Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Nollaig Shona-Hyvää Joulua

Joulu Irlannissa

Nollaig in Éirinn - Joulu Irlannissa

Lähtöpäivät:

23.12.2023

Matkan kesto:

4 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1584€

Joulu Irlannissa

alk. 1584 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Joulu Irlannissa

Irlannissa joulua vietetään perinteisin menoin; jouluaatto on vielä tavallinen työpäivä, jonka jälkeen mennään pubiin toivottamaan tutuille ja tuntemattomille hyvät joulut. Nauru raikaa ja iloiset joululaulut soivat! Pubit, kaupat ja kadut on koristeltu näyttävin jouluvaloin ja koristein. Jouluaamun messun jälkeen aletaan valmistelemaan joulupäivän lounasta; täytettyä kalkkunaa karpalokastikkeella, kinkkua, vihanneksia ka perunaa eri muodoissa. Jouluisia jälkiruokia ovat mm. Trifle-cherryvanukas ja Christmas Pudding -jouluvanukas.


Dublin

Dublin tarjoaa vierailleen paljon nähtävää ja koettavaa. Dublinin kaupunkikierroksella tutustumme kaupungin historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään ja nähdään pääkatu O’Connell Street, jonka keskipisteessä on uusi monumentti Spire of Dublin sekä pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikkana. Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista. Kierroksen aikana nähdään myös kuuluisa Grafton Street -kävelykatu ja Temple Barin alue.

Dún Laoghaire

Dún Laoghairen kaupunginosa sijaitsee noin 30 min. ajomatkan päässä Dublinita meren rannalla. East Pier ‑laiturilta pääsee ihailemaan merimaisemia, ja herkulliset fish and chips ‑annokset syntyvät paikallisten kalastajien pyytämästä saaliista. 1800-luvulla rakennetussa merimieskirkossa toimii nykyään Irlannin kansallinen merimuseo National Maritime Museum of Ireland, jossa esitellään meriaiheista taidetta ja artefakteja. Lähistöllä sijaitsevalla Sandycoven alueella voi tutustua James Joyce Tower and Museum ‑tornimuseoon.

Royal Marine Hotel

Tällä matkalla majoitutaan Royal Marine hotellissa, joka sijaitsee Dun Laoghairessa Dublinin lahden rannalla. Hotellista on noin 30 minuutin ajomatka Dublinin keskustaan ja hotellin vieresä kulkee meren rantaa pitkin DART-paikallisjuna ydinkeskustaan noin 20 minuutissa. Royal Marine hotellirakennus on historiallinen maamerkki alueella ja se on rakennettu v. 1828. Hotellissa on erinomainen The Pier Health Club vapaa-ajankeskus, jossa on kuntosali, uima-allas ja sauna sekä mahdollisuus lisämaksusta myös kylpylähoitoihin.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-Dublin-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Lentokenttäkuljetukset kohteessa
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • 23.12. Dublinin kaupunkikierros sis. lounaan (ruokajuomat lisämaksusta)
  • 23.12. illallinen hotellissa (ruokajuomat lisämaksusta)
  • 24.12. 3-ruokalajin jouluaattoillallinen hotellissa (ruokajuomat lisämaksusta)
  • 25.12. joulupäivän lounas hotellissa (ruokajuomat lisämaksusta)
  • 26.12. vierailu Howthin kalastajakylässä sis. lounaan (ruokajuomat lisämaksusta)
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa 23.12. ja 26.12.

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Finnair
Ajat ovat paikallista aikaa. Irlannissa kello on 2 tuntia vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Dublin 07:40 - 09:00

Dublin - Helsinki 18:05 - 23:10

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 340€

Ruokajuomat aterioilla

Matkaohjelma

1. matkapäivä 23.12., Helsinki - Dublin - Dún Laoghaire

Finnairin aamulento Helsingistä Dubliniin. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat kentällä vastassa. Kuljetus lentokentältä Dublinin keskustaan, jossa aloitamme kaupunkikiertoajelun. Kierroksen aikana opit enemmän Dublinin ja Irlannin värikkäästä historiasta kuten myös nykypäivän modernista elämäntavasta kaupungissa. Näemme Dublinin pääkadun jouluvaloineen, O’Connell Streetin ja Pääpostin, joka oli yksi tärkeimmistä maamerkeistä siihen aikaan, kun Irlanti kamppaili saadakseen itsenäisyytensä. Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista. Kierroksen aikana nautimme yhteisen lounaan perinteisessä irlantilaisessa pubissa, ja kierroksen jälkeen on vapaata aikaa tutustua Dubliniin omaan tahtiin ja nauttia Dublinin jouluvaloista ja joulumarkkinoista. Iltapäivällä jatkamme kohti Royal Marine hotellia, joka sijaitsee Dún Laoghairessa Dublinin lahden rannalla. Majoittuminen ja illallinen hotellissa. Ajomatka Dublinista hotelliin on noin 30 min.

2. matkapäivä 24.12., Dún Laoghaire

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Päivä aikaa tutustua hotellin lähiympäristöön tai lähteä vaikka junalla Dublinin keskustaan omatoimisesti tai tutustua Dún Laoghaireen. Täältä löytyy useita kauppoja, pieniä putiikkeja, kahviloita ja pubeja. Huom, jouluaatto on Irlannissa normaali arkipäivä ja osa kaupoista on auki iltaan saakka. Hotellin ravintolassa nautitaan jouluaaton 3-ruokalajin illallinen.

3. matkapäivä 25.12.2023, Dún Laoghaire

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Irlantilaiset juhlivat joulua joulupäivänä. Aamulla on tapana mennä joulumessuun ja kävelylle ennen joululounasta, joka tarjoillaan noin klo 14:00. Irlantilainen joululounas on runsas ja tarjolla on täytettyä kalkkunaa karpalokastikkeella, kinkkua, vihanneksia ja erilaisia kastikkeita, joita tarjoillaan vain jouluna. Jälkiruokiin kuuluvat mm. Trifle-cherryvanukas ja Christmas Pudding -jouluvanukas. Joulupäivän lounas nautitaan hotellin ravintolassa. Lounaan jälkeen voi käydä ulkoilemassa hotellin läheisellä rannikolla ja Peoples Parkissa, jossa on monia kauniita kävelyreittejä.

4. matkapäivä 26.12.2023, Dún Laoghaire - Dublin – Helsinki

Kiireetön irlantilainen aamiainen ja vapaata aikaa hotellissa. Huoneiden luovutus viimeistään klo 12.00. Hotellista suuntaamme Howthiin, joka on itärannikolla oleva kalastajakylä. Se sijaitsee Howthin niemellä noin 11 kilometriä Dublinista itään. Kylä on suosittu Dublinissa asuvien vapaa-ajanviettopaikka. Nautimme täällä jäähyväislounaan Abbey Tavernissa.  Lounaan jälkeen hieman vapaata aikaa ennen kun lähdemme kohti Dublinin lentokenttää, josta Finnairin lento Helsinkiin lähtee klo 18:05. Helsinkiin saavutaan klo 23:10.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.