Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Joulutorien tunnelmaa

Lyonin ja Geneven joulutorit

Lyonin ja Geneven joulutorit

Lähtöpäivät:

11.12.2019

Matkan kesto:

5 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Lähtö on loppuunmyyty.

Kysy lisäpaikkoja myyntipalvelustamme p. 0102323200.


Keski-Eurooppalaista joulutunnelmaa

Idyllisen tunnelmalliset joulutorit ovat oleellinen osa Keski-Euroopan adventtiaikaa ja joulun odotusta. Tällä matkalla koet Geneven juhlalliset joulutorit ja Ranskan ruokapääkaupungin Lyonin joulutorit ja paikalliset joulun odotuksen parhaat ostospaikat. Vierailemme myös ihastuttavassa Annecyn kaupungissa, joka tunnetaan Alppien Venetsiana.


Lyon

Ranskan itäosassa, Rhônen departementin sydämessä sijaitseva Lyon on Auvergne-Rhône-Alpesin hallintoalueen kaunis pääkaupunki. Lyonin kulttuuriperintö on merkittävä kiitos sen tuhansien vuosien päähän yltävän historian. Tärkeiden monumenttien lisäksi Lyon on kuitenkin mutkaton ja eläväinen kaupunki, johon on vaikea olla ihastumatta. Keskustaa halkovat Rhône- ja Saône-joet siltoineen, kaupunkia ympäröivät kukkulat, hienostunut arkkitehtuuri ja aito, ranskalainen tunnelma muodostavat vastustamattoman kokonaisuuden. Lyon tunnetaan myös Ranskan ruokapääkaupunkina, jossa kulinaristisia nautintoja on tarjolla jokaiseen makuun. Tämän Ranskan gourmet-keskuksen erikoisuutena ovat "bouchonit" eli pikkubistrot, joissa paikallisia erikoisuuksia tarjoillaan viinikarahvien saattelemina. Lyonin ympäristön viinialueet tuottavatkin erinomaisia viinejä, joista tunnetuin on varmasti Beaujolais.


Geneve

Sveitsin länsipäädyssä sijaitseva Geneve on maan toiseksi suurin kaupunki ja Sveitsin ranskankielisen alueen keskus. Alppien ympäröivä Geneve on joulunaikaan täynnä useita erilaisia joulutoreja. Pääsemmekin heti matkan alkuun nauttimaan jouluisesta tunnelmasta kävellessämme käsityöläisten taidonnäytteiden, sekä paikallisia herkkuja pursuavien kojujen lomassa. Geneven joulutorien erikoisuus on suussa sulava juustofondue sekä mausteiset pikkuleivät.


Annecy

Alppien Venetsiana tunnettu Annecyn kaupunki on pieni postikorttikaupunki kirkasvetisen järven rannalla. Annecyn vanhaakaupunkia ympäröivät lukuisat kanaalit, sillat ja kävelykadut. Joulun alla kaupungintalon edustalle pystytetään intiimi ja tunnelmaltaan lämmin joulutori.


Lennämme Finnairilla 

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-Geneve-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa
  • Ateriat: aamiaiset hotellissa, 2x lounas ja 2x illallinen
  • Joulutorikierros Genevessä, Lyonissa ja Annecy:ssa
  • Kävelykierros ja kaupunkikierros Lyonissa
  • Opastettu vierailu Lyonin Halles de Lyon Paul Bocuse -kauppahallissa
  • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan
  • Suomenkielisen oppaan palvelut kohteessa matkaohjelman mukaan

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Ranskassa ja Sveitsissä kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Geneve 08:00 - 10:05

Geneve - Helsinki 19:00 - 23:00

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 300€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Geneve - Lyon

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 08:00 kohti Geneveä, jonne saavumme klo 10:05. Perillä Geneven lentokentällä odottavat bussi ja suomenkielinen paikallisopas. Kentältä lähdemme kohti Geneven kaupunkia, jonka sokkeloisilta kaduilta löytyy useita joulutoreja. Pääsemme heti nauttimaan jouluisesta tunnelmasta kävellessämme käsityöläisten taidonnäytteiden sekä paikallisia herkkuja pursuavien kojujen lomassa. Matkan aperitiivina voimme maistella paikallista lämmintä hehkuviiniä ja vatsan täytteeksi voimme napata, vaikka suussa sulavaa juustofondueta sekä mausteisia pikkuleipiä. Genevestä jatkamme matkaamme noin 150 km:n päässä sijaitsevaan Lyoniin ja majoittaudumme hotelliimme. Majoittumisen jälkeen teemme rauhallisen kävelykierroksen Vieux Lyon´ssa, eli Lyonin vanhassa kaupungissa, joka vuonna 1998 julistettiin Unescon maailmanperintökohteeksi. Kaunis vanhakaupunki kätkee sisälleen erikoisia kapeita jalankulkukäytäviä (les traboules), jotka kulkevat rakennusten läpi ja yhdistävät kadut toisiinsa. Huolella entisöityjä trabouleita löytyy Lyonista lähemmäs viisisataa, josta 45 on auki yleisölle. Kierroksen jälkeen nautimme yhteisen tervetulijaisillallisen paikallisessa ravintolassa.

2. matkapäivä, Lyon

Aamiainen hotellissa. Teemme tilausbussilla kaupunkikierroksen, jonka aikana näemme Fourvièren kukkulalla kohoavan, Unescon maailmanperintökohteeksi luokitellun Notre Dame de Fourvièren basilikan. Kukkulan näköalatasanteelta avautuu upeat näkymät kaupungin yli. Toinen kukkula, La Croix Rousse, tunnetaan erityisesti alueella sijainneista silkkikutomoista, ja sitä aikanaan asuttaneista silkinkutojista (les canuts). Lyon on kuuluisa myös ns. trompe-l’oeil -seinämaalauksistaan, joissa todellisuus näyttää jatkuvan. Näemme päivän aikana La Fresque des Lyonnais-freskon, johon on kuvattu 30 maailmankuulua lyonilaista vuonna 10 syntyneestä keisari Claudiuksesta vuonna 1952 syntyneeseen jalkapalloilijaan Bernard Lacombeen. Mukana myös Saint-Exupery ja Lumière-veljekset. Toinen merkkiteos Le Mur des Canuts, (Silkinkutojien seinä), Croix Roussessa on kunnianosoitus omalta osaltaan Lyonin kuuluisaksi tehneille silkinkutojille. Croix Roussen kukkulalla teemme kierroksen myös sieltä löytyvällä joulutorilla. Kaupunkikierros päättyy kuitenkin Carnot-aukiolle, joka on joulun alla kuin aito pieni joulukylä kaupungin sisällä. Kyseessä on yksi Ranskan merkittävimmistä joulutoreista. Aukion täyttää noin 140 kojua, joissa myydään alueen käsityöläisten taidokkaita aikaansaannoksia, kuten koruja, tekstiilejä, joulukoristeita ja laadukkaita leluja. Joulutori on myös herkuttelijoiden taivas: huumaava tuoksu leijailee ilmassa maustepikkuleipien, paahdettujen kastanjoiden, pähkinöiden ja kuivattujen hedelmien, pretzeleiden ja muiden leivonnaisten, hunajan, hillojen ja tietysti erilaisten lämpimien ja mausteisten juomien ansiosta. Nautimme yhteisen lounaan kierroksen aikana.

3. matkapäivä, Lyon

Aamiaisen jälkeen suuntaamme julkisilla liikennevälineillä läheiseen Halles de Lyon Paul Bocuse kauppahalliin. Halli on ikoninen kohde kaikille hyvä ruoan ystäville ja se on nimensä mukaan omistettu maailmankuululle huippukokki Paul Bocuselle. Hallin kolmeen kerrokseen jaettu 13500m²:n tila tarjoaa parhaita ja tuoreimpia raaka-aineita Lyonilaisen keittiön tarpeisiin. Hallista löytyy baareja, ravintoloita, liha- ja kalakauppoja, leipomoita, tiskejä kukkuroillaan vihanneksia ja hedelmiä, juustoja ja leikkeleitä sekä viini-, herkku- ja suklaapuoteja. Varaamme torikierrokseen koko aamupäivän, sillä nähtävää on paljon. Kierroksen jälkeen halukkaat voivat jäädä omatoimisesti lounastamaan halliin tai palata oppaan kanssa hotellille. Ilta vapaa.

4. matkapäivä, Lyon

Aamiainen hotellissa. Omatoiminen päivä Lyonissa. Illalla nautimme yhteisen läksiäisillallisen tyypillisessä lyonilaisessa ravintolassa.

5. matkapäivä, Lyon - Annecy - Helsinki

Aamiainen hotellissa. Nautittuamme aamiaisen lähdemme ajamaan kohti Geneven lentokenttää. Matkan varrella pysähdymme vielä vuorien ympäröimään, Allpien Venetsianakin tunnettuun Annecyn ihastuttavaan postikorttikaupunkiin, joka sijaitsee kirkasvetisen järven rannalla. Annecyn vanhaa kaupunkia kauniine rakennuksineen ja viehättävine aukioineen halkovat lukuisat kanaalit, sillat ja kävelykadut. Joulun alla kaupungintalon edustalle pystytetään intiimi ja tunnelmaltaan lämmin joulutori. Jouluostoksia voi täydentää vielä matkan viimeisenä päivänä, samalla nauttien joulun taiasta Alppien sydämessä. Nautimme yhteisen lounaan viehättävässä paikallisessa ravintolassa, jonka jälkeen jatkamme matkaamme Geneven lentokentälle. Finnairin lento Genevestä lähtee klo 19:00 ja saapuu Helsinkiin klo 23:00.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.