Firenze

Firenze - taidehistorian aarreaitta!
Kaupungissa on lukuisia museoita, taidegallerioita sekä upeita kirkkoja ja palatseja, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua, vaikkei erityinen taiteen- ja historianystävä olisikaan. Firenze tarjoaa myös loistavat ostosmahdollisuudet sekä kulinaristisia nautintoja tasokkaissa ravintoloissa.

Firenze

Firenze on ennen kaikkea tunnettu historiastaan ja taideaarteistaan, mutta tietenkin myös hyvästä toscanalaisesta ruoasta, tunnelmallisista aukioista kahviloineen, ostomahdollisuuksista ja lukuisista nähtävyyksistä. Taidejälkensä kaupunkiin ovat jättäneet mm. Michelangelo, Botticelli, Leonardo da Vinci ja Donatello, jotka harjoittivat aikoinaan ammattiaan Medici suvun jäsenten siipien suojassa. Medici-suku oli firenzeläinen mahtisuku, joka alun alkaen oli lähtöihin vaatimattomista oloista, mutta nousi 1400-luvulla Firenzen vaikutusvaltaisimmaksi suvuksi. Suku olikin erittäin merkittävä taiteen ja arkkitehtuurin tukija. Merkittävimmän tuen sai Michelangelo, jonka yksi merkittävimmistä teoksistaan on Daavid-patsas. Veistos sijaitsee Accademia di belle arti di Firenzen galleriassa.

Nähtävyydet

Firenzen tunnetuin nähtävyys on kenties Santa Maria del Fioren katedraali eli il Duomo. Katedraalin kupoli ja kellotorni hallitsevat kaupungin silhuettia ja rakennuksen yksityiskohdat saavat huokailemaan hämmästyksestä. Kirkko on Euroopan viidenneksi suurin ja sitä täydentää sen edustalla oleva Kastekirkko (Battistero di San Giovanni). Muita ehdottomasti näkemisen arvoisia käyntikohteita ovat mm. Palazzo Vecchio, Ponte Vecchio -silta ja Palazzo Pitti sekä tietenkin lukuisat historialliset museot ja kauniit puistot. Taiteesta kiinnostuneiden tulee käydä tietenkin Uffizin galleriassa, joka kuuluu maailman arvosteuimpiin taidemuseoihin. Suosittelemme lippujen varaamista museoihin hyvissä ajoin etukäteen.

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Satamalähtö
Aikuisia
Lapsia

Cxense Display