Ljubljana, 4pv

Koe viehättävä Ljubljana Matkapoikien matkassa! Ihastuttava joenvarsikaupunki hurmaa välittömyydellään ja mielenkiintoisella sekoituksella barokkia, keskiaikaa, renessanssia ja uusklassismia. Tämä pieni iso kaupunki vie varmasti sydämesi!

Ljubljana

Ljubljana on sympaattinen ja intiimi kaupunki, joka on monelle vielä tuntematon helmi.  Ljubljana on Slovenian pääkaupunki, joka on säilyttänyt pikkukaupungin charminsa. Ljubljanica-joen varrella sijaitseva Prešernov trg -aukio on kaupungin sykkivä sydän. Aukiolla esiintyvät monet katutaitelijat ja sen ympäristöstä löytyy myös kaupungin parhaat ostoskadut. Prešernov trg -aukiolta lähtevät myös kolme kuuluisaa siltaa vieri vieressä joen yli vanhaan kaupunkiin. Koko joen ranta on täynnä tunnelmallisia ravintoloita ja baareja, jonne paikalliset ja turisti kerääntyvät nauttimaan illasta.

Lomailijan kannattaa ehdottomasti myös käydä tutustumassa Ljubljanan linnaan, joka sijaitsee korkealla kukkulalla kaupungin yläpuolella. Kukkulalta on upeat näkymät vuoristoon ja yli koko kaupungin. Ljubljanan linna on rakennettu 1500-luvulla ja sitä on restauroitu viimevuosien aikana ja toimiikin nykyisin myös erilaisten konserttien ja kulttuuritapahtumien tapahtumapaikkana. Linnaan voi tutustua pääosin maksutta, mutta tietyistä linnan osista, kuten vierailusta näköalatornista peritään pieni pääsymaksu. Kukkulalle voi kiivetä joko jalan tai käyttää funikulaari-kärryä.

Tähän matkaan sisältyy kävelykierros englanninkielisen paikallisoppaan johdolla.

Bled

Bled on Slovenian lomakohteista yksi suosituimmista, eikä syyttä. Vain noin tunnin ajomatkan päässä Ljubljanasta sijaitsevan Bled järven maisema on kuin postikortista. Bledin tärkein nähtävyys onkin upea luonto. Järven ympärillä kohoavat Alpit, rauhallinen järvimaisema ja kukkulalla komeileva Bledin linna saavat mielen lepäämään. Pienellä saarella keskellä Bled-järveä sijaitseva barokkityylinen kirkko on mielenkiintoinen lisä kauniiseen maisemaan. Kirkkoon pääsee tutustumaan venekuljetuksella tai soutamalla itse vuokratulla veneellä. Matkallamme voit osallistua lisämaksulliselle retkelle englannin kielisen oppaan johdolla.

 

 

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa
Varaa
Varaa
Varaa
Varaa
Varaa

Cxense Display