Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Joulun matka

Joulumatka Alsaceen

Joulumatka Alsaceen

Lähtöpäivät:

22.12.2021

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1599€

Joulumatka Alsaceen

alk. 1599 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Alsace

Alsace sijaitsee Ranskan koillisimmassa kulmassa, Saksan ja Sveitsin rajalla. Alue tunnetaan mm. maukkaasta keittiöstä, idyllisistä kylistään ja värikkäästä arkkitehtuurista. Alsacessa (saksalaisittain Elsass) on rajat siirtyneet historiansa aikana useaan otteeseen. Alueella on paljon vaikutteita myös saksalaisesta ruokakulttuurista; hapankaalia, piiraita ja lihaherkkuja. Viinintuottajana alue on hyvinkin tunnettu. Viiniköynnöksiä löytyy niin tienvarsilta kuin viljeltynä vuorten rinteillä.

Colmar

Colmar on kaupunki Alsacessa lähellä Saksan rajaa. Se sijaitsee keskellä Alsacen viinitietä ja tunnetaan alsacelaisten viinien "pääkaupunkina". Colmar on ennen kaikkea kuuluisa maalauksellisesta Vanhastakaupungistaan; vieri viereen rakennetut idylliset rakennukset puukoristeineen, ”Pikku-Venetsiaksi” kutsuttu suloinen alue, kaupunkia halkova joki, rakennusten välissä kiemurtelevat mukulakivikadut luovat jo itsessään maiseman, joka on kuin suoraan sadusta! Kaupungin valmistautuessa ja koristautuessa joulua varten, vaikutelma vahvistuu ennestään, ja talot näyttävät suorastaan kilpailevan keskenään koristeillaan, joulukuusillaan ja jouluvalojen määrällä luoden pimeneviin iltoihin taianomaisen tunnelman.

Joulumatka Alsaceen

Matkan aikana majoitumme Colmarissa, yhdessä Alsacen viehättävimmistä kaupungeista. Colmarista käsin teemme retkiä lähialueelle, kuten Equisheimin kauniiseen pikkukylään. Vierailemme myös Ranskan "joulupääkaupungissa" Strasbourgissa sekä upeassa 1100-luvulta peräisin olevassa Haute-Koenigsbourgin linnassa ja vierailemme viinitilalla maistamassa Alsacen alueen viinejä. Alueen perinteisiin voimme tutustua Ungersheimin kylämuseossa, jonne on loihdittu tyypillinen alsacelainen kylä 1900-luvun alulta, ja jossa Alsacen alueen joulunajan perinteet, käsityöläis-, ruoka-, maatalous- ja tapakulttuuriin ovat viehättävästi esillä aidossa ympäristössä. Matkalla nautimme perinteistä ruokaa tunnelmallisissa ravintoloissa ja vierailemme perinteisillä joulutoreilla. Tutustu tarkemmin matkaohjelmaan ja varaa joulumatka viehättävän Alsacen sydämeen!


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.
Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Jos haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.
KATSO KAIKKI JOULUMATKAT >

Hintaan sisältyy

 • Lentomatkat Helsinki - Zürich - Helsinki Finnairin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Ateriat: 4 lounasta ja jouluaaton illallinen ruokajuomineen
 • Kaupunkikierros Colmarisssa ja Strasbourgissa
 • Vierailu Equisheimin kylässä
 • Sisäänpääsy ja opastettu kierros Ungersheimin kylämuseossa
 • Sisäänpääsy ja opastettu kierros Haute- Koenigsburgin linnassa
 • Vierailu ja viinimaistajaiset paikallisella viinitilalla
 • Vierailut perinteisillä joulumarkkinoilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Sveitsissä ja Ranskassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.

Helsinki - Zürich 07:55 - 09:45

Zürich - Helsinki 19:05 - 23:00

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 300€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Zürich - Colmar

Lähtö Helsingistä klo 07:55, ja saapuminen Zürichiin klo 9:45 paikallista aikaa. Perillä Zürichin lentokentällä ovat vastassa bussi ja suomenkielinen opas. Kentältä lähdemme ajamaan kohti 150 km:n päässä sijaitsevaa Colmaria. Alsacen alueelle on keskittynyt suuri määrä toinen toistaan kauniimpia satukyliä, jotka levittyvät helminauhamaisena ketjuna Vogeesien vuorijonon laaksoon. Matkalla vierailemme ihastuttavassa Eguisheimin kylässä, jossa pääsemme nauttimaan myös pikkukylän joulumarkkinatunnelmasta. Yhteisen lounaan jälkeen matka jatkuu Colmariin, jonne saavuttua majoittaudutaan keskustassa sijaitsevaan hotelliimme. Teemme opastetun kävelykierroksen Colmarissa ja paikallistamme Colmarin joulumarkkina-alueet, joita on vanhan keskustan kiemuraisten, kauniisti koristeltujen katujen lomasta avautuvilla aukioilla yhteensä kuusi. Jokainen markkinapaikka on kuin pieni kylä itsessään! Pikkuisissa kojuissa on tarjolla perinteisiä herkkuja, käsitöitä, koruja, keramiikkaa – kaikki ammattilaisten valmistamia laadukkaita tuotteita. Ostosten lomassa voi maistaa lämmintä hehkuviiniä ja tuoksuvia pikkuleivonnaisia.

2. matkapäivä, Colmar -viinitila- Haut Koenigsbourgin linna

Aamiaisen jälkeen suuntaamme tutustumiskierrokselle paikalliselle viinitilalle. Alsacen alue on yksi Ranskan merkittävimmistä viinialueista. Viljavien tasankojen ja vehmaiden peltoaukeiden läpi kulkeva idyllinen viinitie Route des Vins. Tämä kapea maakaistale aivan Saksan ja Ranskan rajalla Rein-joen laakson länsireunalla on ollut parin tuhannen vuoden ajan etelästä pohjoiseen ja idästä länteen kulkevien kauppa- ja sotateiden risteys ja kuulunut historian saatossa vuoroin Ranskalle, vuoroin Saksalle. Tästä on tuloksena erittäin omaleimainen, monivivahteinen kulttuuriperintö. Molempia alueita yhdistävät vuosisatainen viinikulttuuri sekä erityisesti Riesling -viinirypälelajikkeesta valmistetut erinomaiset valkoviinit. Tutustumiskierroksen päätteeksi saamme maistella tilan viinejä. Nautimme yhteisen lounaan perinteisessä ravintolassa, minkä jälkeen lähdemme kohti Haut-Koenigsbourgin upeaa linnaa, joka on peräisin 1100-luvulta. Kaunis linna on hävitetty maan tasalle 1400- ja 1700-luvuilla. Saksalaiset rakensivat linnan uudelleen ja uudelleen vain menettääkseen sen ranskalaisille sotakorvauksina. Linnassa on säilynyt historiallisia rakenteita, huonekaluja, aseita, kaiverruksia, saleja, torneja, lippuja, ketjuja, ja esineistöä. Linnavierailun jälkeen palaamme takaisin Colmariin, jossa loppupäivä vapaata aikaa.3. matkapäivä, Colmar - Strasbourg

Aattoaamuna voi nautiskella rauhallisesta aamusta Colmarissa tai tehdä vielä viime hetken
ostoksia joulutoreilla. Suuntaamme keskipäivällä “Joulun pääkaupunkiin” eli Strasbourgiin.
Strasbourgia voi kutsua myös Euroopan symboliseksi pääkaupungiksi, sillä siellä kokoontuvat useat Euroopan unionin instituutiot ja kaupungissa sijaitsee mm. Euroopan parlamentin virallinen päämaja. Strasbourgin historiallinen keskusta, Grande Île (”suuri saari”), kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon, ja tämä erinomaisesti säilynyt, Ill-joen
kanavien ympäröimä keskiaikainen keskusta onkin hyvin kaunis. Kaupungin merkittävin
nähtävyys on Strasbourgin goottilainen katedraali, jonka rakennustyöt aloitettiin jo 1000
vuotta sitten. Katedraalin ympärille avautuvaa aukiota reunustavat viehättävät puukoristeiset
ristikkotalot, joista vanhin, Maison Kammerzell, on peräisin 1400-luvulta. Historialliseen
keskustaan kuuluu myös Petite France (”Pikku Ranska”) –nimellä tunnettu pittoreski kanaaleja halkovien katettujen siltojen ja idyllisten rakennusten koristelema alue, jota aikoinaan asuttivat erilaiset käsityöläiset, kalastajat, myllärit ja parkitsijat. Tutustumme kaupunkiin yhdessä oppaan kanssa. Päivä huipentuu yhteiseen jouluaaton illalliseen. Iloisen joulunvieton jälkeen halukkaat voivat osallistua Keskiyön joulumessuun. Jouluyönä on yleisesti tapana käydä joulumessussa, ja hetki on usein hyvin juhlava. Joulun sanomaa on muisteltu jo hyvissä ajoin rakentamalla kaunis seimi, une crèche, jonka hahmojen eli santons’ien tekemiseen usein myös lapset ovat saaneet osallistua. Näitä kauniita seimiä voi ihailla kirkoissa ja julkisilla paikoilla.

4. matkapäivä, Colmar - Ungersheim

Joulupäivänä suuntaamme kiireettömän aamiaisen jälkeen Ungersheimissa sijaitsevaan Alsacen ”kylämuseoon”, johon on loihdittu tyypillinen 1900-luvun alun alsacelainen kylä. Kaikki alueen joulunajan perinteet ovat viehättävällä tavalla esillä tässä harvinaislaatuisessa elävässä museossa, jossa pääsee tutustumaan paikalliseen käsityöläis-, ruoka-, maatalous- ja tapakulttuuriin aidossa ympäristössä. Museon oman oppaan opastaman kierroksen päätteeksi nautimme yhteisen lounaan museon ravintolassa. Lounaan jälkeen palaamme Colmariin, jossa joulutorit ovat avoinna vielä iltaseitsemään saakka.

 

5. matkapäivä, Colmar - Zürich - Helsinki

Aamupäivällä on vielä hyvin omaa aikaa Colmarissa, sillä suuntaamme kohti Zürichin
lentokenttää reilusti puolen päivän jälkeen. Huoneet pitää luovuttaa klo 11 mennessä, mutta
matkavarat on mahdollista jättää säilytykseen hotellille lähtöön saakka. Kaupat ja museot ovat taas normaalisti auki, joten kannattaa käydä tutustumassa vaikka 1200-luvulla dominikaaninunnille rakennetussa luostarissa sijaitsevaan Unterlinden-museoon, jossa on merkittävä kokoelma taidetta eri aikakausilta tai hellyyttävään Lelumuseoon, josta löytyy hieno kokoelma leluja aina 1800-luvulta meidän päiviimme saakka. Nautimme vielä yhteisen lounaan ennen lähtöä Colmarista.Finnairin suora lento Zürichistä Helsinkiin lähtee klo 19:05., saapuminen Helsinkiin klo 23:00.


Pidätämme oikeuden muutoksiin matkaohjelmassa.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.