Berliini

Berliini - Saksan pääkaupunki ja 3,5 miljoonan asukkaan suurkaupunki valloittaa vierailijat moni-ilmeisyydellään. Osa matkailijan vapautta onkin päättää, tahtooko tutustua Berliiniin klassisena kulttuurikaupunkina vai räiskyvään boheemien Berliiniin.

Suurkaupunki, jonka lumo koostuu historiasta ja nykyisen ilmeikkään ilmapiirin sekoituksesta

Berliini on värikäs suurkaupunki, joka elää täysillä yötä päivää. Entinen Itä-Berliini viehättää boheemilla tunnelmallaan, ja sanotaan, että länsiosassa on hienostuneempaa. Berliini on kuitenkin miljoonakaupungiksi yllättävän viihtyisä ja sympaattinen. Vanhat rakennukset huokuvat historiaa, mutta kaupungissa on aina jotakin uutta meneillään. Berliini on kokenut historiansa aikana rajuja muutoksia, ja Itä- ja Länsi-Berliinin yhdistymisen jälkeinen aika on ollut kasvun aikakautta. Nykyisin monikulttuurisuus on valtti, joka tekee Berliinistä helposti lähestyttävän myös vierailijalle.

Berliini, 4pv

Berliinissä aika ei käy pitkäksi. Alexanderplatzin TV-torni on kaupungin tunnetuin maamerkki ja entisen Itä-Saksan ylpeys. Näkymät tornista ovat huikeat etenkin illan hitaasti hämärtyessä. Toinen Berliinin tunnetuimmista symboleista on Brandenburger Tor, joka pitkään erotti itää ja länttä toisistaan. Portti sijaitsee DDR:n Unter den Lindenin päässä. Samaisen kadun varrelta löytyy lukuisia tärkeitä taide- ja kulttuurilaitoksia museoista historiallisiin yliopistorakennuksiin. Ku’dammiksi kutsuttu Kurfürsterdammin katu oli aikoinaan Länsi-Berliinin pääkatu ja edelleen sieltä löytyvät Berliinin suurimmat merkkiliikkeet. Ku’damm lähikortteleileen pitää shoppailijan kiireisenä vaikka koko päivän. Viereisellä Tauenzienstrassella sijaitsee Euroopan suurin tavaratalo Kaufhaus des Westens eli KaDeWe.

Tähän matkaan sisältyy opastettu kaupunkikierros suomenkielisen paikallisoppaan johdolla, jokiristeily sekä kävelykierros, jonka aikana Itä-Saksassa syntynyt oppaamme kertoo tarkemmin Berliinin lähihistorian merkittävistä tapahtumista.

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa
Varaa

Cxense Display