sitelogo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakorttikauppa Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Amerikka

Kuuba

Kuuban kiertomatka

Lähtöpäivät:

15.2.2019

Matkan kesto:

11 päivää

Matkan esittely

Lähtö on loppuunmyyty.


Kuuban kiertomatka

Kuuba tarjoaa matkailijalle monipuolisia elämyksiä. Kuuban värikäs kulttuuri, kiehtova historia ja silmiä hivelevät maisemat pitävät huolen, että voit kokea lomallasi ainutlaatuisia kokemuksia. Monien mielestä Kuuba on parasta kokea viimeistään nyt – ennen kuin omaleimainen maa ehtii muuttua. Tällä matkalla tutustumme pääkaupunki Havanaan, Viñalesin laaksoon, Unescon suojelemaan kauniiseen Trinidadiin ja vierailemme Santa Claran vallankumouskaupungissa Che Guevaran mausoleumissa ja muistomerkillä. Jatkamme matkaa Cienfuegosiin, jota pidetään yhtenä Kuuban kauneimmista kaupungeista vaikuttavan arkkitehtuurinsa ja Karibianmeren rantojen vuoksi. Matkan lopuksi suuntamme lomailemaan Varaderon kuuluisille valkoisille hiekkarannoille, jossa saamme nautimme merestä, rannasta ja kiireettömistä lomapäivistä All inclusive -hotellissa. Matkalla on mukana kokenut suomenkielinen matkanjohtaja.

Havanna

Kuuban pääkaupungin Havannan Vanhankaupungin, la Havana Viejan ainutlaatuinen tunnelma syntyy viehättävästi rapistuneista siirtomaatyylisistä rakennuksista, kapeista kaduista, 50-luvun värikkäistä amerikanraudoista, rumban ja salsa rytmeistä ja paikallisten iloisesta elämänasenteesta. Unescon suojelukohteeksi valittu Vanhakaupunki edustaa juuri sitä mielikuvaa, mikä monella vierailijalla on Havannasta. Teemme Havannan kiertoajelun klassisilla jenkkiraudoilla, ja näemme tärkeimmät nähtävyydet, mm. Maleconin rantakadun, ja ajamme Vedadon leveillä puistokaduilla sekä Miramarin kaupunginosassa. Paras tapa tutustua la Havana Viejan tunnelmaan on ottaa jalat alle, joten tutustumme Havannan Vanhaankaupunkiin vielä tarkemmin opastetulla kävelykierroksella.

Hemingwayn jalanjäljillä

Kirjailija Ernest Hemingway rakasti Kuubaa ja asui yli 20 vuotta maaseudulla Havannan lähellä.  Hemingwayta pidetään Kuubassa liki kansallissankarina, koska hän amerikkalaisena jäi Kuubaan vielä vallankumouksen jälkeenkin. Monissa Havannan baareista ja ravintoloista löytyy seinällä viittaus Hemingwayhin. Matkan aikana näemme Hemingwayn komean kotikartanon, Finca Vigiaan Santa Paulan kylässä n. 15 km Havannasta, ja vierailemme Cojimarin kalastajakylässä, jonka tunnelmista syntyi Nobel-palkittu romaani Vanhus ja Meri. Vierailemme myös Hemingwayn suosikkipaikkoissa, kuten Cojimarin La Terraza-ravintolassa ja Havannan La Bodequita del Mediossa.

Viñalesin laakso

Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Viñalesin laakso sijaitsee Kuuban luoteisosassa. Laakson pohjalla kasvatetaan tupakka- ja muita viljelytuotteita perinteisin keinoin. Kaunista Viñalesin laaksoa hallitsevat karstikalliot, jotka syntyivät 160 miljoonaa vuotta sitten mannerlaattojen voimakkaassa törmäyksessä. Saamme tutustua laakson tupakkaviljelmiin ja pääsemme näkemään, miten perinteiset Kuubalaiset sikarit oikeaoppisesti kääritään. Retken kruunaa käynti Cueva del Indiossa, tippukiviluolassa San Vicenten laaksossa.

Cienfuegos

Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Cienfuegos on hieman elegantimpi kaupunki Kuuban etelärannikolla. Cienfuegos tunnetaan kauniista 1800-luvun arkkitehtuuristaan ja eri tyylien sekoituksestaan. Kun näkee keskustan valkoiset ja pastellinväriset rakennukset sinistä taivasta ja merta vasten, on helppo ymmärtää, miksi kaupunki on saanut lempinimen la Perla del Sur (Etelän helmi).

 

Trinidad - Kuuban kaunotar

Trinidadin kaupunki kuuluu myös Unescon maailmanperintökohteisiin. Trinidad on yksi Karibian parhaiten säilyneitä kaupunkeja ajalta, jolloin sokerintuotanto oli alueen tärkein elinkeino. Trinidadin vuonna 1514 perustettu kaupunki on kaunis historiallinen helmi pastellinsävyisine taloineen, mukulakivikatuineen ja hienoine yksityiskohtineen. Yksi Trinidadin merkittävimmistä nähtävyyksistä on Plaza Mayor-aukio, joka on hienosti säilyttänyt siirtomaa-ajan asunsa.

Santa Clara

Santa Clara on Che Guevaran kaupunki. "Che" oli yksi Kuuban vallankumouksen avainhenkilöistä, kun Kuuban vallankumouksen viimeinen taistelu käytiin Santa Clarassa. Santa Claran Plaza de la Revolución -aukiolla sijaitsee Chen massiivinen muistomerkki, jonka alla on Chen hautamausoleumi. Pieni junanvaunuihin tehty museo, Tren Blindado, sijaitsee paikalla, jossa Che ja hänen nuorten taistelijoiden pieni joukko kaappasi panssaroidun junan Batistan sotilailta käyttäen puskutraktoria, jolla kiskot työnnettiin syrjään, ja juna saatiin suistettua kiskoilta. Taistelun kuuluisa keltainen Caterpillar-puskutraktori on nostettu viisisakaraisen tähden päälle, ja paikasta on tullut vallankumouksen sankareiden muistomerkki ja monelle kuubalaiselle erityinen paikka.

Varadero

Varaderon rantakaupunki ja sen 20 kilometrin pituiset upeat hiekkarannat sijaitsevat Kuuban pohjoisrannikolla. Varaderossa hiekka on hienoa ja hohtavan valkoista. Varaderossa nautimme matkan lopuksi lomapäivistä auringossa ja ihanan kiireettömästä rantaelämästä.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki – Havanna – Helsinki Finnairin suorilla lennoilla
  • Matkatavarat ja ateriat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneissa aamiaisin
  • Majoitus 2 hh yksityismajoituksessa Trinidadissa aamiaisin
  • Ateriat: 4 lounasta, 5 illallista
  • Hotellin all inclusive -palvelut ja ateriat Varaderossa (paikalliset juomat sis.)
  • Retket ja kaupunkikierrokset pääsymaksuineen matkaohjelman mukaan
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut matkaohjelman mukaan Havannasta alkaen

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Kuubassa  kello on 7 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.

Helsinki - Havanna 16:40 - 21:30

Havanna - Helsinki 23:45 - 16:50 (+1)

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Havanna

Finnairin suora lento lähtee Helsingistä klo 16:40 ja saapuu Havannaan klo 21:30 paikallista aikaa. Suomenkielinen paikallisopas on vastassa Havannan lentokentällä. Kuljetus Havannaan ja majoittuminen hotelliin.Yöpyminen Havannassa.

2. matkapäivä, Havanna

Aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen teemme kävelykierroksen Havannan viehättävässä Vanhassakaupungissa. Havannan Vanhankaupunki, la Havana Vieja, sijaitsee sataman lähellä. Vanhankaupungin ainutlaatuinen tunnelma syntyy viehättävästi rapistuneista siirtomaatyylisistä rakennuksista, kapeista kaduista, 50-luvun värikkäistä amerikanraudoista, rumban ja salsan rytmeistä ja paikallisten iloisesta elämänasenteesta. Vanhakaupunki on kuuluu UNESCON maailmanperintölistalle. Kierroksen aikana kuulemme tarinoita Havannasta ja sen historiasta ja näemme Vanhankaupungin aukiot sekä upeasti entisöityjä palatseja, kirkkoja, ja muita julkisia rakennuksia. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää rakennusten yksityikohtiin, ikkunoihin ja parvekkeihin, joita koristavat Havannan tunnusmerkit, upeasti taotut rautaiset ristikot. Kävelykierroksen jälkeen nautimme lounaan La Bodequita del Mediossa. Ravintolaa pidetään Mojiton syntymäpaikkana ja lukuisat julkisuuden henkilöt, kuten Pablo Neruda ja Nat King Cole ovat olleet asiakkaita. Myös Hemingwayn kerrotaan hakeneen inspiraatiota ravintolan mojitojen ääreltä. Paikka on vuorattu valokuvilla paikassa aikanaan viihtyneistä julkkiksista ja entisaikojen tähtien bongaaminen seiniltä on hauskaa puuhaa lounasta ja mojitoa maistellessa.


Lounaan jälkeen jatkamme kaupunkiin tutustumista kiertoajelulla klassisen amerikanraudan kyydissä. Kiertoajelulla näkee kätevästi tärkeimmät turistikohteet, mutta saa myös yleiskuvan kaupungista, minkä vuoksi se onkin varmasti yksi suosituimmista elämyksistä turistien keskuudessa. Kiertoajelun jälkeen on vapaata aikaa omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen. Oppaaltamme saat vinkkejä päivää varten. Illalla bussikuljetus illalliselle, jonka nautimme mukavassa paladar -ravintolassa.
Yöpyminen Havannassa.

3. matkapäivä, Havanna - Finca de Vigia- Cojimar

Aamiainen hotellissa. Kirjailija Ernest Hemigway rakasti Kuubaa ja asui yli 20 vuotta maaseudulla Havannan lähellä. Monissa Havannan baareista ja ravintoloista löytyy seinällä viittaus Hemingwayhin, ja hänellä on maassa lähes kansallissankarin asema. Hemingwayn kotimuseo, Finca la Vigia, sijaitsee Havannan ulkopuolella. Talo on paikallisiin verrattuna hulppea, ja se on pyritty pitämään siinä asussa, jossa se oli Hemingwayn siellä asuessa. Sisälle pääsee kurkkimaan ovista ja ikkunoista, mutta sisälle suojeltuun taloon ei pääse. Suurin osa Hemingwayn henkilökohtaisista esineistä on edelleen tallella talossa. Nähtävillä ovat hänen lukulasinsa ja kirjoituskone, jolla hän kirjoitti romaaninsa, sekä hänen kuuluisa ensimmäisen maailmansodan sotareportteri-univormunsa, kuin myös metsästysmuistot Afrikan safareilta. Talo on ainutlaatuinen osa historiaa ja heijastaa hienosti ajankuvaa ja Hemingwayn herraskaista elämäntyyliä.


Maatilalta on puolen tunnin ajomatka Cojimarin pieneen satamakaupunkiin, missä Hemingwayllä aikanaan oli oma vene nimeltä Pilar. Cojimarissa syntyi inspiraatio Nobel-palkinnonkin voittaneelle kirjalle "Vanhus ja meri". Nautimme lounaan paladar -ravintolassa Cojimarissa ja paluumatkalla Havannan vierailemme paikallisilla vihannes- ja hedelmämarkkinoilla. Yhteinen illallinen hotellin ravintolassa.

Yöpyminen Havannassa.

4. matkapäivä, Havanna - Viñalesin laakso

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Viñalesin laaksoa. Viñalesin laakso Kuuban länsiosassa on kokonaisuudessaan Unescon maailmanperintölistan kohde. Noin 55 km2 laajuista laaksoa ympäröivät upeat karstikukkulat,ja laakson pohjalla kasvatetaan tupakkaa, kahvia ja muita viljelytuotteita perinteisin keinoin. Vierailemme tupakkaviljelyksillä ja saamme nähdä, miten aitoja kuubalaisia sikareita kääritään. Tutustumme laaksoon opastetulla kierroksella. Laaksoa reunustavilla kukkuloilla on idyllisiä pikkukyliä, härkien kyntämiä peltoja, luolia, maanalaisia jokia ja kalkkikivimuodostelmia. Laakson pohjalta nousee erikoisia kallioseinämiä, joita paikalliset kutsuvat nimellä "mogotes". Yhdellä näistä sijaitsee yksi puiston suosituimmista nähtävyyksistä – 120-metrinen tyylikäs graafinen kalliomaalaus, ’Mural de la Prehistoria’, joka kuvaa evoluution kulkua. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan. Paluu Havannaan ja yöpyminen Havannassa.

5. matkapäivä, Havanna - Cienfuegos - Trinidad

Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu kohti Sikojenlahden (la Bahia de Cochinos), joka muistetaan vuoden 1961 taisteluista, jolloin vastavallankumoukselliset joukot yrittivät syöstä Castron hallitusta vallasta. Jatkamme kohti Cienfuegosia, joka tarjoaa uudempaa 1800-luvun arkkitehtuuria ja sekoittaa arkkitehtuurissaan eri tyylejä. Kaupungin näyttävin rakennus de Vallen palatsi, jonka kattoterassilla nautimme kaupunkikierroksen päätteeksi virkistävät juomat sekä ihailemme kaunista näköalaa kaupunkiin ja merelle. Päivän aikana nautimme myös yhteisen lounaan. Cienfuegosista matkamme jatkuu Trinidadin kaupunkiin, jossa majoitumme Kuuballe tyypilliseen tapaan yksityismajoituksessa eli Casa particulareissa. Yksityismajoitus on erinomainen ja yleinen tapa tutustua aitoon kuubalaiseen elämään.  Opas auttaa uuteen majapaikkaan tutustumisessa. Päivän kruunaa yhteinen illallinen.

6. matkapäivä, Trinidad

Aamiaisen jälkeen tutustumme Trinidadin historialliseen keskustaan. Trinidad on Unescon maailmanperintökohde, ja aivan uskomattoman kaunis vanhan tyylinsä säilyttänyt pikku kaupunki. Rakennukset ja mukulakivikadut mukailevat 1850-luvun aikaa erittäin kauniisti huoliteltuna. Kaupungin katot ovat oranssia tiilikatetta. Myös upea keskustori palatseineen heijastavat 1800?luvun vaurautta, jolloin Trinidad oli maailman johtava sokerintuottaja. Vierailemme myös Museo Romanticossa, jossa on esillä mm. esineitä kaupungin vauraimmalta aikakaudelta. Vapaata aikaa tutustua kaupunkiin omaan tahtiin. Yhteinen illallinen.Yöpyminen Trinidadissa.

7. matkapäivä Trinidad - Valle de los Ingenios - Santa Clara

Aamiainen jälkeen matka jatkuu Trinidadin ulkopuolelle laaksoon, jonka sokeriruokoviljemät ja sokeritehtaat loivat perustan Trinidadin vauraudelle. Näemme myös 7 kerroksisen ja 45 metriä korkean tornin, Torre de Iznagan, josta maanomistaja tarkkaili pelloilla työskenteleviään työntekijöitään. Jatkamme matkaa Villa Claran provinssiin ja sen pääkaupunkiin Santa Claraan. Kaupunkiin, jolla on suuri merkitys Kuuban historiassa ja kuubalaisten sydämissä. Kuuban vallankumouksen viimeinen taistelu käytiin Santa Clarasta, ja Che Guevaran joukkojen vallattua sen, pakeni diktaattori Batista Kuubasta aluksi Dominikaaniseen tasavaltaan ja sieltä Portugaliin ja Espanjaan, jotka siihen aikaan olivat diktatuureja. Batistan paettua Castron joukot valtasivat Havannan. Santa Clarassa tutustutaan Che Guevaran mahtavaan monumenttiin ja mausoleumiin. Illallinen ja yöpyminen Santa Clarassa.

8. matkapäivä, Santa Clara - Varadero

Aamiainen hotellissa. Tänään matkamme jatkuu kohti Varaderon hienoja hiekkarantoja, jonne saavumme lounasaikaan. Sisäänkirjautuminen hotelliin. Hotellin all inclusive -palvelut ovat käytössä loppumatkan ajan.

9. -10. matkapäivä, Varadero

Omatoimiset lomapäivät Varaderon rantakohteessa (ei opaspalveluja). Voit nauttia Varaderon palveluista ja hienoista vesiurheilumahdollisuuksista tai vain istuttaa auringonvarjon hiekkaan ja nauttia viilentävistä juomista auringossa valkoisella hiekalla.

11. matkapäivä, Varadero - Havanna - Helsinki

Aamiainen hotellissa. Päivän aikana kuljetus Havannan lentokentälle, josta Finnairin lento lähtee klo 23:45. Saapuminen Helsinkiin klo 16:50 seuraavan päivän puolella.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva kohteesta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display