Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Israelin kiertomatka syksy

Israelin kiertomatka syksy

Lähtöpäivät:

6.10.2021

Matkan kesto:

9 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1659€

Uutuus 2021

Israelin kiertomatka syksy

alk. 1659 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Israelin kiertomatka syksy

Matkan aikana vierailemme Raamatusta tutuilla pyhillä paikoilla, maailmanluokan nähtävyyksillä sekä tapaamme ystäviä. Hämmästyttävän elinvoimaisessa nyky-Israelissa riittää myös ihmettelyn ja ihastelun aiheita. Tutustumme Jerusalemiin ja sen ympäristöön sekä Galilean alueeseen. Galilean hotellimme huoneista on suora yhteys Genesaretin järven uimarantaan, Jerusalem Tower-hotelli on aivan kaupungin keskustassa, lähellä kaikkea. Runsaan retkiohjelman lomaan on varattu aikaa myös omiin ohjelmiin, ryhmän yhteisiin hetkiin sekä lepoon, virkistykseen ja shoppailuun.
Matkamme aikaan kesän helteet alkavat hellittää. Jerusalemin ja Tiberiaksen lämpötilat ovat laskeutuneet 20-30 asteen vaiheille, ja uimavedet ovat miellyttävän lämpimät. Lokakuu on myös sadonkorjuun aikaa. Korjuukoneet keräävät puuvillapelloilta valkoisen pumpulin kolleiksi. Hedelmätarhoista poimitaan mm. banaania, limettiä, päärynää, tähtihedelmää, kirimojaa, guavaa, kiiviä, persimoneja, varhaisoliiveja ja monenlaisia juureksia. Myös lintuharrastajille alkusyksy on hyvää aikaa Israelissa, sillä Israelin kautta muuttaa vuosittain noin 500 miljoonaa lintua. Matkalla on mukana maamme johtaviin luontokuvaajiin kuuluva Hannu Siitonen, jonka kanssa voimme tutkia Israelin monimuotoista luontoa linssin läpi tai ilman.

Jerusalem

Jerusalemin sanotaan olevan maailman vanhimpia kaupunkeja ja siellä voikin aistia vaihderikkaan historian. Kaupunki vetää puoleensa etenkin uskonnosta ja historiasta kiinnostuneita matkailijoita, mutta tarjoaa myös hyviä ostosmahdollisuuksia, tasokkaita ravintoloita ja nykyajan vilskettä.  Tämä kerroksittain rakentunut kaupunki on ainutlaatuisuudessaan ihastuttava. Jokainen kaupunkia hallinnut uskontokunta on jättänyt oman leimansa kaupungin rakennuksiin ja kulttuuriin. 


Tiberias

Genesaretinjärven länsirannalla sijaitseva kaupunki Galileassa. Kaupunki on yksi juutalaisuuden neljästä pyhästä kaupungista ja nykyisin suosittu matkailukohde. 


Länsimuuri (Itkumuuri)

Länsimuuri, joka tunnetaan paremmin ehkä nimellä Itkumuuri, sijaitsee Jerusalemissa, Tempperlivuoren länsilaidalla. Muuri on rakennettu Herodes Suuren toimesta ja oli osana Jerusalemin toisen temppelin laajennustöitä. Itkumuuri on ollut juutalaisten rukous- ja pyhiinvaelluspaikkana jo vuosisatojen ajan. Nimensä muuri on todennäköisesti saanut siitä, että hurskaat juutalaiset surivat muurin luona Jerusalemin temppelin hävitystä valittaen ääneen. Nykyisin tämä juutalaisten pyhittämä muistomerkki on yksi Israelin suosituimmista turistikohteista.


Kuollutmeri

Israelin ja Jordanian rajalla sijaitseva Kuollutmeri on nimestään huolimatta suolajärvi. Suolapitoisuus on 33%. Tällä matkalla on mahdollisuus kokeilla millaista on uida näin suolaisessa vedessä. Korkean suolapitoisuuden vuoksi ihminen kelluu vedessä. Veden suola- ja mineraalikoostumus on ainutlaatuinen. Se tekee hyvää iholla ja sitä hyödynnetäänkin kosmetiikassa.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.

Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Lisätietoja ohjelmasisällöstä:

Matkanjohtaja: Erkki Lemetyinen p.040-764 1050, Eevaliisa ja Hannu Siitonen p.050-514 87453 Matkaopas: Pentti Holi p. 040- 721 3939

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki -Tel Aviv - Helsinki
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: puolihoito
  • Retkikohteet: Juudean vuorimaa, Ein Kerem, Israel museo, Jad Vashem, Paimenten keto
  • Retkikohteet: Öljymäki, Getsemane, Itkumuuri, Via Dolorosa, Kuollutmeri, Galilea
  • Retkikohteet: Autuuksien vuori, Hulanlaakso, Nasaret, Karmel vuori, Kesareu
  • Suomenkielisen oppaan ja matkanjohtajien palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Israelissa on sama kellonaika kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Tel Aviv 19:50 - 00:15

Tel Aviv - Helsinki 01:05 - 05:45

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone 480€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Tel Aviv - Jerusalem

Finnairin suora lento Helsingistä klo 19.50, saapuu Tel Aviviin torstain puolella klo 00.15 Ben Gurionin lentoasemalle Lyddaan. Sieltä on vajaan tunnin bussimatka Juudean vuorille Jerusalemiin. Sisäänkirjautuminen Jerusalem Tower hotelliin, jossa majoitumme seuraavat neljä yötä. Majoittuminen: Jerusalem Tower Hotel2. matkapäivä,Jerusalem-Tammilaakso-Jad Hashmona- Ein Kerem

Aamulla on mahdollisuus nukkua kauemmin, sillä aamiaista tarjoillaan tavallista myöhempään. Puoliltapäivin tutustumme hotellin ympäristöön sekä Israelin museossa Jerusalemin pienoismalliin sekä Kuolleen meren kirjakääröihin. Iltapäivällä jatkamme näköalakierrosta Juudean vuorimaan vehmaissa maisemissa. Reitillemme osuvat mm. Daavidin ja Goljatin taistelutanner Tammilaakso, Simsonin värikkäät vaiheet Bet Shemeshin seuduilla, Seuraamme liitonarkun ihmeellistä matkaa Gatista Jerusalemiin. Vierailemme myös Jad Hashmonassa ja palaamme Johannes Kastajan kotikylän Ein Keremin kautta Jerusalemiin.3. matkapäivä, Israel museo - Jad Vashem - Paimenten keto

Aamiainen hotellissa. Päivän aluksi tehdään kierros Jerusalemin uudemmassa osassa mm. Israelin parlamenttitalon, Knessetin katveessa sijaitsevassa lintujen tarkkailupisteessä sekä sen edustalla, olevan menoran luona. Vierailemme natsivainojen museossa, Jad Vashemissa, josta ajamme Betlehemin Paimenten kedolle, suuren ilosanoman ensiesityksen näyttämölle. 4. matkapäivä, Öljymäki - Getsemane - Itkumuuri - Via Doloro

Aamiainen hotellissa. Tänään aloitamme retkipäivän Puutarhahaudan (Gan hakever) ylösnousemusjuhlalla ja ehtoollisella. Sieltä nousemme Öljymäelle (Mt Olives), josta ihastelemme Jerusalemin upeita näkymiä. Sieltä laskeudumme Kaikkien kansojen kirkkoon ja Getsemanen puutarhaan. Vierailemme Länsimuurilla (Itkumuuri) Käyskentelemme juutalaisten, muslimien ja kristittyjen kortteleissa. Astelemme Cardo-kadulla sekä Jeesuksen kärsimystiellä, Via Dolorosalla. 


5. matkapäivä, Kuollutmeri - Galilea - Tiberias

Aamiainen hotellissa ja ulokirjautuminen. Jerusalemista ajamme Jerikon tietä Kuolleelle merelle. Siellä ihastelemme En Gedin jylhiä kalliomaisemia ja virkistäviä vuoripuroja. Vierailemme myös Kuolleen meren mineraaleista terveys- ja kosmetiikkatuotteita valmistavalla Ahavan tehtaalla. Pulahdamme vielä uimassa maailman alimmassa paikassa, Kuolleessa meressä. Sieltä jatkamme Jerikon ja Jordaninlaakson tietä Galileaan. Illalla saavumme Galileaan, jossa majoittuminen ja päivällinen. Majoittuminen: Daria Village Hotel (Kfar Kinneret)


6. matkapäivä, Genesaret-järvi - Tabgha - Kapernaum

Aamiainen hotellissa. Ensimmäisenä Galilean päivänä kuljemme Jeesuksen jalanjäljissä. Purjehdimme oikukkaan Galilean meren aalloilla. Pysähdymme Genesaretinjärven rannalle Tabghaan, jossa Pietarista tuli kokoaikainen Jeesuksen opetuslapsi. Vierailemme Kapernaumissa, josta jatkamme Genesaretin itärantaa Sahnen lämpöisten vesien puistoon. Siellä pidämme uima- ja lepotauon. Palamme Kinneretin herkku- ja maustekaupan kautta majapaikkaamme Tiberiakseen. Majoittuminen: Daria Village Hotel (Kfar Kinneret)
7. matkapäivä, Autuuksien vuori - Golan - Hulalaakso

Aamiainen hotellissa. Päivä aluksi ajamme Autuuksien vuorelle. Sieltä nousemme Golanin ylätasangolle - lukuisten sotien taistelutantereelle. Tähystelemme kotkien pesäluolia Gamlassa. ja vierailemme veden ja viinin kaupungissa Katzrinissa. Tutustumme Banyasin, Filippuksen Kesarean ja Hermonin maisemiin. Käymme Jordanin alkulähteillä ja palaamme Hula-laakson kautta hotelliin. Majoittuminen: Daria Village Hotel (Kfar Kinneret)


8. matkapäivä, Nasaret - Karmel-vuori - Kesareu

Aamiainen hotellissa. Tiberiaksesta matkaamme Nasaretin kautta Muchrakan uhripaikalle Karmel-vuorella. Sieltä laskeudumme Välimeren rannikolle ja vierailemme roomalaishenkisen Kesarean kaupungin kaivauksilla. Ajamme edelleen Sharonin tasankoa etelään ja saavumme Israelin tärkeimpään kulttuuri- ja bisneskeskukseen Tel Aviv-Jaffoon. Siellä nautimme itämaisen läksiäisillallisen. Iltamyöhällä siirrymme Ben Gurionin lentokentälle, Lyddaan.9. matkapäivä, Tel Aviv - Helsinki

Paluulento lähtee Tel Avivista klo 01.05 ja saapuu Helsinkiin klo 05.45.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.