Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Aasia

Etelä-Korean kaukomatka

Etelä-Korean kiertomatka

Lähtöpäivät:

Mahdollisesti tulossa v. 2024

Matkan kesto:

11 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Tervetuloa Etelä-Koreaan!

Etelä-Korea on turvallinen matkailumaa vaiheikkaasta historiastaan ja vahvoista naapurimaistaan huolimatta. Vuosien saatossa Etelä-Korealle on kehittynyt omaleimainen itäaasialainen kulttuurinsa, jossa vanhat perinteet kulkevat nykypäivän rinnalla, ja se on noussut maailman rikkaimpien valtioiden joukkoon. Nykypäivänä Etelä-Korea tunnetaan tulisesta ruoastaan, ainutlaatuisista temppeleistään, loistavasta populaarikulttuuristaan ja vilkkaista kaupungeistaan. Tämän matkan aikana tutustumme Etelä-Korean pääkaupunkiin Souliin, vierailemme yhdellä maailman tiukimmin vartioiduista rajoista Etelä-Korean ja Pohjois-Korean rajalla, teemme kevyen patikan Seoraksan kansallispuistossa ja nautimme paikallisesta ruoasta.


Soul

Etelä-Korean pääkaupunki Soul on yhdistelmä perinteitä ja modernin metropolin sykettä. Lähestulkoon puolet koko maan asukkaista asuu pääkaupungissa, joten väkiluku hipoo kahtakymmentä miljoonaa, mikä tekee siitä yhden koko maailman suurimmista kaupungeista. Liikkuminen kaupungissa on helppoa kattavan metroverkoston avulla ja paikalliset asukkaat ovat avuliaita. Kaupungin suosituimmat nähtävyydet ovat 500-metrinen Seoul Tower, Soulin suurin ja kaunein palatsi Gyeongbokgung ja perinteinen korealainen kylä eli Bukchon Hanok Village. Namdaemunin markkinakatu on myös suosittu käynti kohde, joka on säilyttänyt perinteisen charminsa. Mitä vain etsitkin, sen hyvin suurella todennäköisyydellä Namdaemunin markkinakadulta löydät. Tarjolla on kaikkea maan ja taivaan väliltä: markkinoilta löytää kotiin viemisiksi niin vaatteita, kenkiä kuin keittiötarvikkeitakin.


Koreoiden raja-alue (DMZ)

Neljä kilometriä leveä ja 250 kilometriä pitkä demilitarisoitu vyöhyke (DMZ) jakaa Korean niemimaan kahtia. Etelä- ja Pohjois-Korean välillä on ollut hauras aselepo vuodesta 1953 lähtien. Vierailemme Dorasanin näköalapaikalla, josta näkee suoraan Pohjois-Korean puolelle ja kiikareilla voi nähdä Pohjois-Korean propagandakylän. Vierailemme myös Dorasanin rautatieasemalla, jossa tunnelma on jopa aavemaisen epätodellinen. Asemarakennus on moderni, mutta sieltä ei ole yksikään matkustaja eteenpäin matkannut, ratakin katkeaa 700 metriä ennen rajavyöhykettä. Asema on Etelä-Korean suunnittelema niin, että sieltä lähtisi tulevaisuudessa junia kohti pohjoisen Pjongjangia, Etelä-Korea on siis hyvinkin tosissaan Koreoiden yhdistymisen suhteen. Alueella sijaitseva tunneli no. 3., on yksi neljästä tunnelista, jotka Pohjois-Korea on kaivanut. Pohjois-Korea kuitenkin väittää, että tunneleiden takana on Etelä-Korea, mutta kaivuujäljet kertovat toista tarinaa. 


Sokcho ja Seoraksan kansallispuisto

Sokcho on kaunis merenrantakaupunki Etelä-Korean itärannikolla.  Sokcho on tunnettu 400 metrin mittaisesta rannastaan ja Abai kylästä. Kylässä on pieniä korealaisia taloja, joiden on sanottu muistuttavan 1970-luvun Soulista. Kylän perinteiset talot ja mereltä tuleva lämmin tuulahdus luovat alueelle ainutlaatuisen ilmapiirin. Sokcho toimii myös porttina suosittuun Seoraksan kansallispuistoon, joka on Unescon suojelema. Seoraksan on Etelä-Korean suosituin vaelluskohde, niin paikallisten, kuin turistienkin keskuudessa. Sen monipuolinen kasvillisuus, harvinaiset eläinlajit ja jylhät vuoren huiput ihastuttavat kerta toisensa jälkeen.


Gyeongju

Gyeongjuta on sanottu Etelä-Korean maagisimmaksi matkakohteeksi. Kaupunki on muinaisten shamaanikuninkaiden valtakunta, josta nykyinen Korea sai alkunsa. Kauniissa pikkukaupungissa riittää koettavaa kulta-aarteista muinaisiin Silla-dynastian hautakumpuihin. Silla-dynastian hautakummut sijaitsevat Tumuli nimisessä puistossa, jossa Pyöreät, vaaleanvihreät kummut nousevat tasaiselta nurmikolta. Kummut ovat pystytetty 300-500-luvuilla ja niistä jokaiseen on haudattu Silla-valtakunnan shamaanikuningas. Hautakummut sijaitsevat aivan kaupungin keskustassa ja tunnelma kaupungin vanhalla puolella on ihastuttavan pikkukaupunkimainen. Kaupungissa on säilynyt korttelikaupalla vanhoja, matalin muurein ympäröityjä hanok-taloja, joiden koristeelliset katot on tehty tiilistä, seinät puusta ja ikkunat sekä ovet paperista.

 

Busan

Busan on Etelä-Korean toiseksi suurin kaupunki ja yksi maailman vilkkaimmista satamakaupungeista. Busan on tunnettu Etelä-Korean suosituimpana rantalomakohteena. Suosituin ranta on Haeundaen ranta ja se onkin erinomainen paikka kaupunkiloman ja rantaloman yhdistämiseen.  Temppeleistä suosituin on Haedong Yonggungsan temppeli, joka on yksi maan tunnetuimmista buddhalaistemppeleistä. Temppeli sijaitsee upealla maisemapaikalla meren rannalla. Busan on yhdistelmä kulttuuria, rantalomailua sekä suurkaupungin vilinää.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä. 

Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.

Tämän matkan lähdöllä 9.9.2020 mukana huippuoppaamme Anna! 

Lähde Annan mukaan monipuolisille kiertomatkoillemme ja lue blogista Annan kuulumiset! Anna päivittää blogia tulevilta kiertomatkoiltaan. Pääset mukaan mm. Hollannin kukkaloistoon, Färsaarten rauhaan, Huippuvuorten pysäyttäviin maisemiin sekä uutuuskohteisiimme Georgiaan ja Etelä-Koreaan. Tervetuloa mukaan!

Siirry blogiin tästä >>

Katso kaikki Annan matkat >>


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Hintaan sisältyy

 • Lentomatkat Helsinki – Soul ja Busan – Helsinki Finnairin suorilla reittilennoilla
 • Matkatavarat ja ateriat lennoilla
 • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Soulin, Sokchon, Gyeongjun ja Busanin kaupunkikierrokset ja temppelivierailut
 • Vierailu Koreoiden raja-alueella (DMZ)
 • Kevyt patikointi Seoraksan kansallispuistossa
 • Vierailu Gwongeumseong linnoituksella ja Sinheungsa temppelillä
 • Ateriat matkaohjelman mukaan (aamiaiset, 5 lounasta ja 4 illallista)
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkapoikien suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan Helsingistä alkaen

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Finnair.
Ajat ovat paikallista aikaa. Etelä-Koreassa kello on 7 tuntia enemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Soul 17:30 - 08:20

Busan - Helsinki 10:20 - 14:05

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 550€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Soul

Tapaaminen Matkapoikien matkanjohtajan kanssa Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 17:30 kohti Soulia. Illallinen ja yöpyminen koneessa.

2. matkapäivä, Soul

Finnairin lento saapuu Souliin klo 08:20 paikallista aikaa. Paikallisopas ja kuljettaja ovat vastassa Soulin lentokentällä. Kuljetus hotellille ja sisäänkirjautuminen. Aikaa levätä pitkän lennon jälkeen. Illalla nautimme yhteisen tervetulijaisillallisen, jonka jälkeen palaamme yhdessä hotellille. Yöpyminen: Nine tree premier Insadong Hotel.

3. matkapäivä, Soul

Aamiainen hotellissa. Lähdemme Soulin kaupunkikierrokselle. Aamupäivästä vierailemme Joseon-dynastian 1300-luvulla rakennutetussa Gyeongbokgungin palatsialuella ja katsomme juhlallisen vahdin vaihdon. Jatkamme matkaamme Bukchoniin, joka tunnetaan perinteisistä tiilikattoisista hanok-taloistaan. Bukchon on paikallisten asuinalue, jossa opastus on kiellettyä, joten siellä kuljeskelemme kaikessa hiljaisuudessa ja ihailemme perinteisestä korealaisesta arkkitehtuuria. Seuraava kohteemme on trendikäs Insandongin kaupunginosa, joka tunnetaan teehuoneistaan ja antiikkiliikkeistään. Insadongista jatkamme läheiselle Ikseon-dong alueelle, jota sanotaa Soulin piilotetuksi aarteeksi ja onkin yksi vanhimmista alueista Soulissa. Päivän päätteeksi vierailemme vielä Soul-tornissa, josta avautuu upeat näkymät yli kaupungin. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan paikallisessa ravintolassa. Yöpyminen: Nine tree premier Insadong Hotel.

4. matkapäivä, Koreoiden raja-alue (DMZ)

Aamiainen hotellissa. Päivän ohjelmassa on kokopäiväretki Soulin pohjoispuolella sijaitsevalle Koreoiden väliselle raja-alueelle. Muistathan ottaa passisi mukaan! Alue on yksi maailman tarkimmin vartioiduista vyöhykkeistä. Demilitarisoitu vyöhyke (DMZ) jakaa Korean nimimaan kahtia. Saavumme Pajun kaupunkiin, josta hyppäämme viralliseen DMZ alueen bussiin. Vierailemme Dorasanin näköalapaikalla, josta näkee suoraan Pohjois-Korean puolelle ja kiikareilla voi nähdä Pohjois-Korean propagandakylän. Vierailemme myös Dorasanin rautatieasemalla, jossa tunnelma on jopa aavemaisen epätodellinen. Asemarakennus on moderni, mutta sieltä ei ole yksikään matkustaja eteenpäin matkannut, ratakin katkeaa 700 metriä ennen rajavyöhykettä. Asema on Etelä-Korean suunnittelema niin, että sieltä lähtisi tulevaisuudessa junia kohti pohjoisen Pjongjangia, Etelä-Korea on siis hyvinkin tosissaan Koreoiden yhdistymisen suhteen. Asemalta jatkamme kohti tunnelia no. 3., joka on yksi neljästä tunnelista, joita Pohjois-Korea on kaivanut. Laitamme kypärät päähän ja pääsemme kurkistamaan syvälle maan alle. DMZ alueen kierroksen päätteeksi ohitamme vielä Bridge of Freedomin ja nautimme yhteisen lounaan. Palaamme takaisin Souliin ja vierailemme vielä Namdaemun markkinoilla, jossa on aikaa ostoksille. Paluu hotellille ja loppupäivä vapaa. Yöpyminen: Nine tree premier Insadong Hotel.

5. matkapäivä, Soul – Sokcho

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Teemme noin kolmen tunnin bussimatkan Sokchon kaupunkiin. Teemme kaupunkikierroksen, vierailemme paikallisilla markkinoilla, Naksan temppelissä ja Naksan rannalla. Päivän aikana on aikaa omatoimiselle lounaalle. Iltapäivästä kirjaudumme hotelliin. Illalla nautimme yhteisen illallisen paikalliseen tapaan. Yöpyminen: Kensinton Star Hotel.

6. matkapäivä, Seoraksan kansallispuisto – Andong

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Matkaamme kohti Seoraksan kansallispuistoa, joka on Etelä-Korean suosituin vaelluskohde. Hyppäämme gondolihissin kyytiin, joka vie meidän ylös vuorelle Gwongeumseong linnoitukselle. Ylhäältä on upeat vuoristonäkymät. Vierailemme myös Sinheungsa temppelillä, joka on Korean buddhismin päätemppeli. Yhteinen lounas paikallisessa ravintolassa. Teemme kevyen patikan alueella, jonka jälkeen jatkamme bussilla kohti Andongin historiallista kaupunkia. Kirjautuminen hotelliin ja ilta vapaa. Yöpyminen: Andong Grand Hotel.

7. matkapäivä, Andong – Gyeongju

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Aamupäivästä vierailemma Andong Hahoe Folk -kylässä, jossa on hyvin säilytettyjä perinteisiä Etelä-Korealaisia taloja. Käymme ihailemassa Buyongdae Cliff kallioseinämänäkymää ja ihastelemme upeaa Wolyeonggyo puusiltaa. Nautimme yhteisen lounaan ja lähdemme ajamaan kohti Gyeongjuta. Majoittaudumme hotelliin, jossa majoitumme kaksi yötä. Ilta vapaa. Yöpyminen: Commodore Hotel.

8. matkapäivä, Gyeongju

Aamiainen hotellissa. Lähdemme tutustumaan Gyeongjun alueeseen, jonka aikana vierailemme yhdessä Etelä-Korean vaikuttavimmista temppeleistä; Bulguksa temppelissä, luonnon keskellä sijaitsevassa Seokguram Grotto temppelissä,Tumuli nimisessä puistossa, jossa sijaitsevat Silla-dynastian pyöreät tasaiselta nurmikolta nousevat hautakummut. Päivän aikana aikaa omatoimiseen lounaaseen. Illalla vierailemme Cheomseongdae tornilla ja Wolji pond temppelissä, jotka ovat parhaimmillaan iltavalaistuksessa. Nautimme yhteisen illallisen paikallisessa ravintolassa, jonka jälkeen kuljetus hotellille. Yöpyminen: Commodore Hotel

9. matkapäivä, Busan

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Lähdemme ajamaan kohti Busanin satamakaupunkia. Matkalla pysähdymme upealla Haedong Yonggung nimisellä merenranta temppelillä ja Ulsan Daewangam puiston näköalapaikalla. Saavuttuamme Busaniin suuntaamme Yongdusan-puistoon, jossa sijaitsee kaupungin tunnusmerkki Busanin torni. Nousemme ihailemaan satamakaupungin maisemia yläilmoista. Vierailemme myös Etelä-Korean suurimmilla kalamarkkinoilla, Jagalchi marketilla. Nautimme yhteisen lounaan.  Majoittuminen hotelliin ja omaa aikaa tutustua kaupunkiin. Illalla nautimme yhdessä läksiäisillallisen paikallisessa ravintolassa. Yöpyminen: Shilla Stay Haeundae Hotel.

10. matkapäivä, Busan

Aamiainen hotellissa. Omatoiminen päivä Busanissa.

11. matkapäivä, Busan – Helsinki

Aikainen aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Kuljetus Busanin lentokentälle, josta Finnairin suora lento Helsinkiin lähtee klo 10:20. Helsinkiin saavumme klo 14:20 paikallista aikaa.


Pidätämme oikeudet matkaohjelman muutoksiin.


Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.