sitelogo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakorttikauppa Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Joulun matka

Alsace

Joulumatka Alsaceen

Lähtöpäivät:

22.12.2018

Matkan kesto:

5 päivää

Matkan esittely

Matka on loppuunmyyty.


Alsace

Alsace sijaitsee Ranskan koillisimmassa kulmassa, Saksan ja Sveitsin rajalla. Alue tunnetaan mm. maukkaasta keittiöstä, idyllisistä kylistään ja värikkäästä arkkitehtuurista. Alsacessa (saksalaisittain Elsass) on rajat siirtyneet historiansa aikana useaan otteeseen. Alueella on paljon vaikutteita myös saksalaisesta ruokakulttuurista; hapankaalia, piiraita ja lihaherkkuja. Viinintuottajana alue on hyvinkin tunnettu. Viiniköynnöksiä löytyy niin tienvarsilta kuin viljeltynä vuorten rinteillä.

Colmar

Colmar on kaupunki Itä-Ranskassa, Alsacessa lähellä Saksan rajaa. Se sijaitsee keskellä Alsacen viinitietä ja se tunnetaan alsacelaisten viinien "pääkaupunkina". Colmar en ennenkaikkea kuuluisa maalauksellisesta Vanhastakaupungistaan; vieri viereen rakennetut idylliset rakennukset puukoristeineen, ”Pikku-Venetsiaksi” kutsuttu suloinen alue, kaupunkia halkova joki, rakennusten välissä kiemurtelevat mukulakivikadut luovat jo itsessään maiseman, joka on kuin suoraan sadusta! Kaupungin valmistautuessa ja koristautuessa joulua varten, vaikutelma vahvistuu ennestään, ja talot näyttävät suorastaan kilpailevan keskenään koristeillaan, joulukuusillaan ja jouluvalojen määrällä luoden pimeneviin iltoihin taianomaisen tunnelman.

Joulumatka Alsaceen

Jos pitäisi valita yksi alue maailmasta, jossa joulunajan idyllisimmästä tunnelmasta pääsee nauttimaan täysin siemauksin, se on Ranskan Alsace. Alue tunnetaan satukirjamaisista pikkukaupungeista ja –kylistään sekä upeista ja perinteikkäistä joulumarkkinoistaan.

Matkan aikana majoitumme Colmarissa, yhdessä Alsacen viehättävimmistä kaupungeista. Colmarista käsin teemme retkiä lähialueen kyliin, kuten mm. Ribeauvilleen, Riquewihriin, Equisheimiin ja Mulhousen kaupunkiin. Vierailemme Ranskan "joulupääkaupungissa" Strasbourgissa ja upeassa 1100-luvulta peräisin olevassa Haute-Koenigsbourgin linnassa. Alueen perinteisiin voimme tutustua Ungersheimin kylämuseossa, jonne on loihdittu tyypillinen alsacelainen kylä 1900-luvun alulta, ja jossa Alsacen alueen joulunajan perinteet, käsityöläis-, ruoka-, maatalous- ja tapakulttuuriin ovat viehättävästi esillä aidossa ympäristössä. Matkalla nautimme perinteistä ruokaa tunnelmallisissa ravintonoissa ja vierailemme perinteisillä joulutoreilla. Tutustu tarkemmin matkaohjelmaan ja varaa joulumatka viehättävän Alsacen sydämeen!


Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki - Zürich - Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Puolihoito: 3 lounasta ja jouluaaton illallinen
  • Kaupunkikierros Colmarisssa ja Strasbourgissa
  • Sisäänpääsy ja opastettu kierros Ungersheimin kylämuseossa
  • Sisäänpääsy ja opastettu kierros Haute- Koenigsburgin linnassa
  • Tutustuminen Alsacen pikkukyliin
  • Vierailut perinteisillä joulutoreilla
  • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Sveitsissä ja Ranskassa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.

Helsinki - Zürich 07:55 - 09:45

Helsinki - Zürich 19:05 - 22:55

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Zürich - Mulhouse - Colmar

Lähtö Helsingistä klo 07:55, ja saapuminen Zürichiin klo 9:45 paikallista aikaa. Perillä Zürichin lentokentällä ovat vastassa bussi ja suomenkielinen opas. Kentältä lähdemme ajamaan kohti 150 km:n päässä sijaitsevaa Colmaria.  Joulutunnelmoinnin aloitamme jo matkan varrella, kun pysähdymme Ungersheimissa, jossa saamme tutustua Alsacen ”kylämuseoon”.  Museoon on loihdittu tyypillinen alsacelainen kylä 1900-luvun alusta, ja Alsacen joulunajan perinteet ovat hienosti esillä tässä harvinaislaatuisessa museossa. Yhteisen lounaan jälkeen jatkamme edelleen matkaa tunnelmalliseen Mulhousen kaupunkiin, ja sen perinteisille joulumarkkinoille. Mulhousen kaunis historiallinen keskusta on tunnelmallisimmillaan joulun alla, jolloin keskustan viehättävät aukiot täyttyvät joulumarkkinakojuista, ja kapeat, mutkittelevat kadut koristellaan jouluisasti. Aivan erityisesti Mulhouse tunnetaan joka vuonna uuden kuosin saavasta ”joulukankaastaan” (Étoffe de Mulhouse), joka koristaa rakennusten julkisivuja, ja luo kaupunkiin erityistä juhlan tuntua. Iltapäivällä matka jatkuu Colmariin, jossa majoittaudumme keskustassa sijaitsevaan hotelliimme.

2. matkapäivä, Colmar - Haut-Koenigsbourg - pikkukylät

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Haut-Koenigsbourgin upeaa linnaa, joka on peräisin 1100-luvulta. Kaunis linna on hävitetty maan tasalle 1400- ja 1700-luvuilla. Saksalaiset rakensivat linnan uudelleen ja uudelleen vain menettääkseen sen ranskalaisille sotakorvauksina. Linnassa on säilynyt historiallisia rakenteita, huonekaluja, aseita, kaiverruksia, saleja, torneja, lippuja, ketjuja, ja esineistöä. Linnakierroksen jälkeen lähdemme kierrokselle alueen viehättäviin kyliin. Alsacen hallinnolliselle alueelle on keskittynyt uskomaton määrä toinen toistaan kauniimpia satukyliä, jotka levittyvät helminauhamaisena ketjuna Vogeesien vuorijonon laaksoon. Aika tuntuu pysähtyneen näissä historiallisissa kylissä, joiden värikkäät, puuelementein koristellut talot ja kapeat, mutkittelevat, kivipäällysteiset kadut ovat säilyttäneet viehätysvoimansa vuosisatojen saatossa. Viiniviljelysten keskeltä avautuvista kylistä monet kuuluvat Ranskan kauneimpien kylien tarkasti valittuun joukkoon. Päivän aikana vierailemme Ribeauvillen ja Hunawihrin kylissä, joista siirrymme Riquewihr’n kylän perinteisille joulumarkkinoille nauttimaan joulun tunnelmasta. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan. Paluu Colmariin ja loppupäivä onkin vapaata aikaa tutustua Colmariin omaan tahtiin.3. matkapäivä, Colmar - Strasbourg

Jouluaaton aamiaisen jälkeen teemme retken Ranskan “Joulun pääkaupunkiin” eli Strasbourgiin. Alsacen alueen pääkaupunkia Strasbourgia voi kutsua myös Euroopan symboliseksi pääkaupungiksi, sillä siellä kokoontuvat useat Euroopan unionin instituutiot, ja kaupungissa sijaitsee mm. Euroopan parlamentin virallinen päämaja. Strasbourgin historiallinen keskusta, Grande Île (”suuri saari”), kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Tämä erinomaisesti säilynyt, Ill-joen kanavien ympäröimä vanha keskiaikainen keskusta on henkeäsalpaavan kaunis. Kaupunginosan merkittävin nähtävyys on Strasbourgin goottilainen katedraali, jonka rakennustyöt aloitettiin jo 1000 vuotta sitten. Katedraalin ympärille avautuvaa aukiota reunustavat viehättävät puukoristeiset ristikkotalot, joista vanhin, Maison Kammerzell, on peräisin 1400-luvulta. Historialliseen keskustaan kuuluu myös Petite France (”Pikku Ranska”) –nimellä tunnettu pittoreski kanaaleja halkovien katettujen siltojen ja idyllisten rakennusten koristelema alue, jota aikoinaan asuttivat erilaiset käsityöläiset, kalastajat, myllärit ja parkitsijat. Tutustumme Strasbourgiin yhdessä oppaan kanssa. Päivämme huipentuu yhteiseen jouluaaton illalliseen. Iloisen joulunvieton jälkeen halukkaat voivat osallistua tunnelmalliseen Keskiyön joulumessuun Colmarissa. Jouluyönä on yleisesti tapana käydä joulumessussa, ja hetki on usein hyvin juhlava. Joulun sanomaa on muisteltu jo hyvissä ajoin rakentamalla kaunis seimi, une crèche, jonka hahmojen eli santons’ien tekemiseen usein myös lapset ovat saaneet osallistua. Näitä kauniita seimiä voi ihailla kirkoissa ja julkisilla paikoilla.


4. matkapäivä, Colmar

Joulupäivä. Kiireettömän aamiaisen jälkeen tutustumme Colmariin kävellen ja nautimme yhteisen joulupäivän lounaan. Lounaan jälkeen on loppupäivä vapaata aikaa tutustua Colmarin joulumarkkina-alueisiin, joita on vanhan keskustan kiemuraisten, kauniisti koristeltujen katujen lomasta avautuvilla aukioilla yhteensä viisi. Jokainen markkinapaikka on kuin pieni kylä itsessään! Pikkuisissa kojuissa on tarjolla perinteisiä herkkuja, käsitöitä, koruja, keramiikkaa – kaikki huolella valittujen ammattilaisten valmistamia laadukkaita tuotteita. Ostosten lomassa kannattaa ehdottomasti maistaa lämmintä hehkuviiniä ja huumaavasti tuoksuvia pikkuleipiä..

 

5. matkapäivä, Colmar - Basel - Zürich - Helsinki

Aamiaisen jälkeen on vielä hetki omaa aikaa Colmarissa. Huoneiden luovutuksen jälkeen on aika suunnata kohti Zürichin lentokenttää, josta lento Helsinkiin lähtee klo 19.05. Matkan varrella ehdimme vielä pysähtyä lounaalle (omakustanteinen) aivan Ranskan rajan tuntumassa sijaitsevaan Baselin kaupunkiin, jossa jää myös hetki aikaa tutustua kaupunkiin. Saapuminen Helsinkiin klo 22:55.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Lataa (pdf-esite)

Joulumatka Alsaceen

Kuva kohteesta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display