Joulu Ranskan Alsacessa 5pv

Jos pitäisi valita yksi alue maailmasta, jossa joulunajan idyllisimmästä tunnelmasta pääsee nauttimaan täysin siemauksin, se on Ranskan Alsace. Alue tunnetaan satukirjamaisista pikkukaupungeista ja –kylistään sekä upeista ja perinteikkäistä joulumarkkinoistaan.

Matkan aikana majoitumme Colmarissa, yhdessä Alsacen viehättävimmistä kaupungeista. Colmarista käsin teemme retkiä lähialueen kyliin, kuten mm. Ribeauvilleen, Riquewihriin, Equisheimiin ja Mulhousen kaupunkiin. Vierailemme Ranskan "joulupääkaupungissa" Strasbourgissa ja upeassa 1100-luvulta peräisin olevassa Haute-Koenigsbourgin linnassa. Alueen perinteisiin voimme tutustua Ungersheimin kylämuseossa, jonne on loihdittu tyypillinen alsacelainen kylä 1900-luvun alulta, ja jossa Alsacen alueen joulunajan perinteet, käsityöläis-, ruoka-, maatalous- ja tapakulttuuriin ovat viehättävästi esillä aidossa ympäristössä. Matkalla nautimme perinteistä ruokaa tunnelmallisissa ravintonoissa ja vierailemme perinteisillä joulutoreilla. Tutustu tarkemmin matkaohjelmaan ja varaa joulumatka viehättävän Alsacen sydämeen!

Colmar

Colmar on kaupunki Itä-Ranskassa, Alsacessa lähellä Saksan rajaa. Se sijaitsee keskellä Alsacen viinitietä ja se tunnetaan  alsacelaisten viinien "pääkaupunkina". Colmar en ennenkaikkea kuuluisa maalauksellisesta Vanhastakaupungistaan; vieri viereen rakennetut idylliset rakennukset puukoristeineen, ”Pikku-Venetsiaksi” kutsuttu suloinen alue, kaupunkia halkova joki, rakennusten välissä kiemurtelevat mukulakivikadut luovat jo itsessään maiseman, joka on kuin suoraan sadusta! Kaupungin valmistautuessa ja koristautuessa joulua varten, vaikutelma vahvistuu ennestään, ja talot näyttävät suorastaan kilpailevan keskenään koristeillaan, joulukuusillaan ja jouluvalojen määrällä luoden pimeneviin iltoihin taianomaisen tunnelman.

Tämä matka on loppuunmyyty.

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Satamalähtö
Aikuisia
Lapsia

Cxense Display