Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Tampereen OP Elohopeakerho

Lappia laidasta laitaan

Lappia laidasta laitaan

Lähtöpäivät:

La 31.8.2019

Matkan kesto:

Hotellimatka

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Matka loppuunmyyty! Mikäli vielä haluaisit matkalle mukaan, ota yhteyttä puhelimitse 010-2323102.

Lappia laidasta laitaan

Lähde mukaan syysmatkalle Lappiin! Matkalla pohjoiseen, käymme tutustumassa Ranuan eläintarhaan. Yövyttyämme Rovaniemellä, matkaamme Ivaloon jossa vietämme useamman päivän. Käyntikohteina meillä on Raja-joosepin vartioasema, Nellimin rajakylä, Lemmenjoen risteily, Paadarin porotila, Norjan Neiden ja Pykeija sekä Juutuan polku. Paluumatkalla yövymme Kemissä sekä käymme Tyynelän Tonttulassa sekä kasvihuoneravintola Lindin keittiössä.


Matkalle kannattaa ottaa mukaan ulkoiluvaatteet, mahdollisimman paljon nilkkaa tukevat ulkoilukengät, pieni reppu hotellieväitä ja vesipulloa varten (pariskunnille riittää yksi reppu), kevyt sadeasu sekä päähine ja käsineet (mikäli osallistuu Juutuanjoen patikointiretkeen). Lisäksi uimapuku hotellin allasuintia varten (pyyhkeet hotellista). Matkaohjelma on rakennettu siten että retkille osallistuminen on oman kunnon ja jaksamisen mukaan.Katso kaikki OP Elohopeakerho Tampereen matkat >>

Hintaan sisältyy

  • Bussikuljetukset matkaohjelman mukaisilta paikkakunnilta
  • Matkaohjelman mukaiset tutustumiskohteet ja ruokailut
  • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisineen

Matkaohjelma

1. matkapäivä

Bussiaikataulu:

Klo 05.00 Sastamala, Linja-autoasema

Klo 05.15 TSOP/Karkun konttori

Klo 05.55 TSOP/Ylöjärven konttori

Klo 06.15 Nokia, Pirkkalaistien pikavuoropysäkki

Klo 06.30 Pirkkala/K-market Pirkanpojan pysäkki

Klo 07.00 Vanha Kirkko


Matkaamme Ranualle, syöden matkalla lounaan. Ranualla tutustumme oppaan johdolla Ranuan Eläinpuistoon. Eläinpuistossa on noin 50 villieläinlajia ja 200 eläinyksilöä. Kuuluisin lienee Suomen ainoa Jääkarhu. Tutustumisen jälkeen matkamme jatkuu Rovaniemelle, missä majoitumme Scandic Hotelli Pohjanhoviin (Pohjanpuistikko 2, 96200 Rovaniemi. Puh. 016-4654014). Illallinen hotellissa.

2. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet ja matka jatkuu. Matkaamme Tankavaaran ja Saariselän kautta Ivaloon. Syömme keittolounaan jonka jälkeen lähdemme retkelle. Suuntanamme on Suomen ja Venäjän rajavyöhyke ja Raja-Joosepin vartioasema. Menemme tutustumaan legendaarisen Joosepin kenttään. Hänen ja Huhti-Heikin, viimeisen helmenpyytäjän, silloinen asuinalue on yksi Suomen kauneimmista asuinmaisemista. Joosepin, hänen Tildansa sekä Heikin värikkään ja paikoin traagisenkin elämäntarinan ryhmä saa kuulla paikanpäällä.  Joosepin kentältä jatkamme Luttojoen rantaan, jossa voimme ihailla rantamaisemia tai käydä komeaa riippusiltaa pitkin vastakkaisella rannalla.  Saatamme jopa nähdä rauhoitetun helmiraakun hitaan vaelluksen pohjahiekassa. Paluumatkalla tutustuminen vanhaan Nellimin rajakylään. Nellimin kohteista mainittakoon mm. Pyhän Kolminaisuuden ja Trifon Petsamolaisen ortodoksinen kaunis kirkko, Paatsjoen silta sekä Lapin sodan aikaisia tapahtumapaikkoja.

 

Majoitumme hotelli Ivaloon (Ivalontie 34, 99800 Ivalo. Puh. 016-688 111). Matkapäivämme päätteeksi on halukkaille sauna uima-altaineen sekä kaikille mukavat vuoteet. Illallinen hotellissa.

3. matkapäivä

Aamiaispuuron ja muiden aamuherkkujen jälkeen suuntaamme kohti tarunhohtoista Lemmenjokea. Lähdemme ikimuistettavalle veneretkelle Euroopan suurimman kansallispuiston maisemiin. Veneretken kesto on n. 4 tuntia. Matkaamme pitkillä 16-paikkaisilla jokiveneillä kultamiesten käyttämää reittiä paikoin syvällä Lemmenjoen kanjonissa. Rantaudumme Ravadaskönkäälle, ihailemme Ravadasjoen putousta ja Ravadasjärven autiotuvan tulipaikalla juomme veneisäntämme keittämät nokipannu-kahvit ja syömme eväät. Jokiseikkailu sopii kaikille, koska kävelymatkaa on kaikkiaan vain 250-300 metriä. Kotimatkalla käymme aidolla saamelaisella porotilalla. Inarin porofarmi on porotalouteen erikoistunut tila, jonka omistaa Paadarin perhe. Pihapiirissä voimme ruokkia poroja ja opetella suopunginheittoa. Juomme kampanisukahvit kotatulilla ja kuulemme kerrontaa poronhoidosta ja saamelaisuudesta. Tilalla on myös myytävänä alkuperäisiä, alueen käsityöläisten tuotteita. Hotellissa odottaa sauna ja päivällinen.

4. matkapäivä

Aikaisen aamiaisen jälkeen suuntamme bussimme kohti Norjan Neideniä ja Pykeijaa. Ajoreittimme kulkee myötäillen Inarijärven kauniita rantamaisemia kohti Näätämöä, jossa ylitämme Suomen ja Norjan rajan. Neiden sijaitsee vuonon rannalla keskellä kaunista luontoa ja rauhaa. Jäämeren, tunturien ja jokien läheisyys on tehnyt siitä retkeilijöiden suositun kohteen. Tutustumme Neidenin kuuluisiin lohikoskiin sekä pyhiin saamelaispaikkoihin. Reittimme jatkuu Varangerin vuonojen rantoja pitkin Pykeijaan. Syömme kuningasrapuleivän viihtyisässä Bistrossa. Suomalaisten 1800-luvun nälkävuosina perustamaa Pykeijan kaunista, jäämeren tuulien ja tuiskujen hopeoimaa kylää kutsutaan satumaaksi. Nautimme pullakahvit kahvilassa. Pykeijassa kuullaan edelleen suomenkieltä ja kylän historia kerrotaan retkeläisille matkan aikana.  Päivän aikana mahdollisuus uida Jäämeressä. Paluumatkamme kulkee jäämeren rantoja myötäillen Nuorgamiin, sieltä Tenojoen vartta Utsjoelle, jossa pysähdymme Utsjoen kirkolla. Saavumme alkuillasta Ivaloon. Hotellissa odottaa sauna ja päivällinen.

5. matkapäivä

Aamiaiset nautittuamme lähdemme ajelemaan Inariin, jossa teemme kävelyretken Juutuan polulle. Juutuanjoen rannalla kulkevan luonto- ja kulttuuripolun taulut kertovat tarinoita Juutuan värikkäästä menneisyydestä. Aineistoa on kerätty haastattelemalla paikallisia, Juutuan kulkijoita sekä kirjallisuudesta. Juutuan polku on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa luontopolku, jossa tekstit ovat myös inarinsaamenkielellä. Kuvituksesta vastaa inarilainen taiteilija Merja Aletta Ranttila. Juutuanjoki, jokienjoki, on inarinsaamelaisten kotijoki. Juutua on aina ollut kohtaamispaikka, ja kun on kohdattu on myös tarinoitu. Polun opastetauluihin on koottu tarinoita niin Juutuan kulkijoista, tapahtumista kuin kalastuksesta. Reitti on helppokulkuista ja sen varrella mennään mm. Jäniskosken riippusillan yli. Patikoinnin lomassa paistamme laavulla makkarat. Rengasreitin pituus on 5,8km. Lähes laavulle saakka pääsee myös linja-auton kyydissä jos ei jaksa kävellä. Saavumme hotelliin jo iltapäivästä. Hotellissa odottaa tuttuun tapaan sauna ja päivällinen.

6. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen hyvästelemme Ivalon. Matkaamme Levin, Äkäslompolon ja Ylläksen upeisiin maisemiin. Syömme matkalla lounaan. Illaksi saavumme Kemiin, jossa majoitumme Scandic Hotelli Kemiin (Hahtisaarenkatu 3, 94100 Kemi. Puh. 014-4654012). Illallinen hotellissa.

7. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen matkaamme Luodon kuntaan jossa sijaitsee Tyynelän Tontut niminen paikka. Tonttulan 1700-luvun pihapiirissä on nähtävillä eri teemoilla sisustettuja aittoja, jotka ovat kalustettu tyyliin kuuluvalla talonpoikaisella antiikilla. Unohtamatta tonttujen päärakennusta, joka itsessään on tonttujen päärakennus Tyynelä. Juomme kahvit tutustumisen lomassa. Matka jatkuu Närpiöön, pieneen Bäckliden kylään kasvihuoneravintola Lindin keittiöön, missä voi kokea trooppisen ympäristön ympäri vuoden. Syömme lounaan. Koska kasvihuoneravintola Lindin Keittiö sijaitsee tomaattivaltakunta Närpiössä, on tomaatti luonnollinen osa ruoanlaittoa, ja ihanien tomaattisten ruokalajien kehittäminen tuntuu itsestään selvältä inspiroivassa ja aidossa ympäristössä.


Paluu Vanhalle kirkolle noin klo 21.00

Hotellit

Tärkeää tietää

Lataa (pdf -esite)


Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display