Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Kesän ja juhlan Israel -kiertomatka

Kesän ja juhlan Israel

Lähtöpäivät:

Tulossa myyntiin 2022

Matkan kesto:

9 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Kesän ja juhlan Israel

Huhtikuussa Israelissa kesä on parhaimmillaan. Puut ja pensaat ovat täydessä terässä. Puimurit korjaavat kypsynyttä eloa siiloihin. Samaan aikaan appelsiinipuut sekä kukkivat että kantavat hedelmää. Kukinnan hurmaava tuoksu hyväilee tarhojen vaiheilla liikkujaa. Huhtikuussa uimavedet ovat lämmenneet sopiviksi. Päivän kuumuus voi yllättää, mutta illan viileys tuo mieleen paratiisin oltavat.
Retkillä pysähdymme parhaille paikoille katselemaan Luvatun Maan kauneutta, samalla perehtyen Raamatun ja Lähi-Idän historiaan. Viime vuosina arkeologit ja tutkijat ovat tehneet löytöjä, jotka ovat merkittäviä myös meille tavallisille Raamatun lukijoille. Perehdymme myös alueen nykypäivään sekä uskonnon-, kulttuurin-ja modernin liike-elämän keskuksiin.

Juhlimme matkalla myös Israelin itsenäisyyspäivää 16.-17.4. On upea ja unohtumaton kokemus olla mukana Israelin kansan juhlariemussa. Runsaan viikon kiertomatka tarjoaa monipuolisen kuvan Israelista. Kohtaamme matkan varrella israelilaisia ystäviämme, eri alojen asiantuntijoita sekä tavallisia kansalaisia. Aikaa on myös varattu omiin ohjelmiin, keskusteluun ja rentoutumiseen.

Jerusalem

Jerusalemin sanotaan olevan maailman vanhimpia kaupunkeja ja siellä voikin aistia vaihderikkaan historian. Kaupunki vetää puoleensa etenkin uskonnosta ja historiasta kiinnostuneita matkailijoita, mutta tarjoaa myös hyviä ostosmahdollisuuksia, tasokkaita ravintoloita ja nykyajan vilskettä.
Tämä kerroksittain rakentunut kaupunki on ainutlaatuisuudessaan ihastuttava. Jokainen kaupunkia hallinnut uskontokunta on jättänyt oman leimansa kaupungin rakennuksiin ja kulttuuriin.

Tiberias

Genesaretinjärven länsirannalla sijaitseva kaupunki Galileassa. Kaupunki on yksi juutalaisuuden neljästä pyhästä kaupungista ja nykyisin suosittu matkailukohde.


Länsimuuri (Itkumuuri)

Länsimuuri, joka tunnetaan paremmin ehkä nimellä Itkumuuri, sijaitsee Jerusalemissa, Tempperlivuoren länsilaidalla. Muuri on rakennettu Herodes Suuren toimesta ja oli osana Jerusalemin toisen temppelin laajennustöitä. Itkumuuri on ollut juutalaisten rukous- ja pyhiinvaelluspaikkana jo vuosisatojen ajan. Nimensä muuri on todennäköisesti saanut siitä, että hurskaat juutalaiset surivat muurin luona Jerusalemin temppelin hävitystä valittaen ääneen. Nykyisin tämä juutalaisten pyhittämä muistomerkki on yksi Israelin suosituimmista turistikohteista.

Kuollutmeri

Israelin ja Jordanian rajalla sijaitseva Kuollutmeri on nimestään huolimatta suolajärvi. Suolapitoisuus on 33%. Tällä matkalla on mahdollisuus kokeilla millaista on uida näin suolaisessa vedessä. Korkean suolapitoisuuden vuoksi ihminen kelluu vedessä. Veden suola- ja mineraalikoostumus on ainutlaatuinen. Se tekee hyvää iholla ja sitä hyödynnetäänkin kosmetiikassa.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.

Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Lisätietoja ohjelmasisällöstä

Matkaopas: Pentti Holi p. 040 721 3939


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 (ma-pe 8-16) tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.

 

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >Syksyn 2021 Israelin kiertomatka

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki -Tel Aviv - Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Retkikohteet: Juudean vuorimaa, Ein Kerem, Israel museo, Jad Vashem, Paimenten keto
  • Retkikohteet: Öljymäki, Getsemane, Itkumuuri, Via Dolorosa, Kuollutmeri, Galilea
  • Retkikohteet: Autuuksien vuori, Hulanlaakso, Nasaret, Karmel vuori, Kesareu
  • Ateriat: puolihoito
  • Suomenkielisen oppaan ja matkanjohtajan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Israelissa on sama kellonaika kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Tel Aviv 19:50 - 00:15

Tel Aviv - Helsinki 01:05 - 05:45

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone 480€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Tel Aviv - Jerusalem

Lento Helsingistä Tel Aviviin, jonne saavumme tiistaina puolenyön aikaan. Lentoasemalta on vajaan tunnin bussimatka Juudean vuorille Jerusalemiin. Majoittuminen Jerusalem Tower hotelliin, jossa asumme perjantaihin saakka.


2. matkapäivä, Jerusalem - Juudean vuorimaa - Ein Kerem

Aamulla on mahdollisuus nukkua hieman kauemmin, koska aamiaista tarjoillaan tavallista myöhempään. Aluksi tutustumme hotellin ympäristöön ja iltapäivällä jatkamme näköalakierrosta Juudean vuorimaan vehmaissa maisemissa. Reitillemme osuvat mm. Daavidin ja Goljatin taistelutanner Tammilaaksossa, Simsonin värikkäät vaiheet Bet-Semeksen seuduilla, Seuraamme liitonarkun ihmeellistä matkaa Gatista Jerusalemiin. Vierailemme myös Johannes Kastajan kotikylässä Ein Keremissa.3. matkapäivä, Israel museo-Jad Vashem-Paimenten keto

Päivän aluksi tehdään kierros Jerusalemin uudemmassa osassa mm. Israelin parlamenttitalon, Knessetin edustalla, olevan menoran luona. Israel museossa tutustumme Jerusalemin pienoismalliin sekä Kuolleen meren kirjakääröihin Kirjanpyhäkössä. Vierailemme natsivainojen museossa, Jad Vashemissa, josta ajamme Betlehemin Paimenten kedolle, suuren ilosanoman ensiesityksen näyttämölle.

4. matkapäivä, Öljymäki-Getsemane-Itkumuuri-Via Dolorosa

Aloitamme retkipäivän Puutarhahaudan ylösnousemusjuhlalla ja ehtoollisella. Sieltä nousemme Öljymäelle, josta ihastelemme Jerusalemin upeita näkymiä. Sieltä laskeudumme Kaikkien kansojen kirkkoon ja Getsemanen puutarhaan. Vierailemme Länsimuurilla (Itkumuuri) ja käys-kentelemme juutalaisten, muslimien ja kristittyjen kortteleissa. Astelemme Cardokadulla sekä Jeesuksen kärsimystiellä, Via Dolorosalla.

5. matkapäivä, Kuollutmeri-Galilea-Tiberias

Jerusalemista ajamme Jerikon tietä Kuolleelle merelle. Siellä ihastelemme En Gedin jylhiä kalliomaisemia ja virkistäviä vuoripuroja. Vierailemme myös Kuolleen meren mineraaleista terveys-ja kosmetiikkatuotteita valmistavalla Ahavan tehtaalla. Pulahdamme vielä uimassa maailman alimmassa paikassa, Kuolleessa meressä. Sieltä jatkamme Jerikon ja Jordaninlaakson tietä Galileaan. Illalla saavumme sapatiksi Tiberiakseen, jossa majoittuminen ja päivällinen.

6. matkapäivä, Galilea-Tabgha

Ensimmäisenä Galilean päivänä kuljemme Jeesuksen jalanjäljissä ja purjehdimme oikukkaan Galileanmeren aalloilla. Pysähdymme Genesaretinjärven rannalle Tabghaan, jossa Pietarista tuli kokoaikainen Jeesuksen opetuslapsi. Vierailemme Kapernaumissa, josta jatkamme Genesaretin itärantaa Sahnen lämpöisten vesien puistoon, jossa pidämme uima-ja lepotauon. Palamme Kinneretin herkku-ja maustekaupan kautta majapaikkaamme Tiberiakseen.

7. matkapäivä, Autuuksien vuori - Hulalaakso

Päivän aluksi ajamme Autuuksien vuorelle. Sieltä nousemme Golanin ylätasangolle, lukuisten sotien taistelutantereelle. Tähystelemme kotkien pesäluolia Gamlassa. ja vierailemme veden ja viinin kaupungissa Katzrinissa. Tutustumme Banyasin, Filippuksen Kesarean ja Hermonin maisemiin. Käymme Jordanin alkulähteillä ja palaamme Hulalaakson kautta Tiberiakseen.

8. matkapäivä, Nasaret-Karmel vuori-Kesareu

Tiberiaksesta matkaamme Nasaretin kautta Muchrakan uhripaikalle Karmelvuorelle. Sieltä laskeudumme Välimeren rannikolle ja vierailemme roomalaishenkisen Kesarean kaupungin kaivauksilla. Ajamme edelleen Sharonin tasankoa etelään ja saavumme Israelin tärkeimpään kulttuuri-ja bisneskeskukseen Tel Aviv-Jaffoon. Siellä nautimme itämaisen läksiäisillallisen. Iltamyöhällä siirrymme Ben Gurionin lentokentälle, Lyddaan.

9. matkapäivä, Tel Aviv - Helsinki

Paluulento lähtee Tel Avivista klo 01.05 ja saapuu Helsinkiin klo 05.45.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.