Ateena, 4pv

Kreikan pääkaupunki Ateena on paitsi portti antiikin maailmaan myös kiinnostava kohde kaupunkilomailijalle.

Akropolis

Akropoliilla oli asutusta jo viisi tuhatta vuotta sitten. Nykymatkailijaa siellä kiehtovat eniten antiikin ajan upeat muistomerkit. Akropolis valittiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 1987. Akropoliin alueella sijaitsevat esimerkiksi Parthenon, Athene Niken temppeli, Herodes Atticuksen odeion ja Dionysoksen teatteri.

Plaka

Akropoliin kupeessa sijaitseva Plaka on Ateenan vanhakaupunki, jonka sokkeloisten katujen varrella olevissa vanhoissa taloissa toimii paljon ravintoloita, kauppoja ja hotelleja. Plakan alueelta löytyy lukuisia muinaisia raunioita, iloisia tavernoita ja upeita kirkkoja. Monet Ateenan bysanttilaisista kirkoista sijaitsevatkin vanhassakaupungissa.

Syntagma ja kansallispuisto

Hotellimme sijaitsee Syntagma-aukion laidalla. Syntagma on pankkien, hotellien ja matkatoimistojen ympäröimä aukio, joka monelle kävijälle on modernin Kreikan keskus. Kaupungin keskus se oli jo antiikin aikana. Parlamenttitalon taakse levittäytyy Kansallispuutarha, joka tarjoaa vihreän keitaan vilkkaan kaupungin keskellä. Kansallispuutarhassa on upeita istutuksia, eksoottisia kasveja sekä patsaita. Myös riikinkukot, leikkipaikat ja pieni eläintarha tuovat puutarhaan elämää.


Tähän matkaan sisältyy kaupunkikävelykierros suomenkielisen paikallisoppaan johdolla.

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Satamalähtö
Aikuisia
Lapsia

Cxense Display