Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Maisemien aarteita

Patikkamatka Reinin laaksossa

Patikkamatka Reinin laaksossa

Matkan kesto:

5 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Patikkamatka Reinin laaksossa

Lähde leppoisalle patikkamatkalle Reinin vehreisiin maisemiin. Tällä matkalla tutustut Reinin upeisiin maisemiin hieman erilaisella lähestymistavalla kuin tavallisella kiertomatkalla. Näe vehreitä viininviljelysrinteitä ja ihania pieniä kaupunkeja kokeneen suomenkielisen oppaan johdolla. Reitit ovat helppoja ja keskivaikeita ja niiden pituus vaihtelee 3 kilometrin viinivaelluksesta 8 kilometrin vaellukseen. Matka soveltuu jokaiselle hyvän peruskunnon omaavalla henkilölle. Ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Ajankohtana sekä alkukesä että syksy ovat molemmat patikoinnille loistavia.


Rüdesheim

Tällä matkalla majoitumme Reininjoen laaksossa sijaitsevaan Rüdesheimiin.

Rüdesheimin Drosselgasse on suloinen ostoskatu alueelle tyypillisine ristikkotaloineen ja ikkunaluukkuineen. Katu on kapea ja täynnä tavernoita ja viinitupia, joista raikaa iloinen musiikki kaduille asti. Keski-Euroopan tunnelmallisimpiin viinikatuihin kuuluva pätkä on alun perin Reinin laivureiden asuinkuja.Oman leimansa kaupungille antaa sen loistava sijainti romanttisen Reinin rannalla viinitarhojen reunustama. Upeat linnojen rauniot ja vehreät rinteet muistutavat Saksan kansallisromantiikasta. Näillä vaellusreiteillä ovat kävelleet jo tunnetut säveltäjä Brahms ja runoilija Goethe. Reitit ovat edelleen hyvin suosittuja myös paikallisille liikunnan ja nautinnon ystäville.Tällä alueella tuotetaan maailman kuulua saksalaista Riesling viiniä. Rüdesheimissa, Rheingaun viinialueella viiniviljelyperinteet ovat jo 1400-luvulta.

 

Frankfurt

Matkan päätteeksi näemme Saksan merkittävän talouselämän keskuksen, Frankfurtin.Pilvenpiirtäjien ja pankkiirien kaupunki tarjoaa myös kulttuuria kuten ooperan, useita teattereita ja museoita sekä näkemisen arvoisen ns. uuden vanhankaupungin korttelin.Tähän uuteen kortteliin, jossa 35 uudelleen rakennettua taloa palauttaa sodassa tuhoutuneen pittoreskin käsityöläiskorttelin uuteen moderniin eloon, kannattaa tutustua ja käydä vaikkapa herkullisilla kakkukahveilla upealla raatihuoneen torilla.Yli kilometrin pituisella ostoskadulla Zeililla on helppo tehdä ostoksia ja löytöjä.

 

Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.
KATSO KAIKKI PATIKKAMATKAT >>

--------------------------------------------------


Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Frankfurt-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Vaellukset kolmena päivänä sekä viinivaellus (sis. viininmaistajaiset)
  • Jokilaivaristeily
  • Käyntikohteet: Niederwalddenkmal, St. Hildegardin luostari, Ehrensfelsin linnarauniot
  • Käyntikohteet: Burg Rheinfelsin linna ja Main Tower
  • Ateriat: 3 lounasta, 1 illallinen, 1 retkieväät
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Saksassa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Frankfurt 07:40 - 09:20

Frankfurt - Helsinki 19:25 - 22:50

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 100€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Frankfurt-Rüdesheim

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 07:40 ja saavumme Frankfurtiin klo 09:20 paikallista aikaa. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat ryhmää vastassa lentokentällä. Noin tunnin ajomatka Rüdesheimiin, jossa viemme matkatavarat hotelliimme ja nautimme yhteisen lounaan ja kahvit rüdesheimilaisittain.
Lounaan jälkeen tutustumme Rüdesheimin kuuluisaan ostoskujaan kauniine ristikkotaloineen. Tämä kapea katu on täynnä tavernoita ja persoonallisia viinitupia. Tämä Keski-Euroopan tunnelmallisimpiin viinikatuihin kuuluva pätkä oli alun perin Reinin laivureiden asuinkuja. Tutustumisen jälkeen majoittuminen hotelliin ja pieni lepotauko, jonka jälkeen lähdemme gondolihisseillä ylös Niederwaldin -patsaalle. Järeä patsas kuvastaa Saksan keisarikunnan uudelleenrakentamista Ranskan ja Saksan vuoden 1870–71 sodan jälkeen. Tasanteelta upeat maisemat alas Reinin laaksoon. Viinivaellus muistomerkiltä alas kaupunkiin. Reitti kulkee viiniviljelmien läpi ja pysähdymme alastulomatkalla eri viinilajien maistiaisille. Viinivaellus maistiaisineen kestää noin 2 tuntia (helppo). Illaksi paluu hotellille.

2. matkapäivä, Rüdesheim

Aikainen aamiainen, jonka jälkeen tutustumaan St. Hildegardin luostariin (kävelymatka n. 2km). Benektiiniläsnunna Hildegard von Bingen rakennutti ensimmäisen luostarin 1100-luvulla ja hänen elämänohjeitaan toteutetaan vieläkin tässä nykyisessä 1900-luvun alussa rakennetussa luostarissa. Kuulemme luostarin historiasta sekä nykyisestä toiminnasta. Tässä upeiden viininviljelyksien ympäröimässä luostarissa elävät nunnat työskentelevät käsityöpajoissa ja viininviljelyksillä.

Luostarilta jatkamme matkaa kävellen Reinin yläpuolella kulkevaa näköalapolkua pitkin  Ehrenfelsin linnaraunioille. Matkalla syömme hotellilta mukaan otetut retkieväät. Paluu hotellille viiniviljelmiä myötäillen (vaelluksen kokonaiskierros n. 8km, kesto n. 3h, helppo). Ilta omaa aikaa Rüdesheimissa.

3. matkapäivä, Rüdesheim – Oberwesel - Rüdesheim

Aamiainen hotellissa. Kävelemme Rüdesheimin satamaan, josta lähdemme jokilaivaristeilylle St Goariin. St Goar on Unescon maailmanperintökohde ja kaupungin yläpuolella komeilee Burg Reinfelsin linna. Kävelemme ylös linnalle ja tutustumme oppaan johdolla linnan mielenkiintoisiin raunioihin ja puolustuskäytäviin (taskulamput mukaan). Linnakierroksen jälkeen kuljetus upealle näköalapaikalle, jossa nautimme yhteisen kevyen lounaan.
Lounaan jälkeen jatkamme matkaa kävellen kohti Oberweseliä. Tämä suhteellisen helppo kävelyreitti kulkee upeiden panoraamanäkymien saattelemana (n. 6km/2h). Matkan aikana pysähdymme Gründerodefilmhausissa ihastelemassa upeita maisemia. Nämä maisemat ovat tuttuja Suomessakin esitetyssä "Kotiseutu" tv-sarjasta.

Saavuttuamme Oberweseliin jatkamme matkaa junalla Bingeniin ja sieltä satamaan ja takaisin lautalla Rüdesheimiin. Ilta Rüdesheimissa omatoiminen.

4. matkapäivä, Rüdesheim – Lorchhausen – Kaub - Rüdesheim

Hotelliaamiainen, jonka jälkeen lähdemme junalla kohti Lorchhausenia. Lorchhausen on kaupunki viininviljelysten ja Reinin välissä. Täältä aloitamme vaelluksen Reinin varrella sijaitsevaan Kaubiin, ”Vapaavaltio Pullonkaulan” läpi. Tämä kapenevaa pullonkaulaa muistuttava alue oli oma itsenäinen valtionsa 1. maailmansodan jälkeen noin 4 vuoden ajan. Alueen sisällä oli jopa sisäiseen kaupankäyntiin painettu oma ”hätäraha”.

Pidämme tauon matkan varrella olevalla metsämajalla, jossa voi nauttia omakustanteisen lounaan. Lounaan jälkeen jatkamme vielä vaellusta. (Vaelluksen pituus n. 7km, kesto n. 4,5h tauon kanssa, keskivaikea). Vaelluksen jälkeen paluu junalla Rüdesheimiin. Yhteinen illallinen muusikin kera hotellin lähistöllä sijaitsevassa ravintolassa.

5. matkapäivä, Rüdesheim – Frankfurt - Helsinki

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme kotimatkalle ja kohti Frankfurtia. Teemme kaupunkikierroksen Frankfurtissa, ensin bussilla ja sitten jalan paikallisen suomenkielisen oppaan johdolla. Näemme mm. vuonna 2018 avatun mielenkiintoisen uuden vanhankaupungin, pörssin, oopperan, keskusaukion, raatihuoneentorin, Paavalinkirkon ja 200m korkean pilvenpiirtäjän Main Towerin. Nousemme Main Tower pilvenpiirtäjän näköalatasanteelle 54. kerrokseen, josta upeat näkymät kaupungin yllä ja Taunus-vuorille. Kierroksen jälkeen nautimme yhteisen lounaan tyypillisessä frankfurtilaisessa ravintolassa. Lounaan jälkeen hetki vapaa-aikaa, jonka jälkeen lähdemme kohti lentokenttään. Finnairin lento lähtee klo 19:25 kohti Helsinkiä, jonne saavumme klo 22:50.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.