Dresdenin ja Prahan joulutorit, 4pv

Tervetuloa mukaan ihastumaan Saksan ja Tšekin suosituimpiin joulutoreihin! Dresdenin ja Prahan joulutoreilla puiset kojut notkuvat jouluherkkuja ja käsitöitä. Tällä matkalla pääset takuulla virittäytymään jouluiseen tunnelmaan!

Dresdenin joulutorit

Dresden tunnetaan Elbe-joen helmenä ja kaupunkien ”Fenix-lintuna”, jonka komea vanhakaupunki on rakennettu tuhkasta uudelleen. Puolen miljoonan asukkaan kaupunki Itä-Saksassa houkuttelee komealla arkkitehtuurillaan ja Elbe-joen kauniilla jokimaisemalla.

Dresdenin Striezelmarkt joulumarkkinat ovat Saksan vanhimmat, jotka on järjestetty jo lähes 600 vuoden ajan. Lukemattomat myyntikojut on täytetty paikallisten käsityöläisten valmistamista koriste-esineitä ja herkuista. Joulutoria valaisee maailman suurin jouluinen valokaari ja sieltä löytyy myös lasten seikkailumaailma. Paikallisen nimensä Striezelmarkt markkinat ovat saaneet stollen-joululeivonnaisesta, eli kuorrutetusta hedelmäkakusta. Dresdenin joulumarkkinoiden luonteeseen kuuluu iloinen yhdessäolo ja joulunaikaan virittäytyminen, eikä vain kaupallinen ostoshuuma.

Prahan joulutorit

Praha tunnetaan myös nimellä Kultainen kaupunki ja se onkin täynnä kauniita rakennuksia ja tunnettuja nähtävyyksiä. Prahan historialliset nähtävyydet ovat vanhankaupungin lisäksi raatihuoneen astronominen kello, tunnettu Kaarlensilta sekä kuninkaanlinna.

Prahan joulumarkkinat kuuluvat Euroopan parhaimmistoon. Kaupungin tunnetuin ja suurin joulutori löytyy Venceslauksen aukiolta, mutta kaupungissa on useita pienempiäkin joulutoreja. Koristeellisista puisista kojuista löydät periteiset tšekkiläiset jouluherkut. Aitoon tšekkiläiseen joulutunnelmaan pääsetkin maistamalla kuumaa viiniä ja sokerilla kuorrutettuja tredlnik-leivoksia. Joulutorille pystytetään suuri upea joulukuusi, joka kuljetetaan Tšekin pohjoisosassa sijaitsevalta Krkonose-vuorelta asti. Perinteiseen tšekkiläiseen adventtiperinteeseen kuuluu myös vierailu seiminäyttelyssä. Seimiperinteet ovat saaneet alkunsa italiasta, mutta ovat kantautuneet vuosisatojen aikana vahvasti myös Prahaan.

 

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa

Cxense Display