Joulumatka Český Krumloviin ja Wieniin

Vietä stressitön joulunaika tunnelmallisessa Český Krumlovin pikkukaupungissa ja Wienin jouluvalojen loisteessa! Tällä matkalla nautimme Český Krumlovin aidosta joulun tunnelmasta ja vierailemme lähialueen Unescon maailmanperintökohteissa. Matkan lopuksi tunnelmoimme Wienin loistokkailla joulutoreilla.

Český Krumlov

Jouluinen Český Krumlov lumoaa kävijänsä aidolla joulun tunnelmalla. Unescon maailmanperintökohteiden listalle kuuluva idyllinen pikkukaupunki sijaitsee Vltava-joen uomassa, noin tunnin matkan päässä České Budějovicesta. Mukulakivin päällystettyjä kujia reunustavat kolmikerroksiset kivitalot, jotka ovat maalattu persoonallisesti pastellisävyin. Kylän keskustassa järjestetään perinteiset joulumarkkinat, jossa pääsemme nauttimaan jouluisesta tunnelmasta, paikallisista herkuista ja käsitöistä. Český Krumlov onkin kiireettömyyttä etsivän lomailijan unelma, sillä keskusta on rauhoitettu autoilta. Český Krumlovin linna on kylän tärkein nähtävyys ja on yksi Euroopan suurimmista linnoista 40 eri rakennuksen kompleksillaan, joita yhdistää suuri linnapiha.

České Budějovice

Etelä-Böömin läänin suurin kaupunki České Budějovice on tunettu oluistaan ja kaupungin toria ympäröivästä barokkiarkkitehtuuristaan. Kaupungin merkittävin kohde on Pivovar Budějovický Budvar panimo, joka omistaa oikeudet Budweiser-merkkiin suurimmassa osassa Eurooppaa. Tutustumme panimoon opastetulla kierroksella, jonka jälkeen pääsemme myös maistelemaan oluita. Vierailemme myös kaupungin suosituilla joulumarkkinoilla.

Vyšší Brod ja Holašovice

Vyšší Brod on noin 2600 asukkaan pikkukylä, jossa sijaitsee alueen tärkein maamerkki Vyšší Brodin luostari. Luostarin historia ulottuu 1200-luvulle ja onkin alueen yksi tunnetuimmista kohteista. Tällä matkalla pääsemme tutustumaan luostarin mielenkiintoiseen historiaan, arkkitehtuuriin ja vaikuttavaan kirjastoon.

Unescon maailmanperintökohteiden listalle kuuluvassa Holašovicen kylässä pääsemme aistimaan aitoa entisajan elämäntyyliä. Kylä on hyvin säilynyt keskieurooppalainen maaseutuasutuskeskus, joka on onnistunut yhdistelmä kahta eri rakennustyyliä. Holašovice onkin tunnettu uniikista maalaisarkkitehtuuristaan.

Wachaun laakso

Wachaun laakso on 30 kilometriä pitkä laakso Tonavan varrella Kremsin ja Melkin välissä. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva laakso on Itävallan merkittävimpiä matkailukohteita. Tällä matkalla vierailemme alueen kahdessa pääkohteessa, Melkin ja Dürnsteinin kaupungeissa. Melkin kaupunki on tunnettu upeasta barokkiaikaisesta luostaristaan, joka komeilee kaupungin kukkulalla. Dürnstein taas on idyllinen pikkukaupunki, jossa asuu vajaa 1000 asukasta, mutta turistien ansiosta kaupungin tunnelma on eloisa. Kaupungin kukkulalla on keskiaikaien linnaraunio.

Wien

Keisarillisen kaupungin jouluvalmistelut alkavat jo hyvissä ajoin ja jatkuvat aina joulupäivään asti. Wienin perinteiset joulumarkkinat ovat vielä joulunakin auki, joten viime hetken lahjaostoksetkin onnistuvat. Tällä matkalla vierailemme vanhankaupungin joulutoreilla ja teemme lyhyen kaupunkikierroksen. 

 

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa

Cxense Display