Rooma

Sää tänään

18°C

Sää tänään ja 5 vrk ennuste

27.9.

23°C

28.9.

25°C

29.9.

27°C

30.9.

24°C

Säätiedot tarjoaa OpenWeatherMap Sulje

Rooma

Rooma, tuo ikuinen kaupunki, on yksi Euroopan parhaimmista kaupunkilomakohteista. Rooma tarjoaa matkailijalle lukuisia nähtävyyksiä, kulttuuria ja kulinaristisia nautintoja. Liikkuminen on helppoa, nähtävyydet lähellä toisiaan ja kaupunkiin tutustumisen lomassa ehtii hyvin tekemään myös jouluostoksia.

Rooma

Italian pääkaupunki Rooma sijaitsee lähellä Italian länsirannikkoa, Tiber-joen varrella. Kaupunki omaa pitkän historian ja tämä "ikuinen kaupunki" tarjoaakin paljon historiallista nähtävää. Rooman tunnetuimpia käyntikohteita ovat Forum Romanum, Colosseum, Espanjalaiset portaat, Pantheon sekä kaupunkivaltio, Vatikaani. Kaupunki tarjoaa myös lukuisia ostoskatuja shoppailijalle ja nautiskelijalle lukuisia tunnelmallisia aukioita. Tähän matkaan sisältyy kaupunkikierros suomenkielisen paikallisoppaan johdolla.

Joulunaikaan kaupunki verhoutuu jouluiseen asuunsa hyvissä ajoin ennen joulua. Aukioille nousevat pieniä jouluisia kojuja, joissa myydään mm. joulukoristeita, makeisia ja muuta pientä syötävää. Seimi on merkittävässä roolissa jouluna Italiassa ja toreilta voi ostaa myös erilaisia koristeita seimeen. Piazza Navonan joulutori on suurin ja vilkkain tori Roomassa.

Nähtävyydet

Roomaan on kätevintä tutustua kävellen. Nähtävyydet ovat lähellä toisiaan ja helposti löydettävissä. Kaupungin ehkä tunnetuin maamerkki, amfiteatteri Colosseum, sijaitsee keskellä kaupunkia. Vaikka kohde on nykyään turistien kansoittama nähtävyys, on mielenkiintoista kuvitella sen olleen gladiaattoritaisteluiden ja muiden kansanhuvien näyttämö. Piazza di Spagna -aukiolla sijaitsevat Espanjalaiset portaat ovat niin turistien kuin paikallisten suosima kohtaamispaikka. Portaiden lähistöllä sijaitsee kapungin hienoimpia ravintoloita, kahviloita ja luksusputiikkeja.

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa

Säätiedot tarjoaa OpenWeatherMap
Cxense Display