arkeologiselle kaivausalueelle. Pompein vauras satamakaupunki jäi laavavirtojen alle Vesuvius-tulivuoren purkautuessa. Pompeijissa voi nähdä kaivauksissa esiin tulleita temppeleitä, asuinrakennuksia, kauppoja ja kylpylöitä. Osassa rakennuksista on nähtävänä myös alkuperäisiä seinämaalauksia. Pompeijin retkelle on syytä laittaaa mukavat kengät jalkaan. Opas avustaa ja neuvoo retken järjestelyissä. Yhteinen päivällinen ruokajuomineen. Yöpyminen: Hotel la Pergola, Sorrento.5. matkapäivä, Sorrento - Ischian saari ja Castelcandolfo


Aamiainen hotellissa. Siirrämme matkalaukut linja-autoon ja siirrymme laivalla (säävaraus) kohti Ischian saarta: tämä lumoava kukkaissaari on ehdottomasti nähtävä! Teemme saarella bussikierroksen nähden tärkeimmät nähtävyydet. Vapaa-aikaa Ischian kaupungissa. Paluumatkamme vie Napolin satamaan, josta jatkamme Rooman eteläpuolella sijaitsevaan Castelgandolfoon Albanojärven yläpuolelle. Alue on tullut tutuksi paavin kesäpalatsista.  Sisäänkirjoittautuminen hotelliin ja jäähyväispäivällinen ruokajuomineen. (Päivän ajomatka noin 240 km) Yöpyminen: Hotel Castelvecchio, Castelcandolfo

6. matkapäivä, Castelcandolfo - Rooma - Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Siirrymme Rooman historialliseen keskustaan, jossa teemme kävelykierroksen paikallisoppaan johdolla nähden kuuluisat piazzat – Spagnan, Trevin ja Navonan - sekä hallintoaukiot ja ostoskadut. Vapaa-aikaa Roomassa kierroksen jälkeen. Iltapäivällä ajo tilausbussilla Rooman lentokentälle, josta Finnairin iltalento Helsinkiin. (Päivän ajomatka noin 75 km)

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.