sitelogo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakorttikauppa Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Joulumatka

Linnajoulu Irlannissa

Linnajoulu Irlannissa

Lähtöpäivät:

23.12.2018

Matkan kesto:

6 päivää

Matkan esittely

Matka on loppuunmyyty.


Joulu Irlannissa

Irlannisssa joulua vietetään perinteisin menoin; jouluaatto on vielä tavallinen työpäivä, jonka jälkeen mennään pubiin toivottamaan tutuille ja tuntemattomille hyvät joulut. Nauru raikaa ja iloiset joululaulut soivat! Pubit, kaupat ja kadut on koristeltu näyttävin jouluvaloin ja koristein. Jouluaamun messun jälkeen aletaan valmistelemaan joulupäivän lounasta; täytettyä kalkkunaa karpalokastikkeella, kinkkua, vihanneksia ka perunaa eri muodoissa. Jouluisia jälkiruokia ovat mm. Trifle-cherryvanukas ja Christmas Pudding -jouluvanukas.

Fitzpatrick Castle

Tällä matkalla majoitutaan Fitzpatrick Castle hotellissa, joka sijaitsee tyylikkäällä Dalkeyn ja Killineyn aluella Dublinin eteläpuolella ja vain 20 minuutin ajomatkan päässä Dublinin keskustasta. Hotellin tunnelma perustuu 1800-luvulta peräisin olevaan linnaan ja hotellina linna on toiminut jo 30 vuoden ajan. Fitzpatrick Castle on yksi Dublinin alueen tyylikkäimmistä hotelleista, jossa koet aitoa Dublinilaista tunnelmaa ja loistoa!

Kilkenny Castle

Matkan aikan vierailemme myös Kilkennyn linnassa, jossa asui aikoinaan Butlerien aatelissuku. Heillä oli tärkeä asema aikoinaan Irlannissa ja Englannissa, sillä he hallitsivat viinikauppaa näillä saarilla. Linnassa on useita mielenkiintoisia huoneita mm. upea kirjastosali ja Long Hall -taidegalleria. Arthur Butler, suvun viimeinen jäsen, lahjoitti linnan nimellissummaa vastaan Irlannin valtiolle.

Malahiden linna ja Howthin kalastajakylä

Matkan lopuksi suuntaamme Dublinin pohjoispuolelle, jossa tutustumme normannien ajoilta peräisin olevaan Malahiden linnaan. Linnaa asutti 800 vuoden ajan Talbotin aatelissuku. Suvun viimeinen jäsen Rose Talbot myi linnan 1970-luvulla Irlannin valtiolle ja Fingalin maakunnalle. Linnassa on upeita, eri aikakausilta olevia huoneita mm. tamminen paneloitu huone keskiajalta, rokokootyyliset olohuoneet sekä keskiaikainen sali.  Linnakierroksen jälkeen ajamme vielä kohti Howth niemimaata, jonka kärjestä on upeat näköalat Dublinin lahdelle. Howth on kalastajakylä, jonka viikingit aikoinaan perustivat.

Hintaan sisältyy

 • Lennot Helsinki-Dublin-Helsinki Finnairin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Lentokenttäkuljetukset kohteessa
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • 3-ruokalaijn jouluaattoillallinen 24.12.
 • Kuohuviinitarjoilu ja joululounas joulupäivänä 25.12.
 • Illallinen tapaninpäivänä 26.12.
 • 2 lounasta
 • Kokopäiväretki Kilkennyn kaupunkiin, sisältäen kaupunkikierroksen ja vierailun Kilkennyn linnassa
 • Tutustuminen Malahiden linnaan sekä Howthin niemimaahan
 • Dublinin kaupunkikierros
 • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Finnair
Ajat ovat paikallista aikaa. Irlannissa kello on 2 tuntia vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Dublin 07:50 - 08:55

Dublin - Helsinki 18:05 - 23:05

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Ruokajuomat aterioilla

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Dublin - Killiney

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 07:50 kohti Dublinia, jonne saavumme klo 08:55 paikallista aikaa. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat kentällä vastassa. Lähdemme kaupunkikierrokselle, jonka aikana opit enemmän Dublinin ja Irlannin värikkäästä historiasta kuten myös nykypäivän modernista elämäntavasta kaupungissa. Näemme Dublinin pääkadun, O’Connell Streetin ja Pääpostin, joka oli yksi tärkeimmistä maamerkeistä siihen aikaan, kun Irlanti kamppaili saadakseen itsenäisyytensä. Kierroksen jälkeen nautimme yhteisen lounaan. Hetki aikaa tutustua Dubliniin omatoimisesti ennen siirtymistä Fitzpatrick Castle hotelliin, jossa majoittuminen.

2. matkapäivä, Killiney

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Päivä aikaa tutustua hotellin lähiympäristöön tai lähteä vaikka junalla Dublinin keskustaan omatoimisesti. Huom, jouluaatto on Irlannissa normaali arkipäivä ja suurin osa kaupoista on auki iltaan saakka. Hotellissa on myöhemmin illalla tarjolla jouluglögiä ja pieniä leivonnaisia joululaulujen säestämänä. Jouluaaton 3-ruokalajin illallinen hotellin ravintolassa.

3. matkapäivä, Killiney

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Irlantilaiset juhlivat joulua joulupäivänä. Aamulla on tapana mennä joulumessuun ja kävelylle ennen joululounasta, joka tarjoillaan noin klo 14:00. Fitzpatrick-linnahotellista on noin 10-15 minuutin matka Dalkey-kylän keskustaan ja lähimpään kirkkoon. Killiney Hill -kukkula tai Dalkey Beach -ranta tarjoavat idylliset puitteet kävelyretkelle. Irlantilainen joululounas on runsas ja tarjolla on täytettyä kalkkunaa karpalokastikkeella, kinkkua, vihanneksia ja erilaisia kastikkeita, joita tarjoillaan vain jouluna. Jälkiruokiin kuuluvat mm. Trifle-cherryvanukas ja Christmas Pudding -jouluvanukas. Loppuilta vapaa.

4. matkapäivä, Killiney

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Päivä aikaa nauttia hotellin tarjoamista palveluista. Tapaninpäivän illallinen tarjoillaan hotellin ravintolassa.

5. matkapäivä, Kilkenny

Irlantilaisen hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle keskiaikaiseen Kilkennyn kaupunkiin. 1640-luvulla Kilkenny oli Irlannin pääkaupunkina seitsemän vuoden ajan. Tuosta tärkeästä ajasta kertovat katujen nimet, kaupungin keskustasta löytyy mm. Parliament Street -niminen katu. Kilkennyn kaupunki on saanut nimensä aikoinaan St. Canice -katedraalin paikalle luostarin perustaneen Pyhän Canicen mukaan. Kilkennyyn saavuttaessa vierailemme Kilkennyn linnassa ja teemme kävelykierroksen kaupungin keskiaikaisessa keskustassa suomenkielisen oppaamme johdolla. Kierroksen jälkeen vapaata aikaa käydä lounaalla ja tutustua kaupunkiin itsenäisesti. Kilkennyn keskustasta löytyy mielenkiintoisia keskiaikaisia rakennuksia ja kirkkoja. Pubit, kadut ja ravintolat on myös koristeltu näyttävin jouluvaloin ja koristein. Illan suussa paluu takaisin hotellille ja loppuilta vapaa.

6. matkapäivä, Malahiden linna - Dublin - Helsinki

Irlantilaisen aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Howthin niemimaata ja Malahiden linnaa. Suuntaamme Dublinin pohjoispuolelle, jossa pääsemme tutustumaan normannien ajoilta peräisin olevaan Malahiden linnaan. Linnaa asutti 800 vuoden ajan Talbotin aatelissuku ja suvun viimeinen jäsen Rose Talbot myi linnan 1970-luvulla Irlannin valtiolle. Linnassa on upeita, eri aikakausilta olevia huoneita mm. tamminen paneloitu huone keskiajalta, rokokootyyliset olohuoneet sekä keskiaikainen sali. Linnakierroksen jälkeen ajamme kohti Howthin niemimaata, jonka kärjestä on upeat näköalat Dublinin lahdelle. Howth on kalastajakylä, jonka viikingit aikoinaan perustivat. Päivän aikana nautimme myös yhteisen lounaan. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta Finnairin lento lähtee klo 18:05. Helsinkiin saavumme klo 23:05.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display