Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Baltian suositut

Riika

Riika kaupunkiloma lentäen Helsingistä

Lähtöpäivät:

24.7., 31.7., 11.9., 10.10.2020

Matkan kesto:

3 päivää (2 yötä)

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Riika - monta syytä matkustaa

Latvian pääkaupunki Riika on ihastuttava ympärivuotinen lomakohde; kauniiden puistojen, hienojen museoiden, upean jugend-arkkitehtuurin ja kauniiden kirkkojen täyttämä kaupunki. Vanhankaupungin keskiaikaiset rakennukset, hienostunut jugendtyyli- sekä puurakennusten perintö tekevät Riiasta todellisen arkkitehtuurin helmen, jonka kaduilla on mukava kävellä ja nauttia kaupungin tunnelmasta. Kompaktin kokonsa ansiosta kaupunkiin onkin helppo tutustua jalkaisin. Riika on myös mukavan edullinen ostoskaupunki, josta löytyy miellyttäviä ravintoloita, tunnelmallisia kahviloita, pieniä putiikkeja, merkkiliikkeitä ja ostoskeskuksia joka makuun. Keskustorin entiset ilmalaivahallit ovat ainutlaatuinen ostospaikka, joiden suojista löytyy yli 3000 kauppapaikkaa, joista löytyy kaikkea elintarvikkeista aina laukkuihin ja vaatteisiin. Keskustan kauneussalongeissa voit nauttia hemmottelevista kauneushoidoista, jotka ovat suosittuja niin laadukkaiden palveluiden kuin myös houkuttelevien hintojensa ansiosta. Myös kulttuurinystäville on tarjolla elämyksiä, sillä maineikas Kansallisooppera tarjoaa laadukkaita ooppera- ja balettiesityksiä. 


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


Katso tekemistä ja tapahtumia Riiassa

Hintaan sisältyy

  • Suorat lennot Finnairin reittilennoilla
  • Lentokenttäverot ja matkustajamaksut
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin (2 yötä)

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Latviassa on sama aika kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.

Helsinki - Riika 08:05 - 09:15

Riika - Helsinki 17:45 - 18:55

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 70€

Opastettu kävelykierros Riiassa 20€

Lisämaksulliset retket

Hinta 20 € /hlö

Kuva retkestä

Opastettu kävelykierros Riiassa

Suomeksi opastettu kävelykierros tehdään matkan 1. päivänä klo 10:00. Kierroksen aikana tutustumme  Vanhaankaupunkiin ja nautimme sen viehättävästä tunnelmasta. Opas kertoo tarinoita kaupungista ja samalla saamme ihailla upeita rakennuksia, jotka kuuluivat rikkaille hansakauppiaille. Täydellisesti säilyneiden päällystettyjen katujen varsilta löytyvät monet eri arkkitehtoniset tyylit, kuten gotiikka, renessanssi, barokki ja art nouveau. Retken hinta on 20 EUR/hlö ja sen toteutuminen edellyttää vähintään 4 osallistujaa. Retki tulee varata etukäteen viimeistään kaksi viikkoa ennen lähtöä.

Asiakkaat suosittelevat

Riikassa on ihana vanhakaupunki sekä välitön tunnelma. Suosittelen hotellia läheltä vanhaa kaupunkia.

Riika on kiva kaupunkilomakohde! Hotelli Ibis on erinomainen hinta-laatusuhteeltaan. Suosittelen!

Vanhan kaupungin lähellä sijaitsevan Radisson Latvija hotellin skybarista näkee lähes koko kaupungin yli, joten siellä kannattaa ehdottomasti käydä. Suosittelen lämpimästi!

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Riika

Finnairin lento lähtee klo 08:05 kohti Riikaa, jonne saapuminen klo 09:15. Omatoiminen siirtyminen lentokentältä hotelliin. Hotellihuoneen saa käyttöönsä noin klo 14:00, mutta matkalaukut voi jättää aamulla hotelliin säilytettäväksi. Klo 10:00 on mahdollisuus osallistua opastetulle kävelykierrokselle Riian Vanhassakaupungissa. Kävelykierroksen aikana tutustumme Riian Vanhaankaupunkiin ja nautimme sen viehättävästä tunnelmasta. Opas kertoo tarinoita kaupungista ja samalla saamme ihailla upeita rakennuksia, jotka kuuluivat rikkaille hansakauppiaille. Täydellisesti säilyneiden päällystettyjen katujen varsilta löytyvät monet eri arkkitehtoniset tyylit, kuten gotiikka, renessanssi, barokki ja art nouveau. Retki tulee varata etukäteen, sillä sen toteutuminen edellyttää min. 4 osallistujaa. Retken kesto on noin kaksi tuntia. Loppupäivä on vapaata aikaa omatoimiseen lomailuun.

2. matkapäivä, Riika

Aamiainen hotellissa. Omatoiminen päivä tutustua kaupunkiin omien mieltymysten mukaan.


Riian historiallinen keskusta kuuluu Unescon maailmaperintölistalle laajan jugend-arkkitehtuurin ansiosta, jota pidetään merkittävimpänä koko maailmassa. Koristeellisista taloista suurin osa on rakennettu 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa, mutta vanhimmat ovat peräisin jopa 1200-luvulta. Kaupungin sydän on Raatihuoneentori, jonka ympäriltä lähtevät kadut eri nähtävyyksien luo. Näistä tunnetuimpia ovat Mustapäiden talo ja Latvian miehitysmuseo.  Riian näkyvin muistomerkki ja tärkeä kansallinen monumentti, Vapaudenpatsas, sijaitsee vanhankaupungin laitamilla. Kaupungin tunnetuin ja korkein kirkko, Pyhän Pietarin kirkko, sijaitsee keskellä vanhaakaupunkia. Jos nouset hissillä (lisämaksu) kirkon torniin, voit nauttia kauniista näkymistä kaupungin ylle ja Daugava-joelle. Kun jalat alkavat väsyä, läheltä löytyy usein kahvila tai pieni konditoria, johon voit pysähtyä nauttimaan herkuista samalla kun jalat saivat lepoa.


 

3. matkapäivä, Riika – Helsinki

Aamiainen hotellissa. Omatoiminen päivä. Uloskirjautuminen hotellista klo 12:00 mennessä, mutta matkatavarat voi jättää säilytykseen hotellille päivän ajaksi. Iltapäivällä omatoiminen siirtyminen Riian lentokentälle. Finnairin lento lähtee klo 17:45 ja saapuu Helsinkiin klo 18:55.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.