Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Jouluisia elämyksiä

Alsacen joulutorit

Alsacen joulutorit

Lähtöpäivät:

28.11.2019

Matkan kesto:

4 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Alsace

Alsace sijaitsee Ranskan koillisimmassa kulmassa, Saksan ja Sveitsin rajalla. Alue tunnetaan mm. maukkaasta keittiöstä, idyllisistä kylistään ja värikkäästä arkkitehtuurista. Alsacessa (saksalaisittain Elsass) on rajat siirtyneet historiansa aikana useaan otteeseen. Alueella on paljon vaikutteita myös saksalaisesta ruokakulttuurista; hapankaalia, piiraita ja lihaherkkuja. Viinintuottajana alue on hyvinkin tunnettu. Viiniköynnöksiä löytyy niin tienvarsilta kuin viljeltynä vuorten rinteillä.


Alsacen joulutorit

Lähde hakemaan jouluntunnelmaa Alsacen alueen tunnelmallisista joulutoreista! Paahdettujen manteleiden ja kastanjoiden tuoksu, jouluinen punaviini ja herkulliset leivokset kuuluvat Alsacen alueen joulutorien tarjontaan. Tee hyviä löytöjä pukinkonttiin ja vie tuliaisiksi joulupöytään myös ranskalaisen joulupöydän antimia.
Koillis-Ranskassa sijaitsevan Alsacen alueen joulumarkkinat ovat olleet maineikkaat jo 1500-luvulta. Alueen pittoreskit kaupungit ja kylät koristellaan tunnelmallisin jouluvaloin, kuuset notkuvat koristeista ja joulumarkkinoiden kojuissa on myynnissä perinteisiä jouluherkkuja sekä laadukkaita käsitöitä. Tuoksut kantautuvat jokaisen nenään ja houkuttavat maistamaan herkullisia leivonnaisia, karamellisoituja omenia ja jouluista punaviiniä. Alueen joulumarkkinoinen perinteeseen kuuluu mm. erilaiset puiset seimihahmot, nostalgiset vanhanajan lelut sekä tietenkin ruoka ja viini. Strasbourgia kutsutaan joulun pääkaupungiksi ja sen joulumarkkinat ovat Ranskan joulumarkkinoiden ykköskohde. Strasbourgin ja Colmarin joulumarkkinat ovat kooltaan suuremmat kuin taas Riquewihrin pikkukylän markkinat lumoavat kotoisammalla tyylillä.

Tällä matkalla saat loistavan yleiskuvan Alsacen alueesta ja pääset jouluntunnelmaan Alsacen alueen satukirjamaisilla joulutoreilla.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Frankfurt-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset kohteessa
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: 2 lounasta, 1 illallinen
  • Kaupunkikierrokset: Heidelberg, Colmar, Ribeauville, Riquewihr ja Strasbourg
  • Viininmaistajaiset
  • Hehkuviinitarjoilu joulutorilla
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Finnair
Ajat ovat paikallista aikaa. Saksassa ja Ranskassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Frankfurt 07:40 - 09:20

Frankfurt - Helsinki 19:25 - 22:50

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Superior-lk huone

Asiakkaat suosittelevat

Ammattitaitoiset, mukavat oppaat.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki-Frankfurt-Heidelberg-Ribeauville

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 07:40 kohti Frankfurtia, jonne saavumme klo 9:20 paikallista aikaa. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat vastassa kentällä. Kentältä jatkamme suoraan Saksan Heidelbergiin, jossa teemme kaupunkikierroksen ja nautimme yhteisen lounaan (sis. 1 lasin viiniä). Kaupunkikierroksella näemme tärkeimmät nähtävyydet sekä ylhäällä kukkulalla sijaitsevan Heidelbergin linnan, josta on upeat näkymät yli kaupungin. Käymme Heidelbergin linnalla, jossa opastettu kierros.  Linnavierailun jälkeen jatkamme matkaa kohti Ranskan puolella Alcasessa sijaitsevaa Ribeauvilleen, jossa majoittuminen hotelliin. Hetki omaa aikaa, jonka jälkeen yhteinen illallinen.

2. matkapäivä, Riquewihr

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen tutustumme oppan johdolla Ribeauvillen viehättävään kylään. Ribeauville sijaitsee Alsacen kuuluisan "viinireitin" varrella, viiniviljelysten ja vuorten keskellä. Kylän ristikkotalot huokuvat ihanaa tunnelmaa ja ihmiset ovat ystävällisiä. Hetki omaa aikaa, jonka jälkeen jatkamme matkaa Riquewihrin viehättävään viininviljelykaupunkiin. Riquewihr kuuluu Ranskan kauneimpien kylien tarkasti valittuun joukkoon. Vuorten huippujen välissä sijaitseva keskiaikainen kaupunki, joka on sekoitus historiaa, kulttuuria, maisemia sekä ruokaa ja viiniä. Kaupunki näyttää lähestulkoon samalta kuin 1700-luvulla. Tutustumme oppaan johdolla kaupunkiin sekä sen kauniiseen joulutoriin. Viininmaistajaiset sekä pientä maisteltavaa jouluisessa viinikellarissa. Illaksi paluu hotellille.

3. matkapäivä, Colmar

Hotelliaamiainen, jonka jälkeen vapaa-aikaa. Iltapäivällä lähdemme kohti Colmaria. Colmar on ihana pikkukaupunki värikkäine taloineen ja kujineen. Tutustumme oppaan johdolla tähän viinitilojen välissä sijaitsevaan Alsacen vanhimpaan kaupunkiin ja sen joulumarkkinoihin. Markkinapaikkoja on yhteensä viisi ja jokainen niistä on kuin pieni kylä itsessään. Tarjolla on perinteisiä herkkuja, laadukkaita käsitöitä, koruja ja keramiikkaa. Istahda ostosten lomassa nauttimaan lämmintä hehkuviiniä ja maittavia pikkuleipiä. Kierroksen jälkeen vapaa-aikaa ostosten tekoon. Paluu hotellille.

4. matkapäivä, Strasbourg-Frankfurt-Helsinki

Hotelliaamiainen, jonka jälkeen lähdemme kohti Ranskan joulupääkaupunkia, Strasbourgia. Strasbourg on Alsacen alueen pääkaupunki ja sen historiallinen keskusta on henkeäsalpaavan kaunis. Tutustumme historiallisen keskustan Petite France (”Pikku Ranska”) –nimellä tunnettuun alueeseen, jossa on idyllisiä rakennuksia ja kanaaleja halkovia katettuja siltoja. Kierroksen jälkeen tutustumme kaupungin upeisiin joulumarkkinoihin. Koko kaupunki on verhoutunut upeisiin joulukoristeisiin ja -valoihin. Markkinoilla on noin 300 kojua, joissa myydään jouluherkkujen lisäksi keramiikkaa, koruja ja alueelle tyypillisiä leivonnaisia. Nautimme torilla lämmikkeeksi myös hehkuviiniä. Nautimme yhteisen lounaan, jonka jälkeen lähdemme kohti Frankfurtia. Finnairin lento lähtee klo 19:25 kohti Helsinkiä, jonne saavumme klo 22:55.


Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.