sitelogo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakorttikauppa Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Joulumatka

Bratislava

Joulumatka Bratislavaan

Lähtöpäivät:

23.12.2018

Matkan kesto:

4 päivää

Matkan esittely

Matka on loppuunmyyty.


Bratislavan joulu

Jätä joulustressi taakse ja lähde viettämään joulua Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan. Bratislava on Euroopan nuorimpia pääkaupunkeja, joka on hiljalleen kasvattanut suosiotaan. Kaupunkikuvaa hallitsee korkealle kukkulalle rakennettu komea Bratislavan linna. Tällä matkalla saat hyvä yleiskuvan kaupungista, nautit jouluntunnelmasta ja valmiista joulupöydästä ja pääset tutustumaan lähiställä sijaitsevaan viinitilaan. Bratislavan vanhakaupunki ja sen ympäristö on täynnä ihania pieniä kahviloita ja ravintoloita. Herkuttelun lisäksi ehdit tehdä vielä viimehetken jouluostoksia ja vierailla tietenkin joulutorilla.

Bratislavan joulumarkkinat

Bratislavan vanhakaupunki on tunnelmallinen ja sen keskellä sijaitseva aukio suihkulähteineen on Bratislavan sydän. Joulun aikaan aukion täyttävät jouluiset tuoksut ja maut, kun perinteisiä joulumarkkinoita vietetään keskieurooppalaiseen tapaan. Sanotaan, että Bratislavan joulumarkkinat eivät ole niin kaupalliset kuin muualla. Torilla on tarjontaa talvivaatteista posliiniin ja kristalliin, jokaiselle jotakin.

Bratislava

Bratislava on suosittu kaupunkilomakohde kiehtovan historian ja sopivan pienen kokonsa vuoksi. Kaupunkiin ehtii hyvin tutustua viikonlopussa. Hyvätasoinen hotellimme sijaitsee aivan vanhan kaupungin vieressä, josta on helppo lähteä tutustumaan kaupungin tarjontaan. Slovakian pääkaupungilla Bratislavalla on pitkät ja mielenkiintoiset vaiheet. Matkakohteena kaupunki sopii niin perheille kuin pariskunnillekin, sillä siellä on kaikille nähtävää ja koettavaa. Nähtävyyksistä kiinnostavimpia ovat vanhan kaupungin lisäksi mm. kaupungin laidalla sijaitseva Devinin linna, Pyhän Martinuksen katedraalli, lukuisat hyvin hoidetut puistot ja upeat kasvitieteelliset puutarhat. Nähtävyyksiin tutustumisen lomassa, voit istahtaa johonkin kaupungin lukuisista ravintoista, joissa syöminen ja juominen on edullista.

Bratislavan linna

Bratislavan linna on yksi kaupungin komeimmista rakennuksista. Linna sijaitsee kukkalalla, noin 85metriä Tonavan yläpuolella. Ulkoasultaan linna on historiansa aikana ollut goottilainen, renesanssilinna ja barokkilinna. Kunnostukset ja tyylikaudet ovat antaneet sille oman leimansa. Mäen päälle kiipeäminen vaatii hyvät kengät ja hieman kuntoakin. Onneksi matkan varrella voi myös istahtaa rinteellä oleviin ravintoloihin ja hengähtää hetken, ennen huipulle pääsyä.


Hintaan sisältyy

  • Lentomatka Helsinki-Wien-Helsinki Finnairin reittilennolla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset kohteessa
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: 2 lounasta ja 2 illallista
  • Kaupunkikierros Bratislavassa
  • Retki Devinin linnalle (sis. viininmaistajaiset)
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu/Finnair
Ajat ovat paikallista aikaa. Wienissä ja Bratislavassa kello on 1 tunnin vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Wien 08:30 - 10:00

Wien - Helsinki 19:15 - 22:40

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Wien - Bratislava

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 8.15 kohti Wieniä, jonne saavumme klo 9.45. Suomenkielinen paikallisopas on ryhmää vastassa Wienin lentokentällä. Lähdemme kohti Bratislavaa. Ajomatka kestää noin tunnin ja matkan aikana opas kertoo ohjelmasta, käytännön asioista Slovakiassa ja paikallisesta jouluperinteestä. Matkalla pysähdymme lounaalle Tonavan rannan näköalaravintolaan. Majoittuminen hotelliin, jonka jälkeen opas esittelee keskustan kolme aukiota, jonne joulutorit on pystytetty. Kierros tehdään kävellen. Loppuilta omaa aikaa.

2. matkapäivä, Bratislava

Aamiainen hotellissa. Puolen päivän aikaan lähdemme tutustumaan Bratislavan vanhaan kaupunkiin (kävellen). Opas kertoo keskustan nähtävyyksistä ja Slovakian historiasta Habsburgien valtakunnan osana. Näemme mm. Pyhän Martin katedraalin, Sinisen kirkon, Raatihuoneen torin, Mikaelin tornin, kansallisteatterin ja Hviezdoslavin aukion. Hetki omaa aikaa, jonka jälkeen yhteinen aattoillallinen hotellin ravintolassa.

3. matkapäivä, Bratislava ja Devinin linna

Hotelliaamiainen. Tänään teemme bussikierroksen Bratislavan etäisempiin osiin. Käymme Devinin linnalla, jonka rauniot sijaitsevat Tonavan ja Moravan yhtymäkohdassa korkean mäen päällä. Sieltä käsin saakin hyvän yleisnäkymän kaupunkia ympäröimään laaksoon. Se on ollut yksi vahvimpia linnoituksia ja nykyään linna onkin Slovakian ikoni ja maan suurin linna. Kierroksen jälkeen maistelemme paikallista marjaviiniä. Näemme myös Bratislavan linnan näköalapaikkoineen sekä Petrzalkan kaupunginosan, jonka vanhat teollisuusalueet ovat muuttamassa kasvojaan bisneskeskukseksi. Bratislavan linna on kaupungin symboli ja se on rakennettu ylös kukkulan laelle. Komea linna koristaakin useaa Bratislavaa esittävää postikorttia. Linnalta avautuu kaupungin parhaimmat näkymät. Illalla nautimme yhteisen illallisen näköalaravintolassa.

4. matkapäivä, Bratislava - Wien – Helsinki

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme tapaninpäiväajelulle Vähä-Karpaattien kukkuloille. Matkalla näemme viiniviljetysalueen keskuksen Pezinokin kaupungin sekä Tonavan laakson kyliä. Nautimme alueelle tyypillisen lounaan Slovensky Grobin kylässä. Iltapäivällä lähdemme kohti Wienin lentokenttää. Finnairin lento lähtee klo 19:15 kohti Helsinkiä, jonne saavumme klo 22:40.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva kohteesta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display