Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Joulutorien tunnelmaa

Bryssel ja Brugge

Brysselin ja Bruggen joulutorit

Lähtöpäivät:

27.11.2020

Matkan kesto:

4 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 999€

Brysselin ja Bruggen joulutorit

alk. 999 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Bryssel

Bryssel - Euroopan unionin pääkaupunki on oivallinen matkakohde, joka tarjoaa niin kulttuuria, nähtävyyksiä kuin maittavia makuelämyksiä. Kaupungin sydän on Grand-Place -aukio, jonka laidalla sijaitsee mm. kaupungintalo. Brysselin suurimmat joulumarkkinat järjestetään juurikin Grand-Placella. Markkinoilla eri Euroopan maat ovat edustettuina omissa kojuissaan, joissa myydään niin perinteisiä joulukoristeita kuin leluja ja nahkatavaraa. Markkinoiden paras anti taitaa kuitenkin olla perinteinen belgialainen ruoka: herkulliset vohvelit, suklaa, juustot, makkarat ja tuore leipä. Paikallista olutta ja glögiä ei sovi unohtaa maistaa. Torilla on myös luistelurata, maailmapyörä ja karuselli. Väkeä on paljon ja jouluntunnelma taattu.

Jouluntunnelmaa lisäävät upeat valaistukset, jotka heijastetaan historiallisiin rakennuksiin. Kadun varsilta ja aukioilta löytyy myös pienempiä markkinakojuja, joten joulun tuoksu leijailee kaikkialla. Myös Brysselin tunnetuimpiin nähtävyyksiin lukeutuva Manneken Pis eli pieni patsas pissaavasta pojasta puetaan joulunaikaan jouluiseen asuun.


Brugge

Bruggen kaunis kaupunki kuuluu Belgian suosituimpiin vierailukohteisiin. Kaupunki on säilyttänyt hyvin keskiaikaisen tunnelmansa; lukuisat kauniit rakennukset ja suloiset kanavat sekä sillat lisäävät tunnelmaa entisestään. Keskusta-alue kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Bruggen joulukojut kootaan Grote Markt -torille, jota ympäröivät arkkitehtuurisesti ihastuttavat rakennukset. Tällekin torille tehdään luistelurata, jossa kaikenikäiset paikalliset asukkaat ja turistit nauttivat talven iloista.

Brysselin tunnelmalliset joulutorit

Brysselin upeat joulutorit levittäytyvät Grand Place -aukiolta aina Sainte Catherinen alueelle asti. Markkinoilla on yli 200 kojua, joissa eri Euroopan maat ovat edustettuina omissa kojuissaan. Tarjolla on perinteisiä joulukoristeita, käsitöitä, herkullisia vohveleita ja muita belgialaisia herkkuja. Päiväretkellä Bruggeen tutustumme sen keskiaikaisen keskustan ihanaan tunnelmaan ja kanaviin, päänähtävyyksiin sekä tietenkin joulutoriin. 


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä. 
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki – Bryssel –Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset kohteessa
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: 2 lounasta ja 1 illallinen
  • Kaupunkikiertoajelu Brysselissä
  • Kävelykierros Brysselissä ja Bruggessa
  • Vierailut joulutoreilla Brysselissä ja Bruggessa
  • Vierailu suklaapuodissa ja tutustuminen Belgialaisen suklaan valmistukseen
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa matkaohjelman mukaan

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Belgiassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Bryssel 07:35 - 09:25

Bryssel - Helsinki 19:15 - 22:50

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone 150€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Bryssel

Finnairin lento lähtee klo 7:35 kohti Brysseliä, jonne saavumme klo 9:25. Suomenkielinen paikallisopas on ryhmää vastassa lentokentällä. Lentokentältä lähdemme kohti Brysselin keskustaa, jossa teemme parin tunnin mittaisen kiertoajelun oppaan johdolla. Kierroksella näemme mm. Kuninkaallisen palatsin, EU-rakennukset, parlamentin ja hallitusrakennusten alueen, Oikeuspalatsin, Atomiumin sekä Riemukaaren. Viemme matkatavarat hotelliin ja jatkamme kierrosta kävellen. ja näemme mm. kuuluisan Manneken Pis -patsaan sekä keskustan joulutorin upealla Grand Place -aukiolla. Kävelykierroksen jälkeen nautimme lounaan tyypillisessä Belgialaisessa ravintolassa. Loppupäivä on vapaata aikaa lepoon tai omatoimiseen lomailuun. Tänä iltana vietetään Brysselin joulutorien virallisia avajaisia, ja luvassa on varmasti iloista tunnelmaa ja juhlan tuntua!

2. matkapäivä, Bryssel

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen tutustutaan Belgialaisen suklaan salaisuuksiin. Belgiassa suklaa on sekä tiedettä että taidetta, ja suklaaherkkujen valmistaminen on tarkkuutta vaativaa puuhaa. Kaupungista löytyy satoja suklaapuoteja, jotka myyvät toinen toistaan upeampia käsintehtyjä konvehteja. Pääsemme vierailemaan yhdessä niistä ja saamme tutustua suklaan valmistusprosessiin sekä kokeilemaan omia mahdollisesti piileviä kykyjämme konvehtien valmistamisessa. Makoisan aamupäivän jälkeen teemme vielä kävelykierroksen tyylikkäässä Sablonin kaupunginosassa, jossa voi myös tehdä löytöjä vintage-liikkeistä ja antiikkikaupoista. Loppupäivä on vapaata aikaa, jolloin voit tutustua kaupunkiin, sen nähtävyyksiin, museoihin ja kahviloihin omien mieltymystesi mukaan.
3. matkapäivä, Brugge

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme kohti Bruggen kaupunkia. Bruggen kaunis kaupunki kuuluu Belgian suosituimpiin vierailukohteisiin. Kaupunki on säilyttänyt hyvin keskiaikaisen tunnelman; lukuisat kauniit rakennukset ja suloiset kanavat ja sillat lisäävät tunnelmaa entisestään. Keskusta-alue kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Bruggen Grote Markt -tori on kaupungin sydän, jota ympäröivät arkkitehtuurisesti ihastuttavat rakennukset. Tutustumme kävellen kaupungin keskustaan ja sen joulutoriin. Kävelykierroksen aikana näemme mm. De Burg -aukion, Pyhän veren basilikan, Bruggen keskusaukion ja kellotapulin, Bruggen kauniit kanavat, hansakorttelin, Begijnhofin luostarialueen sekä Minnewater-järven. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan ja aikaa jää myös omatoimiseen kiertelyyn tai ostoksille. Iltapäivällä palaamme takaisin Brysseliin. Päiväajo n. 200km.

4. matkapäivä, Bryssel – Helsinki

Aamiainen hotellissa. Huoneiden luovutus klo 11:00 mennessä, mutta matkatavarat voi jättää päiväksi hotellien matkatavarasäilytykseen. Omatoiminen päivä Brysselissä.  Iltapäivällä kuljetus lentokentälle (opas on mukana bussissa), josta Finnairin lento lähtee klo 19:15 kohti Helsinkiä. Helsinkiin saavumme klo 22:50.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Lataa (pdf-esite)

Bryselin ja Bruggen joulutorit

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.