Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Afrikka

Garden Route – pala kauneinta Etelä-Afrikkaa

Garden Route – pala kauneinta Etelä-Afrikkaa

Lähtöpäivät:

tulossa 2020

Matkan kesto:

13 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Garden Route

Lähde Matkapoikien matkassa Etelä-Afrikan kuuluisammalle maisemareitille! Garden Route tarjoaa Etelä-Afrikan parhaat palat, jonka varrella pääset ihastelemaan vehreää rannikkoa, viinitiloja, upeita maisemareittejä ja tietenkin villieläimiä safarilla.


Kapkaupunki

Reilun kolmen miljoonan asukkaan Kapkaupungissa pääset nauttimaan valkeista rannoista, kulttuurista, hyvästä viinistä ja kauniista luonnosta. Kaupungin ylpeys reilun kilometrin korkeuteen kohoava Pöytävuori, Table Mountain, tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin. Nousemme huipulle kaapelihissillä ja pääsemme nauttimaan vuoriston ainutlaatuisesta luonnosta, joka on yksi maailman seitsemästä luonnonihmeestä. Osaa vuorella kasvavista kasveista ei voi löytää mistään muualta maailmasta. Matkan lopuksi teemme myös kierroksen Kapin niemimaalla. Cape Pointissa, Kapin niemimaan eteläisimmässä kärjessä, siirrymme hammasratasjunalla huipulle ihastelemaan maisemia. Täältä näemme kahden meren, Atlantin ja Intian valtameren, kohtaavan. Vierailemme myös Boulders Beachilla, joka on koti reilulle 2000 Afrikan pingviinille.


Etelä-Afrikan viinitilat

Suomessa Etelä-Afrikka on tunnettu hyvistä viineistään. Maan tunnetuimpiin viinialueisiin lukeutuva Stellenbosch sijatsee noin 50 kilometrin päässä Kapkaupungista. Stellenbochissa on paljon vierailun arvoisia viinitiloja, niin viiniensä kuin myös kauniiden tiluksiensa vuoksi. Tällä matkalla tutustumme Stellenbochin historialliseen kaupunkiin sekä Boschendal ja Fairview viinitiloihin.


Oudtshoorn

Swartberg ja Outeniqua vuorten välissä sijaitseva Oudtshoorn on maailman strutsipääkaupunki. Maailman suurin lintu on kuitenkin vain yksi alueen nähtävyyksistä. Vuoret ja vehreät laaksot luovat alueelle uskomatonta kontrastia ja luonnonkauniita maisemia.  Oudtshoornissa vierailemme paikallisella strutsifarmilla ja Cango Cavesin tippukiviluolassa, jossa joidenkin tippukivimuodostelmien uskotaan olevan yli 150 000 vuotta vanhoja.


Knysna

Valtameren ja Outeniqua vuoren välissä sijaitseva Knysna tunnetaan ”Edenin puutarhana” ja Garden Routen sydämenä. Kaupunkia ympäröi koskematon luonto, henkeäsalpaavat laguunit ja upeat rannat. Knysnan vilkkaalla ranta-alueella on runsas valikoima paikallisia ravintoloita, kahviloita ja kauppoja.


St Francis Bay ja Tsitsikamman kansallispuisto

St Francis Bay sijaitsee Etelä-Afrikan aurinkorannikolla Port Elizabethistä länteen. St Francis Bay on viehättävä lomakylä, joka on tunnettu erityisesti upeista rannoistaan ja rennosta ilmapiiristään. St Francis Bayssä nautimme rannasta ja palveluista sekä vierailemme läheisessä Tsitsikamman kansallispuistossa, joka on yksi Etelä-Afrikan suosituimmista kansallispuistoista. Tsitsikamman kansallispuisto on monipuolinen sekoitus rehevää sademetsää, jylhiä kallioita ja pauhaavia merimaisemia. Puistoa kutsutaan Garden Routen lumoavammaksi osuudeksi.


Addon Kansallispuisto

Addon kansallispuisto on Etelä-Afrikan kolmanneksi suurin kansallispuisto ja Itä-Kapin provinssin ainoa. Addon kansallispuistossa on mahdollista bongata kaikki big five -eläimet (elefantti, sarvikuono, puhveli, leijona ja leopardi). Lisäksi puistossa voit nähdä seeproja, antilooppeja hyeenoja ja yli 400 lintulajia. Safarilla kuulemme mielenkiintoisia tarinoita villieläimistä ja pääsemme seuraamaan niitä luonnollisessa elinympäristössään.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


Hintaan sisältyy

 • Lentomatkat Helsinki-Istanbul-Kapkaupunki-Istanbul-Helsinki Turkish Airlinesin reittilennoilla
 • Matkatavarat ja ateriat lennoilla
 • Sisäiset lennot Port Elizabeth-Kapkaupunki
 • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Vierailu Pöytävuorella
 • Vierailu Stellenboschin viinialueella (sis. maistajaiset) ja jokiristeily
 • Vierailu Cango Caves tippukiviluolassa ja paikallisella strutsifarmilla
 • Valassafari
 • Vierailu Tsitsikamman kansallispuistossa
 • Villieläinsafari Addon kansallispuistossa
 • Kapkaupungin kaupunkikierros
 • Vierailu Kapin niemimaalla
 • Ateriat: 4 lounasta ja 2 illallinen
 • Matkapoikien suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan Helsingistä alkaen
 • Paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Turkish Airlines
Ajat ovat paikallista aikaa. Turkissa ja Etelä-Afrikassa on sama aika kuin Suomessa.
Helsinki - Istanbul 18:10 - 22:35
Istanbul - Kapkaupunki 02:25 - 12:35

Kapkaupunki - Istanbul 18:00 - 06:00
Istanbul - Helsinki 09:10 - 11:40

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 300€

Knysnan luonnonsuojelualue

Lisämaksulliset retket

Hinta 59€ /hlö

Kuva retkestä

Knysnan luonnonsuojelualue

Lähtö hotellista aamiaisen jälkeen. Nousemme veneen kyytiin ja suuntaamme laguunien ja hiekkakivimuodostelmien halki Featherbed luonnonsuojelualueelle. Alueelle pääsee ainoastaan veneellä ja se on tarkoin suojeltu. Luonnonsuojelualue ottaa vastaan rajoitetun määrän vierailijoita suojellakseen alueen ainutlaatuista kasvillisuutta ja eläimistöä. Alueeseen erikoistunut opas kertoo alueen historiasta, kasvillisuudesta ja eläimistöstä. Teemme noin 2km kävelyn läpi rannikkometsien ja Fynbos-kasvillisuuden päättyen historiallisiin meriluolastoihin. Alueen Fynbos kasvillisuusvyöhyke on ainutlaatuinen maailmassa. Alueella 8 000 kasvilajista kahta kolmasosaa ei esiinny missään muualla maailmassa. Kierroksen päätteeksi on mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen alueen omassa ravintolassa. Paluu veneellä takaisin Knysnan satamaan. Retken toteutumiseen tarvitaan vähintään 10 osallistujaa.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Istanbul

Tapaaminen Matkapoikien matkanjohtajan kanssa Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Turkish Airlinesin lento lähtee Helsingistä klo 18:10 kohti Istanbulia, jonne saavumme klo 22:40.

2. matkapäivä, Istanbul - Kapkaupunki

Turkish Airlinesin lento lähtee Istanbulista klo 02:25 kohti Kapkaupunkia, jonne saavumme klo 12:35. Englanninkielinen paikallisopas ja bussi ovat vastassa Kapkaupungin kentällä. Kentältä ajamme suoraan kuuluisalle Kapkaupungin Pöytävuorelle. Nousemme gondolihissillä ylös vuorelle, josta avautuu huikeat näkymät yli Kapkaupungin, kirkkaalla säällä aina Hyväntoivonniemelle asti. Mahdollisuus omatoimiseen lounaaseen vuoren huipulla sijaitsevassa ravintolassa. Kuljetus hotellille ja majoittuminen. Loppupäivä vapaa. Yöpyminen: Holiday Inn Cape Town.

3. matkapäivä, Kapin viinialueet

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Lähdemme heti aamusta kohti Kapin viinialuetta. Matkan varrella pysähdymme Stellenbochin historiallisessa kaupungissa, jossa on hetki aikaa tutustua tähän sympaattiseen Etelä-Afrikan viinikeskuksen kaupunkiin. Nautimme yhteisen lounaan. Stellenbochista jatkamme matkaamme ensimmäiselle viinitilavierailulle. Vierialemme Boschendal viinitilalla, joka on yksi tunnetuimmista viinitiloista Etelä-Afrikassa. Teemme opastetun viinikellarikierroksen, jonka aikana tutustumme syvemmin viinin valmistukseen. Kierroksen jälkeen viininmaistajaiset ja omaa aikaa kierrellä alueella. Seuraava kohteemme on Fairview viini- ja juustotila, joka on erikoistunut paitsi viinin myös juuston ja oliiviöljyn valmistukseen. Viinitilavierailujen jälkeen jatkamme matkaamme kohti seuraavaa majapaikkaamme Paarlin historialliseen kaupunkiin. Yöpyminen: Pontac Manor Hotel.

4. matkapäivä, Kapin viinialueet - Franschhoek - Montagu

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Matkaamme kohti kuvan kaunista Franschhoekin kaupunkia, joka on yksi Etelä-Afrikan vanhimmista kaupungeista. Saavuttuamme Franschhoekiin teemme pienen kierroksen kaupungissa ja vierailemme French Huguenot monumentilla. Vierailemme Viljoensdriftin viinitilalla, jossa pääsemme jälleen maistelemaan paikallisesti tuotettuja viinejä. Maistelun jälkeen hyppäämme jokilaivan kyytiin ja nautimme noin tunnin mittaisesta jokilaivaristeilystä upeissa vuoristo- ja laaksomaisemissa. Risteilylle on mahdollista ostaa mukaan picnic lounas läheisestä myymälästä, joka myy paikallisesti tuotettuja tuotteita. Rantauduttuamme jatkamme matkaamme Montagun kylään, jossa majoitumme seuraavan yön. Ilta vapaa. Yöpyminen: Montagu Country Hotel.

5. matkapäivä, Montagu - Oudtshoorn

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Matkustamme uskomattomien maisemien halki maailman strutsipääkaupunkiin Oudtshoorniin. Vierailemme paikallisella strutsifarmilla ja kuulemme paljon strutsien kasvattamisesta. Vierailemme myös Swartbergin vuoriston juurella sijaitsevissa Cango Cavesin tippukiviluolissa. Luolat kuuluvat valtavaan luolaverkostoon ja joidenkin tippukivimuodostelmien uskotaan olevan yli 150 000 vuotta vanhoja. Luolaverkostosta on myös löydetty kalliomaalauksia, jotka ovat todisteena siitä, että alueella on ollut asutusta jo noin. 15 000 vuotta sitten. Nautimme matkan varrella yhteisen lounaan. Majoittuminen hotelliin ja ilta vapaa. Yöpyminen: Swartberg Country Manor.

6. matkapäivä, Oudtshoorn - Knysna

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Lähdemme ajamaan kohti rannikkoa upeiden maisemien halki. Saavumme ”Eedenin puutarhana” ja Garden Routen sydämenä tunnettuun Knysnan kaupunkiin. Majoittuminen hotelliin. Omatoiminen päivä Knysnassa. Nauti raikkaasta meri-ilmasta, ota lautta suosituille The Heads -hiekkakivimuodostelmille, maista paikallisia ostereita tai vietä vain rento päivä upeissa maisemissa. Yöpyminen: Knysna Log Inn. Voit myös osallistua lisämaksulliselle retkelle Featherbed luonnonsuojelualueelle.


Retki Featherbed luonnonsuojelualueelle:

Lähtö hotellista aamiaisen jälkeen. Nousemme veneen kyytiin ja suuntaamme laguunien ja hiekkakivimuodostelmien halki Featherbed luonnonsuojelualueelle. Alueelle pääsee ainoastaan veneellä ja se on tarkoin suojeltu. Luonnonsuojelualue ottaa vastaan rajoitetun määrän vierailijoita suojellakseen alueen ainutlaatuista kasvillisuutta ja eläimistöä. Alueeseen erikoistunut opas kertoo alueen historiasta, kasvillisuudesta ja eläimistöstä. Teemme noin 2km kävelyn läpi rannikkometsien ja Fynbos-kasvillisuuden päättyen historiallisiin meriluolastoihin. Alueen Fynbos kasvillisuusvyöhyke on ainutlaatuinen maailmassa. Alueella 8 000 kasvilajista kahta kolmasosaa ei esiinny missään muualla maailmassa. Kierroksen päätteeksi on mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen alueen omassa ravintolassa. Paluu veneellä takaisin Knysnan satamaan. Retken toteutumiseen tarvitaan vähintään 10 osallistujaa.

7. matkapäivä, Knysna - Plettenbeg Bay

Aamiainen hotellissa. Lähdemme heti aamiaisen jälkeen kohti Plettenberg Bay:ta. Plettenberg Bay:ssa hyppäämme veneen kyytiin ja lähdemme kaksi tuntia kestävälle valassafarille. Valassafarin aikana meillä on mahdollisuus nähdä pullonokkadelfiinejä, brydenvalaita, pyöriäisiä ja ryhävalaita. Rantauduttuamme nautimme yhteisen lounaan Plettenberg Bay:ssä, jonka jälkeen on hieman omaa aikaa tutustua Plettenberg Bay:n rantakaupunkiin. Jatkamme matkaamme läheiseen Monkeyland -puistoon, jossa pääsemme ihailemaan lukuisia luonnonvaraisena eläviä apinalajeja. Vierialemme myös Birds of Eden luonnonpuistossa, jossa elää yli 220 afrikkalaista lintulajia. Birds of Eden on maailman suurin lintupuisto ja linnut voivat lennellä vapaasti luonnonvaraisesti. Iltapäivästä palaamme takaisin Knysnaan. Loppupäivä vapaa. Yöpyminen: Knysna Log Inn.

8. matkapäivä, Knysna - Tsitsikamma - St Francis Bay

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Lähdemme heti aamusta kohti St Francis Bay:n upeaa rantakaupunkia. Matkan varrella pysähdymme Garden Routen lumoavammaksi osuudeksi kutsutussa Tsitsikamman kansallispuistossa. Tsitsikamma on yksi Etelä-Afrikan suosituimmista kansallispuistoista ja se on monipuolinen sekoitus rehevää sademetsää, jylhiä kallioita ja pauhaavia merimaisemia. Vierailemme mm. kuuluisalla riippusillalla. Kansallispuisto vierailun jälkeen ajamme St Francis Bay:n kaupunkiin, joka on paikallisten suosima viehättävä lomakylä. Majoittuminen rannan välittömässä läheisyydessä sijaitsevaan Cape St Francis resortiin. Loppupäivä omaa aikaa rentoutua altaalla tai upealla rannalla. Yöpyminen: Cape St Francis Bay

9. matkapäivä, St Francis Bay - Addon Kansallispuisto safari

Rauhallinen aamu hotellissa ja huoneiden luovutus. Ajamme kohti seuraavaa kohdettamme Addon Kansallispuista, jossa myös yövymme. Majoittuminen safarihotelliin ja mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen. Hetki omaa aikaa, jonka jälkeen lähdemme kaksi tuntia kestävälle safarille Etelä-Arfikan kolmanneksi suurimpaan kansallispuistoon. Safarin aikana on mahdollista bongata kaikki big five -eläimet (elefantti, sarvikuono, puhveli, leijona ja leopardi). Lisäksi puistossa voit nähdä seeproja, antilooppeja hyeenoja ja yli 400 lintulajia. Safarilla kuulemme mielenkiintoisia tarinoita villieläimistä ja pääsemme seuraamaan niitä luonnollisessa elinympäristössään. Palattuamme nautimme yhteisen illallisen hotellimme ravintolassa. Yöpyminen: Zuurberg Mountain Village.

10. matkapäivä, Addon Kansallispuisto - Kapkaupunki

Aikainen aamiainen ja huoneiden luovutus. Kuljetus Port Elizabethin lentokentälle ja lento Kapkaupunkiin. Saavuttuamme Kapkaupunkiin teemme kaupunkikierroksen, jonka aikana saamme yleiskuvan kaupungista ja näemme mm. kaupungin ytimessä sijaitsevan suuren Company Gardens -puutarhan ja vierailemme Castle of Good Hope -linnakkeessa, joka on vanhin entisellään selvinnyt rakennus Etelä-Afrikassa. Kierroksen jälkeen majoittuminen hotelliin ja ilta vapaa. Yöpyminen: Holiday Inn Cape Town.

11. matkapäivä, Kapin niemimaa

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Kapin niemimaahan. Ajamme upeiden rannikkomaisemien halki kohti Cape Pointia, joka on Kapin niemimaan eteläisin kärki. Matkan varrella on useita mahdollisuuksia pysähtyä ja ottaa kuvia. Maisemat ovat uskomattomat! Saavuttuamme Cape Pointille siirrymme hammasratajunalla huipulle ihastelemaan maisemia. Huipulla näemme kahden meren, Atlantin ja Intian valtameren kohtaavan. Jatkamme matkaamme Simon's Townin läpi kohta Boulders Beachia. Se on yksi Etelä-Afrikan kuuluisimmista rannoista ja koti reilulle 2000 afrikan pingviinille, jotka elävät omassa rauhassa Pöytävuoren kansallispuiston alueella. Palaamme hotellille, jossa hieman omaa aikaa. Illalla suuntaamme yhteiselle jäähyväisillalliselle paikalliseen ravintolaan, jossa nautimme illallisen afrikkalaisen musiikkiesityksen säestämänä.  Yöpyminen: Holiday Inn Cape Town.

12.-13. matkapäivä, Kapkaupunki - Istanbul - Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus klo 10:00 mennessä. Aamupäivä vapaata aikaa esim. viime hetken ostoksille. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta Turkish Airlinesin lento Istanbulin kautta kohti Helsinkiä lähtee klo 18:00. Helsinkiin saavumme seuraavan vuorokauden puolella klo 11:40.          

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.