Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Tampereen OP Elohopeakerho

Kesämatka Savonlinnan Oopperajuhlille

Kesämatka Savonlinnan Oopperajuhlille

Lähtöpäivät:

Ke 31.7.2019

Matkan kesto:

Hotellimatka

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Oopperaa Savonlinnassa, kesäteatteria Lappeenrannassa ja höyrylaivaristeilyä Saimaalla

Lähde kolmipäiväiselle kesäretkellemme Itä-Suomeen ke 31.7.2019. Ohjelmassa operetti Lepakko Savonlinnan oopperajuhlilla, Lappeenrannan kesäteatterissa Olen suomalainen -näytelmä Kari Tapiosta, höyrylaivaristeilyä Saimaalla kauniissa Savonlinnan maisemissa, tutustuminen Johanna Oraksen ateljeehen ja käynti historiallisessa Kerimäen kirkossa. Kotimatkalla ehdimme tutustua vielä Mikkelin Kenkäveroon ja Pandan tehtaanmyymälässä.

Olen Suomalainen – Musiikkinäytelmä Kari Tapion elämästä

Lappeenrannan kesäteatterissa nähdään kesän 2019 näytelmä Kari Tapion elämästä.

Näytelmä on komediallinen musiikkinäytelmä, joka kertoo rakastetun tulkitsijan, Kari Tapion elämästä ja urasta iloineen ja suruineen, loistoineen ja kommelluksineen. Näytelmässä kuullaan Kari Tapion suurimpia hittejä, jotka yhdessä dialogin kanssa muodostavat mieleenpainuvan kuvan upeaäänisestä taiteilijasta.


Savonlinnan oopperajuhlat

Ooppera on parasta Savonlinnan Olavinlinnan erityisissä puitteissa häikäisevän luonnon äärellä. Savonlinnan oopperajuhlien ohjelmistossa oleva operetti Lepakko on pyörinyt Wienissä ensi-illasta lähtien. Alun perin operetti pilkkasi vakavaa oopperaa, mutta pian siitä tuli oopperan kevytkenkäinen sisarpuoli, joka keskittyy elämän iloihin ja omituisiin ihmiskohtaloihin.


Matka loppuunmyyty!Katso kaikki OP Elohopeakerho Tampereen matkat >>


Hintaan sisältyy

  • Bussikuljetukset matkaohjelman mukaisilta paikkakunnilta
  • Matkaohjelman mukaiset tutustumiskohteet
  • Väliajan kahvit Lappeenrannassa
  • Illalliset hotellissa
  • Lounaat meno -ja paluupäivinä
  • Kesäteatteri -ja oopperaliput

Matkaohjelma

1. matkapäivä

Bussiaikataulu:

Klo 05.45 Sastamala, Linja-autoasema

Klo 06.00 TSOP/Karkun konttori

Klo 06.40 TSOP/Ylöjärven konttori     

Klo 07.00 Nokia, Pirkkalaistien pikavuoropysäkki

Klo 07.15 Pirkkala/K-market Pirkanpojan pysäkki

Klo 07.45 Vanha Kirkko


Matkaamme aamusta kohti itää ja Lappeenrantaa.  Syömme lounaan Lappeenrannassa. Ruoan jälkeen siirtyminen Lappeenrannan Linnoituksen Kesäteatteriin jossa alkaa klo 14.00 Olen suomalainen -näytelmä Kari Tapion elämästä. Näytelmä on komediallinen musiikkinäytelmä, joka kertoo rakastetun tulkitsijan, Kari Tapion elämästä ja urasta iloneen ja suruineen, loistoineen ja kommelluksineen. Näytelmässä kuullaan Kari Tapion suurimpia hittejä, jotka yhdessä dialogin kanssa muodostavat mieleenpainuvan kuvan upeaäänisestä taiteilijasta. Näytelmä saa katsojan hymyilemään ja koskettaa sielun syövereitä myöten. Musiikin ajattomuus puhuttelee meitä kaikkia ja piirtää kattavan kuvan suomalaisesta sielunmaisemasta.

Kari Tapio oli yksi meistä. Mieleltään ja mielestään tavallinen mies, jolla oli käynyt suuri onni. Hän pääsi toteuttamaan unelmaansa. Kovan työn ja monien vastoinkäymisten kautta hän nousi koko kansan rakastetuimmaksi taiteilijaksi. Kuulijat rakastuivat Kari Tapion koruttoman komeaan ääneen, mutta myös persoonaan, joka ei ylentänyt itseään, vaan halusi aina olla kuulijoidensa kaltainen.  Väliajan kahvit. Saavumme illansuussa hotelli Kruunupuistoon (Vaahersalontie 44, 58450 Punkaharju. Puh. 020-7639130). ja majoitumme huoneisiin. Illallinen hotellissa. Mahdollisuus pulahtaa hotellin kylpyläosaston altaisiin.


2. matkapäivä

Nautimme maittavan aamiaisen ja aloitamme päivän ohjelman. Ajelemme Savonlinnaan kaunista Punkaharjun harjutietä, joka on ”kappale kauneinta kansallismaisemaamme” kuten Z. Topelius Maamme kirjassaan ylistää. Käymme Savonlinnassa torilla, jossa voi hörpätä vaikkapa lörtsykahvit. Teemme 1,5h maisemaristeilyn Savonlinnasta etelänpuoleiseen labyrinttimaiseen Savonlinnan saaristoon. Matka käy läpi kapeikkojen, lukuisten saarien lomasta ja ohittaa keskiaikaisen Olavinlinnan juuri sopivalta kuvausetäisyydeltä. Savonlinnasta ajelemme takaisin Punkaharjulle. Saavuttuamme perille, tutustumme Johanna Oraksen ateljeehen. Tutustumisen jälkeen hotelli Kruununpuistossa meitä odottaa päivällinen. Päivällisen jälkeen kohotamme yhteiset maljat ooppera-illallemme ja lähdemme Savonlinnan oopperajuhlille, jossa alkaa Lepakko klo 19.00. Johann Strauss suostui kuin suostuikin säveltämään operetin, kun taidemuodon keksijä Jacques Offenbach puhui hänet ympäri. Alun perin operetti pilkkasi vakavaa oopperaa, mutta pian siitä tuli oopperan kevytkenkäinen sisarpuoli, joka keskittyy elämän iloihin ja omituisiin ihmiskohtaloihin. Aviomies voi tosiaan erehtyä iskemään vaimonsa, kun oikein pannaan valssiksi. Lopulta kaikki tapaavat vankilassa, mutta se johtuu vain samppanjasta. ”Onnellinen on se, joka unohtaa”, on operetin suuri viisaus. Lepakko on pyörinyt Wienissä ensi-illasta lähtien, ja Wienin Volksoper tuo mukanaan tyylikkäitä juhlapukuja ja kuplivaa samppanjan kaltaista lavajuomaa. Syömme hotellissa yöpalan palattuamme oopperasta.

3. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Kerimäen kirkkoon, jossa kirkon opas Matti Lähesmaa kertoo historiasta ja nykypäivästä. Kirkko on ristikunnan suurin puukirkko, jossa on istumapaikkoja yli 3000 hengelle. Seisomapaikkoineen kirkkoon mahtuu yhteensä n. 5000 henkeä. Kerimäeltä lähdemme kotimatkalle. Syömme lounaan ja meillä on hieman ostosaikaa Mikkelin Kenkäverossa. Kenkävero toimi pappilana vuoteen 1969 ja upeissa saleissa vietettiin pidot jos toisetkin. Aikoinaan Kenkäverossa viihtyi vieraita Mannerheimista maamme eturivin kirjailijoihin. Yhä edelleen Kenkävero sykkii kulttuuria, seurustelua ja hyvää ruokaa. Pappilaravintolassa voi aistia historian siipien havinaa maukkaasta ruuasta nauttien ja kaunista järvimaisemaa ja puutarhaa ihaillen, auringon tulviessa suurista ikkunoista kristallikruunujen koristamiin huoneisiin. Mikkelistä ajamme kotiin Jyväskylän kautta ja teemmekin vielä makeat ostokset Pandan tehtaanmyymälässä.


Paluu Vanhalle kirkolle noin klo 19.00.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Lataa (pdf -esite)


Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display