Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Israelin kiertomatka

Israelin kiertomatka

Lähtöpäivät:

26.10.2022

Matkan kesto:

9 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1749€

Tulossa 2022

Israelin kiertomatka

alk. 1749 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Israelin kiertomatka

Viikko-ohjelmasta näet, että jokainen matkapäivämme on oma seikkailunsa. Päivästä toiseen riittää hienoja kohteita, on nähtävää ja tutkittavaa, sekä omin aistein koettavaa. Israel on modernin tieteen ja osaamisen kärkimaita. Sen nuorekas, iloinen, mukaansa tempaava elämänmeno piristää vierastakin. Israel on ennen muuta Raamatun synnyinmaa sekä länsimaisen sivistyksen tiennäyttäjä.

Maaliskuussa Israelissa kevät on parhaimmillaan. Luonto on herännyt. Kukkaloisto on täydessä terässä. Kevään ensihedelmät ovat kypsyneet. Viljapellot odottavat tähkät täyttäviä sadekuuroja. Tutkailemme matkallamme Israelin maatalouden ihmettä, kuinka kymmenmiljoonainen kansa saa karusta ja kuivasta maasta lähes kaikki tarvitsemana elintarvikkeet.

 

Kevät on lintuharrastajien kulta-aikaa Israelissa. Muuttolintujen liitelyä voi havainnoida lähes kaikkialla. ”Siirtolaisten” joukossa on kotkia, haukkoja, vesilintuja ja kahlaajia. Vaikuttavia ovat myös valtaisat Israelin kautta lentävät ”suomalaiset” kurkiaurat sekä pelikaani-, haikaraparvet.  Israelin kautta muuttaa vuosittain noin 500 miljoonaa lintua.  Maamme johtaviin luontokuvaajiin kuuluvan Hannu Siitosen kanssa voimme tutkia Israelin monimuotoista luontoa linssin läpi tai ilman.

 Israelia kutsutaan Pyhäksi maaksi siksi, että Jumala on ilmestynyt siellä poikkeuksellisella tavalla ihmisille vuosituhannesta toiseen. Se on myös koko ihmiskuntaa koskettavien pelastustekojen paikka. Kohtaamme matkan varrella israelilaisia ystäviämme, eri alojen asiantuntijoita ja tavallisia rivikansalaisia. Aikaa on varattu myös omiin ohjelmiin, kokemusten jakamiseen ja lököttelyyn.


Galilea

Tämä pohjois-Israelissa sijaitsevalla alueella oli aikoinaan maan parhaimmat viljelysmaat, vilkkaimmat kaupungit ja hedelmällisin maasto. Nasaretin kaupunki, jossa Jeesus vietti lapsuutensa, sijaitsee Galileassa. Tänä päivänä Nasaret on Israelin taloudellinen keskus.

Jerusalem

Jerusalemin sanotaan olevan maailman vanhimpia kaupunkeja ja siellä voikin aistia vaihderikkaan historian. Kaupunki vetää puoleensa etenkin uskonnosta ja historiasta kiinnostuneita matkailijoita, mutta tarjoaa myös hyviä ostosmahdollisuuksia, tasokkaita ravintoloita ja nykyajan vilskettä.
Tämä kerroksittain rakentunut kaupunki on ainutlaatuisuudessaan ihastuttava. Jokainen kaupunkia hallinnut uskontokunta on jättänyt oman leimansa kaupungin rakennuksiin ja kulttuuriin.


Lisätietoja ohjelmasisällöstä

Matkaopas: Pentti Holi p. 040 721 3939 Matkanjohtajat: Erkki Lemetyinen p.040-764 1050 ja 
Arto Valkeapää p.0400-641894
   

Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.                                          


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.

 


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >


Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki -Tel Aviv - Helsinki
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Retkikohteet: Kapernaum, Sahnen lämpimien vesien puisto, Golan, Katzrin
  • Retkikohteet: Jerusalem, Israel-museo, Bethelem, Puutarhahauta, Öljyvuori
  • Retkikohteet: Itkumuuri, Siionin-vuori, Via Dolorosa
  • Ateriat: puolihoito
  • Suomenkielisen oppaan ja matkanjohtajan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Israelissa on sama kellonaika kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Tel Aviv 18:30 - 22:55

Tel Aviv - Helsinki 23:45 - 04:30

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone 580€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Jerusalem

Iltalento Helsingistä Tel Aviviin, jonne saavumme ennen puolta yötä. Sieltä on vajaan tunnin bussimatka Juudean vuorille Jerusalemiin.  Majoittuminen Jerusalem Tower hotelliin, jossa asumme sunnuntaihin saakka.


2. matkapäivä, Jerusalem

Aamiainen hotellissa. Asettaudumme Jerusalemiin. Käyskentelemme hotellin ympäristössä ja tutustumme läheisiin palveluihin. Kiertoajelun aluksi vierailemme Israel-museossa pääkohteina Jerusalemin pienoismalli sekä Kuolleen meren kirjakääröt. Iltapäivällä jatkamme näköalakierrosta Juudean vuorimaan vehmaissa maisemissa. Reitillemme osuvat mm. Daavidin ja Goljatin taistelutanner Tammilaakso, Simsonin värikkäät vaiheet Bet Shemeshin seuduilla, seuraamme liitonarkun ihmeellistä matkaa Gatista Jerusalemiin. Vierailemme myös Jad Hashmonassa ja palaamme Johannes Kastajan kotikylän Ein Keremin kautta Jerusalemiin.

3. matkapäivä, Jerusalem - Betlehem

Aamiainen hotellissa. Päivän aluksi tehdään kierros Jerusalemin uudemmassa osassa mm. Israelin parlamenttitalon, Knessetin katveessa sijaitsevassa lintujen tarkkailupisteessä sekä sen edustalla, olevan suuren menoran luona. Vierailemme natsivainojen museossa, Jad Vashemissa, josta ajamme Betlehemin Paimenten kedolle, suuren ilosanoman ensiesityksen näyttämölle.

4. matkapäivä, Jerusalem

Aamiainen hotellissa. Aloitamme retkipäivän Puutarhahaudan ylösnousemusjuhlalla ja ehtoollisella. Sieltä nousemme Öljymäelle, josta ihastelemme Jerusalemin upeita näkymiä. Sieltä laskeudumme Kaikkien kansojen kirkkoon ja Getsemanen puutarhaan.  Vierailemme Länsimuurilla (Itkumuuri) Käyskentelemme juutalaisten, muslimien ja kristittyjen kortteleissa. Astelemme Cardo-kadulla sekä Jeesuksen kärsimystiellä, Via Dolorosalla.

5. matkapäivä, Jerusalem - Kuollutmeri - Galilea

Aamiainen hotellissa. Jerusalemista ajamme Jerikon tietä Kuolleelle merelle. Siellä ihastelemme En Gedin jylhiä kalliomaisemia ja virkistäviä vuoripuroja. Vierailemme myös Kuolleen meren mineraaleista terveys- ja kosmetiikkatuotteita valmistavalla Ahavan tehtaalla. Pulahdamme vielä uimassa maailman alimmassa paikassa, Kuolleessa meressä. Sieltä jatkamme Jerikon ja Jordaninlaakson tietä Galileaan. Illalla saavumme Galileaan, jossa majoittuminen ja päivällinen.

6. matkapäivä, Tiberia - Tabgha - Sahne

Aamiainen hotellissa. Ensimmäisenä Galilean päivänä kuljemme Jeesuksen jalanjäljissä. Purjehdimme oikukkaan Galilean meren aalloilla. Pysähdymme Genesaretinjärven rannalle Tabghaan, jossa Pietarista tuli kokoaikainen Jeesuksen opetuslapsi. Vierailemme Kapernaumissa, josta jatkamme Genesaretin itärantaa Sahnen lämpöisten vesien puistoon. Siellä pidämme uima- ja lepotauon. Palamme Kinneretin herkku- ja maustekaupan kautta hotelliimme Genesaretin rannalla.

7. matkapäivä, Autuuksien vuori - Katzrin - Kesarea

Aamiainen hotellissa. Aluksi ajamme Autuuksien vuorelle. Sieltä nousemme Golanin ylätasangolle - lukuisten sotien taistelutantereelle.  Tähystelemme kotkien pesäluolia Gamlassa ja vierailemme veden ja viinin kaupungissa Katzrinissa. Tutustumme Banyasin, Filippuksen Kesarean ja Hermonin maisemiin. Käymme Jordanin alkulähteillä ja palaamme Hula-laakson kautta Tiberiakseen

8. matkapäivä, Galilea - Tel Aviv

Aamiainen hotellissa. Kinneretin maisemista matkaamme Nasaretin kautta Muchrakan uhripaikalle Karmel-vuorella. Sieltä laskeudumme Välimeren rannikolle ja vierailemme roomalaishenkisen Kesarean kaupungin kaivauksilla. Ajamme edelleen Sharonin tasankoa etelään ja saavumme Israelin tärkeimpään kulttuuri- ja bisneskeskukseen Tel Aviv-Jaffoon. Siellä nautimme itämaisen läksiäisillallisen, teemme pienen ilta-ajelun ja siirrymme Ben Gurionin lentokentälle, Lyddaan.

9. matkapäivä, Tel Aviv - Helsinki

Paluulento lähtee Tel Avivsta 2.11. klo 23.45 ja saapuu Helsinkiin 3.11.
klo 04.30.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.