Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Tonavan Kaunotar

Joulumatka Budapestiin

Joulumatka Budapestiin

Lähtöpäivät:

22.12.2023

Matkan kesto:

5 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Joulu Budapestissa

Romanttinen ja kaunis Budapest kutsuu joulun viettoon. Jouluisesti koristeltu kaupunki, Tonavan siltojen iltavalaistus, musiikki, paahdettujen kastanjoiden tuoksu ja lämmin glögi siivittävät joulun tunnelmaan. Vörösmartyn joulutorilla nähtävää, ostettavaa sekä maistettavaa riittää, ja se arvostetaankin yleisesti kymmenen parhaan joukkoon. Euroopan vanhin kauppahalli suorastaan pursuaa perinteisiä unkarilaisia herkkuja ja käsitöitä. Tutustumme myös keisarinna Sissin lempipalatsiin ja vierailemme taiteilijoiden suosimassa pittoreskissa Szentendren kaupungissa, joka pukeutuu myös joulun tunnelmaan. Vietä ikimuistoinen joulu Budapestissa suomeksi opastettuna.


Budapest, Tonavan helmi

Upeiden rakennusten, runsaan kulttuuritarjonnan, sydämellisten ihmisten, ylellisten kylpylöiden ja virtaavan viinin Budapestia ei suotta ylistetä Tonavan helmeksi. Joki siltoineen hallitsee kaupunkikuvaa ja niistä ensimmäinen, Ketjusilta, on edelleen kaupungin komein. Budapest on oikeastaan kaksi joen toisistaan erottavaa kaupunkia yhdessä. Historiallinen Budan puoli tarjoaa mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja modernimpi Pest on ostosten, ravintoloiden ja iltaelämän aluetta.


Gödöllön palatsi

Unkarin suurin barokkipalatsi, joka tuli kuuluisaksi ainutlaatuisella menneisyydellään ja arkkitehtuurillaan. Palatsin rakensi kreivi Antal Grassalkovich, arvokas aatelismies 1700-luvulla. Myöhemmin rakennus oli Itävalta-Unkarin keisari Frans Josefin ja keisarinna Elisabethin, Sissin, mieluisa oleskelupaikka.

Szentendre

Szentendren kaupunki sai nykyiset muotonsa, kun keskiaikaiset asuinalueet rakennettiin ympäröimään kirkkokukkulaa. Historiallinen kaupunki hurmaa vanhoilla barokkitaloillaan, kirkontorneillaan ja pienillä putiikeillaan. Sitä kutsutaan myös taiteiden kaupungiksi, sillä monet nykytaiteilijatkin ovat asettuneet tähän inspiroivan ilmapiirin pikkukaupunkiin.

Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä. 

Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.
Hintaan sisältyy

 • Lentomatkat Helsinki-Budapest-Helsinki Finnairin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • tilausajokuljetukset matkaohjelman mukaan
 • Hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa aamiaisin
 • Budapestin kaupunkikierros
 • Tutustuminen Szentendren kaupunkiin
 • Vierailu keisarinna Sissin palatsissa Gödöllössä
 • Vierailut kauppahallissa ja joulutorilla
 • Jouluaaton illallinen
 • Kolme lounasta
 • Suomenkielisen oppaan palvelut

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Finnair
Ajat ovat paikallista aikaa. Unkarissa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Budapest 09:30 - 10:55

Budapest - Helsinki 19:15 - 22:40

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 150€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Gödöllö - Budapest

Finnairin aamulento Helsingistä Budapestiin. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Lähdemme kohti Gödöllön kaupunkia, jossa sijaitsee Unkarin suurin barokkipalatsi, joka tuli kuuluisaksi ainutlaatuisella menneisyydellään ja arkkitehtuurillaan. Palatsin rakensi kreivi Antal Grassalkovich, arvokas aatelismies 1700-luvulla. Myöhemmin rakennus oli Itävalta-Unkarin keisari Frans Josefin ja keisarinna Elisabethin, Sissin, mieluisa oleskelupaikka. Nautimme yhteisen lounaan paikallisessa ravintolassa, jonka jälkeen tutustumme palatsiin. Näemme sen upeat salit ja kuulemme tarinoita sekä rakennuksen historiasta, että keisariparin elämästä. Iltapäivällä kuljetus hotelliin ja majoittuminen, jonka jälkeen ohjelma on vapaa.

2. matkapäivä, Szentendre

Aamiainen hotellissa. Teemme oppaan johdolla päiväretken läheiseen, pieneen ja viehättävään Szentendren kaupunkiin. Se sai nykyiset muotonsa, kun keskiaikaiset asuinalueet rakennettiin ympäröimään kirkkokukkulaa. Historiallinen kaupunki hurmaa vanhoilla barokkitaloillaan, kirkontorneillaan ja pienillä putiikeillaan. Sitä kutsutaan myös taiteiden kaupungiksi, sillä monet nykytaiteilijatkin ovat asettuneet tähän inspiroivan ilmapiirin pikkukaupunkiin. Teemme kaupungissa kävelykierroksen, nautimme yhteisin lounaan ja aikaa jää myös omalle ohjelmalle. Palaamme iltapäivällä takaisin hotelliin, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. 

3. matkapäivä, Budapest

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä teemme kävelykierroksen oppaan johdolla ja tutustumme Euroopan vanhimpaan kauppahalliin, joka on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Uusgootilaiseen tyylin vuonna 1897 rakennettu kauppahalli suorastaan pursuaa perinteisiä unkarilaisia herkkuja ja käsitöitä. Joulutunnelmaan virittäydymme Vörösmartyn joulutorilla, joka on yksi Euroopan suurimmista. Lukemattomissa kojuissa myydään mm. joulukoristeita, käsitöitä, paikallisia herkkuja, joulumakeisia ja suolaista syötävää, hehkuviiniä ja joulun tunnelmaa luovia pikkutavaroita. Iltapäivällä on aikaa myös omalle ohjelmalle. Jouluaaton kruunaa yhteinen illallinen paikallisessa ravintolassa.

4. matkapäivä, Budapest

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme kiertoajelulle ja näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Kaupunkikierros alkaa Gellért-vuorelta, jonka Citadella-terassilta aukeavat mahtavat näkymät yli koko kaupungin. Täältä jatkamme kaupungin vanhimmalle alueelle kohti Linnavuorta ja Budan kuninkaanlinnaa, jossa sijaitsevat myös Matias-kirkko ja satumainen Kalastajanlinnake. Siirrymme Pestin puolelle, jossa näemme Budapestin kauneimmat kohteet ja tärkeimmät nähtävyydet, sisältäen pysähdyksen kuuluisalla Sankarten Aukiolla. Matkamme jatkuu upeaa Andrássy Bulevardia pitkin ohi merkittävien nähtävyyksien, kuten Oopperatalon ja St. Stephanin Basilikan. Nautimme päivän aikana myös yhteisen lounaan paikallisessa ravintolassa. Palaamme hotellin itapäivällä, jonka jälkeen joulupäivää voi viettää oman ohjelman mukaan.

5. matkapäivä, Budapest - Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Matkatavarat voi jättää säilytykseen hotelille päivän ajaksi. Koko päivä vielä aikaa vaikkapa ostoksille. Hotellimme sijaitsee lähellä Vaci utca -kävelykatua, joka on Budapestin tunnetuin ostoskatu. Hyviä ostoskatuja ovat myös Pieni- ja Suuri Kaarikatu sekä niiden väliset pikkukadut. Valtavasta West End -kauppakeskuksesta löytyy yli kolmesataa liikettä, sekä lähes neljäkymmentä ravintolaa ja kahvilaa. Iltapäivällä kuljetus oppaan johdolla lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.