Oslon kaupunkiloma, 3 pv

Norjan pääkaupungissa riittää nähtävää ja koettavaa useamman päivän reissulle. Kaupunkiin on helppo tutustua kävelemällä. Nähtävyyksistä tunnetuimmat ovat Akershus-linnake, Oopperatalo, Kuninkaanlinna puistoineen, Vigelandin veistospuisto ja Holmenkollen. Aker Bryggen eloisalta satama-alueelta löytyy viihtyisiä merinäköaloja ja -kahviloita, ja alueen ravintoissa voi nauttia herkullisia pohjoismaisia kalaruokia. Bygdoyn saarelle pääsee helposti veneellä keskustasta, ja saaren museoissa voi ihailla vanhoja viikinkilaivoja tai Kon-Tiki -lauttaa, jolla tutkimusmatkailija Thor Heyerdahl ylitti Tyynen valtameren. Merellisen näkökulman kaupunkiin voi ottaa muutaman tunnin vuonoristeilyllä, joita lähtee kesäaikaan Oslon keskustasta. Myös taiteen ja kulttuurin ystäville on tarjolla mm. konsertteja ja laadukkaita taidemuseoita.

Oslo

Oslo on Norjan suurin kaupunki ja pääkaupunki. Kaupunki sijaitsee Etelä-Norjassa kauniin Oslonvuonon Oslofjorden) pohjoispäässä.

Karl Johans Gate on Oslon tunnetuin katu, joka alkaa rautatieasemalta ja jatkuu kohti kuninkaanlinnaa ja sitä ympäröivää puistoa. Kadun alkupäässä sijaitsee Oslon tuomiokirkko. Kadun varrella on runsaasti kauppoja, pääosin muotiliikkeitä. Eteenpäin kulkiessa tulevat vastaan eläväiset aukiot Egertorget,  Eidsvoll plass sekä Studenterlundet, Oslon kansallisteatteri ja lopulta kuninkaanlinna ja Slottsparken-puisto. Kuninkaanlinna valmistui 1800-luvun puolivälissä ja se toimii nykyään kuningas Haraldin asuntona. Rakennus pitää sisällään juhlavia saleja ja laajan taidekokoelman, joihin voi tutustua opastetulla kierroksella. Joka päivä klo 13.30 suoritetaan linnan edessä vahdinvaihto, jota on mukava jäädä seuraamaan.

Muutaman sadan metrin päässä Karl Johans gatelta sijaitsevat Akershusin linnake, Akerhus Festning, joka on muurein ympäröity alue, jonne pääsee ilmaiseksi katselemaan. Alueen jotkin osat ovat korkeita mäkiä, ja sieltä aukeavat kauniit näkymät Oslonvuonolle ja kaupunkiin.

Akershus slott eli Akershusin linna on renessanssiajan palatsi, jonne pääsee pääsymaksua vastaan tutustumaan maanalaisiin oleviin tyrmiin ja yläkerran loistokkaisiin saleihin ja huoneisiin.

Yksi uusimmista Oslon maamerkeistä on vuonna 2007 valmistunut Oopperatalo, joka sijaitsee aivan keskustassa Oslovuonon kupeessa. Rakennus kannattaa käydä katsomassa, vaikka ooppera tai baletti eivät kiinnosta, sillä talo on arkkitehtonisesti mielenkiintoinen ja sen edustalla olevalta aukiolta pääsee kävelemään suoraan rakennuksen katolle, josta on kauniit näköalat kaupunkiin ja vuonolle.

Aker Bryggen eloisalta satama-alueelta löytyy viihtyisiä merinäköaloja ja -kahviloita. Bygdoyn saarella voi ihailla viikinkilaivoja Viikinkilaivamuseossa, sekä Kon Tiki-museossa lauttaa, jolla tutkimusmatkailija Thor Heyerdahl ylitti Tyynen valtameren. Merellisen näkökulman kaupunkiin voi ottaa muutaman tunnin vuonoristeilyllä, joita lähtee kesäaikaan Oslon keskustasta.

Myös Oslon museovalikoima on vaikuttava. Taiteen ystävät löytävät Picassoa, Matissea ja El grecoa Kansallismuseosta, ja Norjan kuuluisimman taiteilijan tuotantoon keskittyy Munch -museo.

Hieman keskustan ulkopuolella sijaitseva Vigelandin veistospuisto kuuluu Oslon tunnetuimpiin nähtävyyksiin. Kuvanveistäjä Gustav Vigeland suunnitteli ja toteutti 1900-luvun alkupuolella laajan puistoalueen lisäksi satoja patsaita, jotka esittävät ihmisen elämänkaaren syntymästä kuolemaan. Puiston teoksista kuuluisimpia ovat pitkällä graniittisillalla kiukutteleva lapsi sekä korkea monoliittipatsas, johon on veistetty 121 ihmishahmoa.

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa

Cxense Display