sitelogo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakorttikauppa Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Joulun matka

Praha

Joulumatka Prahaan

Lähtöpäivät:

22.12.2018

Matkan kesto:

5 päivää

Matkan esittely

Matka on loppuunmyyty.


Praha

Tšekin pääkaupunki Praha on paitsi historian aarreaitta, myös monipuolinen kaupunkikohde shoppailuun, herkutteluun ja yöelämästä nauttimiseen. Lähde Prahaan viettämään kaupunkilomaa historiallisissa maisemissa ja nauttimaan tunnelmallisista joulutoreista. Praha on täynnä kauniita rakennuksia, kiehtovia katuja ja tunnettuja nähtävyyksiä, ja nähtävyydet ovat kätevästi kävelyetäisyydellä toisistaan. Kaupungin halki virtaavan Vltava-joen ylittää yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä, upea Kaarlen silta.

Joulumatka Prahaan

Praha on Euroopan upeimpia historiallisia kaupunkeja. Opastetulla matkallamme tutustut kaupunkiin vaivattomasti ja kävelykierroksella tutustut helposti Prahan joulutorien tarjontaan sekä mm. Mala Stranan kauniiseen kaupunginosaan. Istahda joulutorin laidalle nauttimaan kuumaa glögiä ja nauti joulun ajan rauhallisesta tunnelmasta. Torit ovat täynnä maistuvia herkkuja sekä kauniita seimiä ja värikkäitä koristeita. Joulutunnelma keskittyy Václavin aukiolle sekä vanhan kaupungin torille raatihuoneen kupeeseen. Molempiin paikkoihin nousee joulun alla pienen kylän verran myyntikojuja ja koristeltuja joulukuusia. Saksalaistyylisten ruokien ja tuotteiden lisäksi Prahassa on tarjolla slaavilaista eksoottiikkaa ja läntistä Keski-Eurooppaa edullisempia hintoja. Matkaamme myös Prahan ulkopuolelle, Kutná Horan kaupunkiin, jossa tutuksi tulevat  mm. gotiikkaa edustava viisilaivainen Pyhän Barbaran katedraali sekä erikoinen luukirkko. Matkan hintaan sisältyy yhteisiä ruokailuja sekä kolmen tunnin jokiristely Prahssa Moldau-joella. Lähde mukaan ja koe ainutlaatuinen tunnelma Prahan jouluisessa kaupungissa!

Hintaan sisältyy

 • Lentomatkat Helsinki-Praha-Helsinki Finnairin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Prahan kaupunkikierros
 • Kävelyretki Vanhassa Kaupungissa
 • Kävelyretki Mala Stranan kaupunginosassa
 • Vierailu joulutorilla ja lämmin juoma
 • Kahvit ja lasillinen kuohuvaa Cafe Slaviassa
 • Päiväretki Kutna Horaan sekä vierailu Sedlecin luukirkossa
 • Jokiristeily Moldau-joella
 • 2 lounasta sekä jouluaaton illallinen
 • Bussikuljetukset matkaohjelman mukaan
 • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Tsekeissä kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Praha 09:40 - 10:45

Praha - Helsinki 11:25 - 14:35

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Praha

Finnairin lento lähtee klo 09:40 kohti Prahaa, jonne saavumme klo 10:45. Lentokentällä ovat vastassa bussi ja suomenkielinen paikallisopas. Lähtö kaupunkikiertoajelulle, jonka aikana nautimme kevyen lounaan. Kierrämme ensin bussilla Prahan keskustassa ja sen lähituntumassa saaden hyvän yleiskuvan Prahasta, ja sen jälkeen tutustumme Prahan Linnan kaupunginosaan. Oppaaltamme saat paljon tietoa Prahan värikkäästä menneisyydestä ja myös tämän päivän elämästä. Kaupunkikierroksen jälkeen majoitumme hotelli Leonardoon, joka sijaitsee lähellä kaupungin nähtävyyksiä ja Kaarlen siltaa.

2. matkapäivä, Praha

Kiireettömän aamiaisen jälkeen lähdemme opastetulle kävelykierrokselle vanhaan kaupunkiin ja joulutorille. Kierros alkaa kuitenkin 1300-luvulla perustetusta Uudesta kaupungista. Václavin aukiolla kuulemme tarinoita monista värikkäistä tapahtumista, joiden näyttämönä aukio on toiminut eri aikoina. Tutustumme upeaan Kunnantaloon ja jatkamme Unescon suojelemalla alueella Vanhankaupungin aukiolle, jossa sijaitsevat Prahan kuuluisa raatihuoneen torni luurankoineen ja pienine symbolisoivine nukkeineen, Jan Hussin patsas, Tynin kirkko ja muut komeat rakennukset. Pysähdymme ihailemaan jouluseimiä Lumisen Neitsyt Marian kirkon edustalla. Joulun sanomaa on muisteltu jo hyvissä ajoin rakentamalla kaunis seimi, ja näitä seimiä voi ihastella voi ihailla kirkoissa ja julkisilla paikoilla. Jatkamme kierrosta Prahan juutalaiskortteleihin, jossa tutustumme alueen menneisyyteen ja eri arkkitehtuurityyleihin. Juutalaiskortteleista kierros jatkuu edelleen Vltava-joen rannalle ja Kaarlen sillalle.

 

Kävelykierroksen jälkeen lepuutamme jalkoja ja jatkamme Prahaan tutustumista jokiristeilyllä Moldau-joella. Tunnin mittaisen risteilyn aikana näemme Prahan kauniit rakennukset ja hienot sillat uudesta näkökulmasta. Risteilyn alussa nautimme tervetulojuoman. Loppupäivä on vapaata aikaa nauttia jouluisesta Prahasta omaan tahtiin.

3. matkapäivä, Praha

Jouluaatto. Aamiaisen jälkeen lähdemme kävellen kohti Kaarlen siltaa, joka on rakennettu jo 1300 luvulta. Siltaan liittyy useita eri tarinoita, joita opas kertoo matkan aikana. Sillan toisella puolella meitä odottaa viehättävä Prahan "Pieni Puoli" eli Mala Strana. Alue kuuluu Prahan viehättävimpiin kaupunginosiin. Vierailemme joulutorilla, kuljemme pikkukujia pitkin historiallisten rakennusten lomassa ja päädymme aukiolle, jossa vierailemme Pyhän Martinin kirkossa, jossa Mozart on soittanut urkuja hänen Prahan vierailujen aikana. Kierros päättyy yhteen Prahan tunnetuimmista kahviloista, Cafe Slaviaan, jossa nautimme kahvit ja lasin kuohuvaa. Kahvilasta on hotellille vain 5 minuutin kävelymatka, ja kierroksen jälkeen on vapaata aikaa nauttia Prahan tunnelmasta ja vierailla joulutoreilla. Illansuussa lähdemme kävelemään kohti Palffy Palac -ravintolaa (tai vast.), jossa nautimme yhteisen jouluaaton illallisen. Aaton illallisen jälkeen halukkaat voivat osallistua tunnelmalliseen Keskiyön joulumessuun. Prahan kirkoissa järjestetään puoliltaöin alkavia jouluyön messuja, ja messussa käyminen onkin monille olennainen osa jouluviettoa. Messu on usein hyvin juhlava ja hieno kokemus.

4. matkapäivä, Praha - Kutna Hora

Joulupäivä. Aamiaisen jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle Kutná Horan kaupunkiin, jonka historiallinen keskusta kuuluu UNESCON maailmanperintöluetteloon. Kaupungin tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvat mm. gotiikkaa edustava viisilaivainen Pyhän Barbaran katedraali sekä Neitsyt Marian katedraali Sedlecissä. Kutná Horan kaupunki perustettiin hopeakaivosten ympärille. Kaupunki kehittyi nopeasti ja vuonna 1419 hussilaissotien alussa Böömin toiseksi merkittävin kaupunki Prahan jälkeen. Kutná Hora oli myös useiden kuninkaiden suosikkiasuinpaikka. Kutna Horasta löytyy myös erikoinen Sedlecin luukirkko. Kirkon koristelu on tehty erilaisista ihmisluista. Mielenkiintoinen on esim. kattokruunu tai ruhtinas Schwarzenbergin vaakuna. Retken aikana nautimme yhteisen lounaan. Loppupäivä on vapaata aikaa Prahassa.Päivän ajomatka noin 140 km.

5. matkapäivä, Praha – Helsinki

Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus ja kuljetus lentokentälle. Finnairin lento lähtee klo 11:25 kohti Helsinkiä, jonne saavumme klo 14:35.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva kohteesta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display