Bryssel ja Brugge

Brysselin upeat joulutorit levittäytyvät Grand Place -aukiolta aina Sainte Catherinen alueelle asti. Markkinoilla on yli 200 kojua, joissa eri Euroopan maat ovat edustettuina omissa kojuissaan. Tarjolla on perinteisiä joulukoristeita, käsitöitä, herkullisia vohveleita ja muita belgialaisia herkkuja. Päiväretkellä Bruggeen tutustumme sen keskiaikaisen keskustan ihanaan tunnelmaan ja kanaviin, päänähtävyyksiin sekä tietenkin joulutoriin. Tällä matkalla majoitumme hyvätasoiseen Le Plaza hotelliin.

Brysselin ja Bryggen joulutorit

Tällä matkalla majoitumme Euroopan unionin pääkaupungissa Brysselissä upeaan 4 tähden Hotel Le Plazaan. Tutustumme kaupungin joulutoreihin ja nähtävyyksiin. Teemme myös päiväretken Bruggeen, jossa tutustumme tähän keskiaikaiseen kaupunkiin ja sen joulutoriin.

Bryssel

Bryssel - Euroopan unionin pääkaupunki on oivallinen matkakohde, joka tarjoaa niin kulttuuria, nähtävyyksiä kuin maittavia makuelämyksiä. Kaupungin sydän on Grand-Place -aukio, jonka laidalla sijaitsee mm. kaupungintalo.
Brysselin suurimmat joulumarkkinat järjestetään juurikin Grand-Placella. Markkinoilla eri Euroopan maat ovat edustettuina omissa kojuissaan, joissa myydään niin perinteisiä joulukoristeita kuin leluja ja nahkatavaraa. Markkinoiden paras anti taitaa kuitenkin olla perinteinen belgialainen ruoka: herkulliset vohvelit, suklaa, juustot, makkarat ja tuore leipä. Paikallista olutta ja glögiä ei sovi unohtaa maistaa. Torilla on myös luistelurata, maailmapyörä ja karuselli. Väkeä on paljon ja jouluntunnelma taattu.
Jouluntunnelmaa lisäävät upeat valaistukset, jotka heijastetaan historiallisiin rakennuksiin. Kadun varsilta ja aukioilta löytyy myös pienempiä markkinakojuja, joten joulun tuoksu leijailee kaikkialla. Myös Brysselin tunnetuimpiin nähtävyyksiin lukeutuva Manneken Pis eli pieni patsas pissaavasta pojasta puetaan joulunaikaan jouluiseen asuun. 

Brugge

Brugge on Belgian suosituimpia vierailukohteita. Kaupunki on säilyttänyt hyvin keskiaikaisen tunnelman; lukuisat kauniit rakennukset ja suloiset kanavat ja sillat lisäävät tunnelmaa entisestään. Keskusta-alue kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon Bruggen joulutorin kojut kootaan Grote Markt -torille, jota ympäröi arkkitehtuurisesti ihastuttavat rakennukset. Tällekin torille tehdään luistelurata, jossa kaikenikäiset paikalliset asukkaat ja turistit nauttivat talven iloista.

Hotel Le Plaza

Majoitumme Brysselin keskustassa sijaitsevaan upeaan neljän tähden Hotel Le Plazaan. Hotelli on rakennettu 1930-luvulla ja se huokuu historiallista viehätystä ja tunnelmaa. Sijainniltaan erinomaisen hotellin huoneet on sisustettu klassiseen tyyliin ja hotellin palvelu saa paljon kiitosta.

Jouluinen Hotel Le Plaza****

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa

Cxense Display