Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Hurmaavat klassikot

Rooma

Rooma

Lähtöpäivät:

12.11.2021

Matkan kesto:

4 päivä

Hinta:

Hinta alkaen 659€

Rooma

alk. 659 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Rooma

Rooma, tuo ikuinen kaupunki, on yksi Euroopan parhaimmista kaupunkilomakohteista. Kaupunki tarjoaa matkailijalle lukuisia nähtävyyksiä, kulttuuria ja kulinaristisia nautintoja. Liikkuminen on helppoa, nähtävyydet lähellä toisiaan ja kaupunkiin tutustumisen lomassa on helppo pysähtyä vaikka kahville johonkin lukuisista kauniista aukioista.


Italian pääkaupunki Rooma sijaitsee lähellä Italian länsirannikkoa, Tiber-joen varrella. Kaupunki omaa pitkän historian tarjoten paljon historiallista nähtävää. Rooman tunnetuimpia käyntikohteita ovat Forum Romanum, Colosseum, Espanjalaiset portaat, Pantheon sekä kaupunkivaltio, Vatikaani. Kaupunki tarjoaa myös lukuisia ostoskatuja shoppailijalle ja nautiskelijalle lukuisia tunnelmallisia aukioita. Tähän matkaan sisältyy kaupunkikierros suomenkielisen paikallisoppaan johdolla.


Trasteveren kaupunginosa

Roomassa kävijän kannattaa ehdottomasti poiketa Trasteveren kaupunginosassa tunnetuimpien nähtävyyksien lisäksi. Kaupunginosa on ehkä tunnelmallisin ja roomalaisin kaupunginosa, jonka kujilla on ihania ravintoloita ja baareja. Täältä llöydät myös paikallisia ruokaostoksilla tai perheen kanssa iltaa istumassa. Täällä voit tehdä edullisempia ostoslöytöjä kuin aivan Rooman keskustassa.

Rooman nähtävyydet

Roomaan on kätevintä tutustua kävellen. Nähtävyydet ovat lähellä toisiaan ja helposti löydettävissä. Kaupungin ehkä tunnetuin maamerkki, amfiteatteri Colosseum, sijaitsee keskellä kaupunkia. Vaikka kohde on nykyään turistien kansoittama nähtävyys, on mielenkiintoista kuvitella sen olleen gladiaattoritaisteluiden ja muiden kansanhuvien näyttämö. Piazza di Spagna -aukiolla sijaitsevat Espanjalaiset portaat ovat niin turistien kuin paikallisten suosima kohtaamispaikka. Portaiden lähistöllä sijaitsee kapungin hienoimpia ravintoloita, kahviloita ja luksusputiikkeja.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.Pidätämme oikeudet matkaohjelma- ja aikataulumuutoksiin.Lue blogikirjoitus Rooman kaupunkilomastaMyyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan!

Onko sinulla oma ryhmä - pieni tai iso - jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-Rooma-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Rooman kaupunkikierros suomenkielisen paikallisoppaan johdolla
  • Rooman kauneimmat aukiot kävelykierros suomenkielisen paikallisoppaan johdolla
  • Lentokenttäkuljetukset (saapumispäivänä opas mukana)

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Italiassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Rooma 07:50 - 10:15

Rooma - Helsinki 19:45 - 00:05

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Retki: Colosseum ja Forum Romanum

Retki: Vatikaanin museot

Lisämaksulliset retket

Hinta 59 /hlö

Kuva retkestä

Colosseum ja Forum Romanum

Kesto 3 h

Oppaan kanssa tapaaminen hotellilla. Retken aikana tutustutaan Forum Romanumin alueeseen, joka oli aikoinaan Rooman valtakunnan hallinnollinen keskus ja sydän - Forumilla piti Cicero kuuluisia puheitaan ja siellä menehtyi Julius Cesar salaliittolaisten murhaamana. Lisäksi poiketaan myös Palatinuskukkulalle, jolla sijaitsevat keisarilliset palatsit ja kierroksen aikana kuulemme myös Colosseumin kuuluisista gladiaattoritaisteluista. Kierroksen jälkeen omatoiminen tutustuminen Colosseumiin ilman opastusta, jonka jälkeen omatoiminen paluu hotellille. Retkipäivä on sunnuntai. Siirtyminen julkisilla kulkuvälineillä (bussilippu n. 4€).

Hinta 59€/hlö. Hintaan sisältyy suomenkielinen opastus ja sisäänpääsyliput. Retken kellonaika ilmoitetaan lippujen lähettämisen yhteydessä. Retken toteutuminen edellyttää 10 osallistujaa

Hinta 69€ /hlö

Kuva retkestä

Vatikaanin museot

Kesto n. 4h

Omatoiminen meno kävellen, tapaaminen oppaan kanssa Piazza Risorgimento –aukiolla olevan kahvilan edessä. Retki alkaa tutustumisella  Vatikaanin museoiden aarteisiin - antiikin aikaiset patsaskokoelmat, mielenkiintoiset kartta- sekä gobeliinikäytävät, marmoreilla ja mosaiikeilla koristellut upeat salit sekä Michelangelon vertaansa vailla olevat freskot Sikstiiniläiskappelissa ovat unohtumaton elämys.  Museokierroksen jälkeen mahdollisuus tutustua omatoimisesti maailman suurimpaan kristilliseen temppeliin, Pietarinkirkkoon, jossa voi ihailla mm. koskettavaa Michelangelon Pietá-veistosta sekä suurten barokkiarkkitehtien kätten ihmetöitä. Omatoiminen paluu takaisin hotellille. Retkipäivä lauantai.

Hinta 69€/hlö. Hintaan sisältyy suomenkielinen opastus ja sisäänpääsyliput etukäteisvarauksen kanssa. Retken kellonaika ilmoitetaan lippujen lähettämisen yhteydessä. Retken toteutuminen edellyttää 10 osallistujaa.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Rooma

Finnairin aamulento  Helsingistä ja saapuminen Roomaan klo 10:00-11:00 aikaan. Suomenkielinen paikallisopas on ryhmää vastassa Rooman lentokentällä. Opas kertoo käytännön asioista sekä yleistä tietoa Roomasta. Teemme kaupunkikiertoajelun oppaan johdolla, jonka jälkeen majoittuminen keskustahotelliin. Iltapäivällä mahdollisuus osallistua vielä Kauneimmat aukiot -kävelykierrokselle oppaan johdolla. Loppupäivä omatoiminen Roomassa.
Huom! Rooman liikennejärjestelyiden vuoksi kävelymatka bussilta hotelli Pace Helveziaan on n. 1km. Matkalaukut toimitetaan hotellille erillisellä kuljetuksella. Hotelli Genioon kävelymatka n. 250m.

2. matkapäivä, Rooma

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen omatoiminen päivä Roomassa (marraskuussa teemme Kauneimmat aukiot -kierroksen aamulla). Nauti Rooman historiallisesta tunnelmasta nähtävyyksiä kierrellen ja kahviloissa istuen. Voit myös osallistua lisämaksulliselle Vatikaanin museot -retkelle. Retki alkaa tutustumisella Vatikaanin museoiden aarteisiin - antiikin aikaiset patsaskokoelmat, mielenkiintoiset kartta- sekä gobeliinikäytävät, marmoreilla ja mosaiikeilla koristellut upeat salit sekä Michelangelon vertaansa vailla olevat freskot Sikstiiniläiskappelissa ovat unohtumaton elämys.


Museokierroksen jälkeen mahdollisuus tutustua omatoimisesti maailman suurimpaan kristilliseen temppeliin, Pietarinkirkkoon, jossa voi ihailla mm. koskettavaa Michelangelon Pietá-veistosta sekä suurten barokkiarkkitehtien kätten ihmetöitä. Omatoiminen paluu takaisin hotellille.

3. matkapäivä, Rooma

Aamiainen hotellissa. Omatoiminen päivä Roomassa. Voit halutessasi osallistua myös lisämaksulliselle Colosseumin ja Formun Romanum -retkelle. Retken aikana tutustutaan Forum Romanumin alueeseen, joka oli aikoinaan Rooman valtakunnan hallinnollinen keskus ja sydän - Forumilla piti Cicero kuuluisia puheitaan ja siellä menehtyi Julius Cesar salaliittolaisten murhaamana. Lisäksi poiketaan myös Palatinuskukkulalle, jolla sijaitsevat keisarilliset palatsit ja kierroksen aikana kuulemme myös Colosseumin kuuluisista gladiaattoritaisteluista. Kierroksen jälkeen omatoiminen tutustuminen Colosseumiin ilman opastusta, jonka jälkeen omatoiminen paluu hotellille.

4. matkapäivä, Rooma – Helsinki

Aamiainen hotellissa. Omatoiminen päivä Roomassa. Hotellilta kuljetus lentokentälle (ilman opasta). Finnairin lento lähtee klo 18:40/19:45 kohti Helsinkiä, jonne saavumme klo 23:05/ seuraavan päivänä puolella klo 00:05.
20.11.-lähdöllä: Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen kuljetus lentokentälle (ilman opasta). Finnairin lento lähtee klo 11:05 kohti Helsinkiä, jonne saavumme klo 15:35.


Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.