Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Tampereen OP Elohopeakerho

Turun kirkkokierros

Turun kirkkokierros

Lähtöpäivät:

Ti 24.3.2020

Matkan kesto:

Päivämatka

Hinta:

Hinta alkaen 119€

Turun kirkkokierros

alk. 119 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Turun kirkkokierros

Tampereen Seudun Elohopeakerhon päivämatka 24.3.2020 vie meidät Turun kirkkokierrokselle. Turun kaupunki katsotaan perustetuksi vuonna 1229. Lähes 800 vuotta vanha kaupunki on nähnyt ja kokenut paljon, myös uskontojen kirjon. Näemme Turun juutalaisen seurakunnan synagogan, birgittalaisluostarin, Turun Tuomiokirkon sekä Pyhän Henrikin Ekumeenisen kappelin. 

 


Katso kaikki OP Elohopeakerho Tampereen matkat >>


Voit myös tehdä varauksen puhelimitse p. 010-2323410 / Miia Pakkanen tai laittaa sähköpostia miia.pakkanen@matkapojat.fi

 

Hintaan sisältyy

  • Bussikuljetukset matkaohjelman mukaisilta paikkakunnilta
  • Matkaohjelman mukaiset tutustumiskohteet
  • Lounas
  • Kahvit x 2

Matkaohjelma

1. matkapäivä

Bussiaikataulu:

klo 06.15 Nokia, Pirkkalaistien pikavuoropysäkki

klo 06.30 Pirkkala/K-market Pirkanpojan pysäkki

klo 07.00 Vanha Kirkko

klo 07.20 TSOP/Lempäälän konttori -tarvittaessa Viialan SEO


Matkalla Turkuun juomme kahvit. Turkuun saavuttuamme aloitamme kirkkokierroksemme. Turun kaupunki katsotaan perustetuksi vuonna 1229. Lähes 800 vuotta vanha kaupunki on nähnyt ja kokenut paljon, myös uskontojen kirjon. Tämän mielenkiintoisen retkipäivän aikana vierailemme eri uskontokuntien pyhätöissä, jotka ovat myös arkkitehtuurisesti mielenkiintoisia. Jokaisessa pyhätössä kohdeopas perehdyttää rakennuksen sekä myös uskonnollisen yhteisön tapoihin ja historiaan. Vuonna 1912 valmistunut Turun juutalaisen seurakunnan synagoga on toinen Suomen kahdesta synagogasta, toinen sijaitsee Helsingissä.  Kauniin jugendrakennuksen suunnittelivat arkkitehdit August Krook ja J. Eskil Hindersson.


Vuonna 1986 Turun katolisen seurakunnan yhteyteen nunnille perustettu Birgittalaisluostari jatkaa vuosisatoja keskeytyksissä jatkunutta katolista luostariperinnettä. Pyhän Birgitan ja Autuaan Hemmingin kirkon yhteydessä sijaitsevassa luostarissa toimii vierastalo ja tyttöjen opiskelija-asuntola. 


Hänen majesteettinsa keisari Nikolai I määräyksestä Turun torin koilliskulmaan, raatihuonetta varten varatulle tontille, rakennettiin kirkko ortodoksisille asukkaille. Kirkon piirustukset laati arkkitehti C.L. Engel ja kirkko pyhitettiin pyhän marttyyrikeisarinna Aleksandran muistolle.  Neitsyt Marialle omistettu kirkko valmistui keskelle kaupunkia Unikankareen kummulle ja vihittiin juhlallisesti Tuomiokirkoksi 18.6.1300. Keskiajalla kirkkoa laajennettiin ja vasta 1500-luvan alussa Turun Tuomiokirkko oli saavuttanut nykyisen muotonsa. Pyhän Henrikin Ekumeeninen Taidekappeli on ainutlaatuinen arkkitehtuurinen helmi. Kappelin tästä taideteoksesta tekee se, että kaikki sen olemuksessa kurottuu kohti toivoa, kristinuskon ydinsanomaa. "Kuparikylkinen kala. Aaltojen vihreäksi huuhtoma, nurin käännetty vene."


Päivän aikana syömme lounaan sekä juomme kahvit ennen kotimatkaa.


Paluu Tampereelle, Vanhalle Kirkolle noin klo 20:00.

Tärkeää tietää

Lataa (pdf -esite)


Turun Kirkkokierros

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.