sitelogo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakorttikauppa Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Joulun matka

Český Krumlov ja Wien

Český Krumlov ja Wien

Lähtöpäivät:

22.12.2018

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 999€

Český Krumlov ja Wien

alk. 999 € /hlö
Varaa

Matkan esittely

Český Krumlov

Jouluinen Český Krumlov lumoaa kävijänsä aidolla joulun tunnelmalla. Unescon maailmanperintökohteiden listalle kuuluva idyllinen pikkukaupunki sijaitsee Vltava-joen uomassa, noin tunnin matkan päässä České Budějovicesta. Mukulakivin päällystettyjä kujia reunustavat kolmikerroksiset kivitalot, jotka ovat maalattu persoonallisesti pastellisävyin. Kylän keskustassa järjestetään perinteiset joulumarkkinat, jossa pääsemme nauttimaan jouluisesta tunnelmasta, paikallisista herkuista ja käsitöistä. Český Krumlov onkin kiireettömyyttä etsivän lomailijan unelma, sillä keskusta on rauhoitettu autoilta. Český Krumlovin linna on kylän tärkein nähtävyys ja on yksi Euroopan suurimmista linnoista 40 eri rakennuksen kompleksillaan, joita yhdistää suuri linnapiha.

České Budějovice

Etelä-Böömin läänin suurin kaupunki České Budějovice on tunnettu oluistaan ja kaupungin toria ympäröivästä barokkiarkkitehtuuristaan. Kaupungin merkittävin kohde on Pivovar Budějovický Budvar panimo, joka omistaa oikeudet Budweiser-merkkiin suurimmassa osassa Eurooppaa. Tutustumme panimoon opastetulla kierroksella, jonka jälkeen pääsemme myös maistelemaan oluita. Vierailemme myös kaupungin suosituilla joulumarkkinoilla.

Vyšší Brod ja Holašovice

Vyšší Brod on noin 2600 asukkaan pikkukylä, jossa sijaitsee alueen tärkein maamerkki Vyšší Brodin luostari. Luostarin historia ulottuu 1200-luvulle ja onkin alueen yksi tunnetuimmista kohteista. Tällä matkalla pääsemme tutustumaan luostarin mielenkiintoiseen historiaan, arkkitehtuuriin ja vaikuttavaan kirjastoon.

Unescon maailmanperintökohteiden listalle kuuluvassa Holašovicen kylässä pääsemme aistimaan aitoa entisajan elämäntyyliä. Kylä on hyvin säilynyt keskieurooppalainen maaseutuasutuskeskus, joka on onnistunut yhdistelmä kahta eri rakennustyyliä. Holašovice onkin tunnettu uniikista maalaisarkkitehtuuristaan.

Wachaun laakso

Wachaun laakso on 30 kilometriä pitkä laakso Tonavan varrella Kremsin ja Melkin välissä. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva laakso on Itävallan merkittävimpiä matkailukohteita. Tällä matkalla vierailemme alueen kahdessa pääkohteessa, Melkin ja Dürnsteinin kaupungeissa. Melkin kaupunki on tunnettu upeasta barokkiaikaisesta luostaristaan, joka komeilee kaupungin kukkulalla. Dürnstein taas on idyllinen pikkukaupunki, jossa asuu vajaa 1000 asukasta, mutta turistien ansiosta kaupungin tunnelma on eloisa. Kaupungin kukkulalla on keskiaikaien linnaraunio.

Wien

Keisarillisen kaupungin jouluvalmistelut alkavat jo hyvissä ajoin ja jatkuvat aina joulupäivään asti. Wienin perinteiset joulumarkkinat ovat vielä joulunakin auki, joten viime hetken lahjaostoksetkin onnistuvat. Tällä matkalla vierailemme Vanhankaupungin joulutoreilla ja teemme lyhyen kaupunkikierroksen.

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki - Praha, Wien – Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: 4 lounasta ja jouluaaton illallinen
  • Kaupunkikierrokset: Ceské Budejovice, Ceský Krumlov, Holašovice, Melk, Dürnstein ja Wien
  • Sisäänpääsyt matkaohjelman mukaisiin kohteisiin
  • Jouluaaton yksityiskonsertti
  • Viinimaistelu Dürnsteinissa
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Tsekeissä kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.

Helsinki - Praha 09:40 - 10:45

Praha - Helsinki 19:15 - 22:40

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Hki-Praha-Ceské Budejovice-Ceský Krumlov

Finnairin lento lähtee klo 09:40 kohti Prahaa, jonne saavumme klo 10:45 paikallista aikaa. Paikallinen suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa kentällä. Heti saapumisen jälkeen lähdemme kohti Ceský Krumlovia. Matkalla pidämme tauon Ceské Budejovicen kaupungissa, jossa teemme kävelykierroksen tutustuen vanhaankaupunkiin ja sen jouluntunnelmaa huokuvaan joulutoriin. Vierailemme kaupungin perustajan Ottokar II Premysl:n mukaan nimetyllä neliön muotoisella pääaukiolla, joka on koko Tšekin suurin neliönmuotoinen aukio. Ihailemme renessanssi- ja barokkiaikaista arkkitehtuuria, kaupungin Mustaa tornia sekä nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa. Vierailemme myös vuonna 1895 perustetussa Budweiserin alkuperäisessä ja edelleen toiminnassa olevassa olutpanimossa. Olutpanimo kierroksen jälkeen jatkamme matkaamme kohti Ceský Krumlovia. Saavumme alkuillasta Ceský Krumloviin. Majoittuminen hotelliin.

2. matkapäivä, Vyšší Brod – Holašovice

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme vierailemaan Vyšší Brod nimiseen pieneen kaupunkiin ja Vyšší Brod -luostariin, joka sijaitsee Vltava -joen varrella. Luostarin historia ulottuu 1200-luvulle ja onkin alueen yksi tunnetuimmista kohteista. Tutustumme luostarin mielenkiintoiseen historiaan, arkkitehtuuriin ja kirjastoon. Vierailun jälkeen jatkamme matkaa Unescon suojelun alla olevaan Holašovicen kylään, jossa pääsemme tutustumaan 1800-luvun elämään ja maalaisarkkitehtuuriin. Nautimme yhteisen lounaan paikallisessa ravintolassa. Palaamme takaisin Ceský Krumloviin iltapäivällä. Loppupäivä vapaata aikaa tutustua Ceský Krumlovin tunnelmalliseen kaupunkiin.

3. matkapäivä, Ceský Krumlov

Jouluaatto aamu alkaa rauhallisella hotelliaamiaisella. Aamupäivän aikana kiertelemme Ceský Krumlovia kuljeskellen keskiaikaisia jouluvaloin valaistuja kujia pitkin. Ceský Krumlovista ensimmäinen kirjallinen maininta on jo 1240-luvulta. Kaupungin keskiaikainen ilme onkin säilynyt tähän päivään asti. Kaupungissa on kaksi pääaluetta, vanhakaupunki ja Latrán. Latránin puolella sijaitsee Tšekin toiseksi suurin linna Prahan linnan jälkeen. Vanhassakaupungissa tutustumme mm. kaupungin aukioon, jossa nautimme kuumaa viiniä tunnelmallisella joulutorilla. Tutustumme myös itävaltalaisen taidemaalarin Egon Schielen museoon. Taitelija itse vieraili ja oleskeli usein Ceský Krumlovissa maalaamassa ja osittain myös siitä syystä, että hänen äitinsä oli kaupungista kotoisin. Kävelykierroksen jälkeen vapaata aikaa nauttia jouluaatosta. Illansuussa kokoonnumme kuuntelemaan yksityiskonserttia läheiseen hotelliin, jonka jälkeen siirrymme omaan hotelliimme jouluaaton illalliselle.

4. matkapäivä, Ceský Krumlov – Wachau laakso - Wien

Aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja lähdemme kohti Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvaa Wachau laaksoa, jonne ajomatkaa kertyy noin 2,5h. Vierailemme Tonavan joen rannan kahdessa pääkohteessa, Melkin ja Dürnsteinin kaupungeissa. Melkissä ihastelemme kukkulalle rakennettua barokkiaikaista luostaria ja kaupungin jouluvalaistussa keskustassa sijaitsevaa raatihuonetta 1500-luvulta ja koristeltua kaivoa 1600-luvun lopulta. Tämän jälkeen jatkamme matkaa Dürnsteinin 1000 asukkaan kaupunkiin, jonka kukkulalla komeilee keskiaikainen linnaraunio. Nautimme yhteisen lounaan ja maistelemme laaksossa tuotettuja viinejä. Alkuillasta saavumme Wieniin ja majoitumme hotelliin.

5. matkapäivä, Wien

Aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen lähdemme Wienin kiertoajelulle. Kiertoajelun aikana vierailemme Wienin parhaimmilla joulutoreilla ja tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Bussireittimme varella sijaitsee mm. Hundertwasserhaus, Praterin maailmanpyörä Uno city -alue ja Tonava. Ajamme pitkin kuuluisaa kehäkatua, jonka varrella näemme 1800-luvun merkittävimmät rakennukset, kuten Oopperatalon, Parlamenttitalon, Raatihuoneen ja Hofburgin linnan. Karlsplatz aukiolla näemme kuuluisan Musikverein konserttitalon, Secession taidenäyttelytalon sekä Wienin legendaarisen Naschmarktin hedelmä- ja vihannestorin. Joulutorien loistosta pääsemme nauttimaan mm. Raatihuoneen torilla, Stephansdomin katedraalin ja Maria Theresa -aukion läheisyydessä. Kierroksen päätteeksi nautimme yhteisen jäähyväislounaan. Iltapäivälle jää vielä vapaata aikaa tehdä ostoksia joulutoreilla tai ihailla lempi nähtävyyksiä. Kuljetus kentälle. Finnairin lento lähtee klo 19:15 kohti Helsinkiä, jonne saavumme klo 22.40.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display