Rantakaupunki Sopot ja Gdansk 4pv **UUTUUS**

Lähde viettämään aurinkoisia kesäpäiviä upeista rannoistaan tunnettuun Sopotiin! Sopot hurmaa turistit lukuisilla nähtävyyksillä, kauniilla arkkitehtuurilla ja paikallisten asukkaiden avoimuudella. Tällä matkalla pääset myös tutustumaan Hansakaupunki Gdanskiin kattavalla kaupunkikierroksella suomenkielisen oppaan johdolla.

Sopot

Sopot on yksi kauneimmista Puolan kaupungeista ja myös suosituin Itämeren kylpyläkaupungeista. Entisaikaan kaupunki on ollut rikkaiden suosima lomakohde, joka inspiroi maalareita ja runoilijoita. Yli 60% Sopotin pinta-alasta on viheraluetta, joten kaupunki on oiva paikka virkistäytymiselle ja kävelylle. Kaupungin suosituin nähtävyys on Euroopan pisin puulaituri, joka ulottuu yli 500 metriä meren ylle.  Sopotissa on myös yli 250 ravintolaa pubia ja kahvilaa. Ravintoloissa on tarjolla maan parhaita kalaherkkuja. Sopotin leveät 4.5 km pitkät hiekkarannat vetävät kesäisin turisteja kaupunkiin ja ovatkin Gdanskin lahden parhaiten ylläpidetyt rannat. Rannat tarjoavat ainutlaatuisen ilmaston, sekä erinomaista ruokaa pitkin rantaviivaa sijaitsevissa ravintoloissa. Rannoilta löytyy myös paljon erilaisia välinevuokraamoja aktiivisemman päivän viettoon.

Gdansk

Gdansk tuhoutui toisen maailmansodan pommituksissa lähes täysin, mutta suuri osa hienoista nähtävyyksistä rakennettiin uudelleen. Vanhan loiston aikoja on helppo kuvitella kävelemällä pitkin vanhan kaupungin mukulakiviä ja ihailemalla punatiilikattoisia värikkäitä rakennuksia.

Gdanskin historiallisessa keskustassa liikkuu vain vähän autoja, ja alueen mutkaisilla ja kapeilla kaduilla on mukava vaellella kiireettömästi. Välillä voi pysähtyä johonkin Vanhankaupungin lukuisista kahviloista tai ravintoloista, jotka houkuttelevat kesäaikaan terasseilleen istuskelemaan. Gdansk on myös shoppailijan paratiisi! Hyviä ostospaikkoja löytyy vanhasta kaupungista sekä keskustan ostoskeskuksista. Sopotista Gdanskiin pääsee helposti junalla 20 minuutissa.

Tähän matkaan sisältyy kävelykierros vanhassa kaupungissa suomenkielisen paikallisoppaan johdolla.

 

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa

Cxense Display