Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Joulutorien tunnelmaa

Rooma

Rooma

Lähtöpäivät:

12.12.2019

Matkan kesto:

4 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 699€

Rooma

alk. 699 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Kaikki joulutori- ja joulumatkat -50€/hlö!

Upea jouluinen Eurooppa odottaa! Lähde nauttimaan joulutorien tunnelmasta tai vietä ikimuistoinen valmis joulu vailla kiirettä ja valmistelustressiä. Nämä suositut matkat myytiin viime vuonna nopeasti loppuun, toimi pian ja varmista paikkasi! Mukana kampanjassa ovat kaikki lentäen tehtävät Euroopan joulutori- ja joulumatkat. Kampanja-aika 22.8. asti.  -50 € alennus koodilla JOULU

Katso kaikki joulutori- ja joulumatkat >>


---------------------------------------------------------------

Rooman joulutorit

Rooma verhoutuu joulunalusaikaan jouluvaloihin ja jouluntunnelmaa luodaan erityisesti jouluseimillä. Upeat jouluseimet ovat usein paikallisten taidonnäytteitä. Pietarinkirkon aukion jouluseimi ja suuri joulukuusi kuuluvat roomalaisten jouluperinteeseen. Keski-eurooppalaistyyppisiä joulumarkkinoita ei Roomassa ole, mutta italialaiset osaavat luoda oman markkinahumunsa myös joulunalusaikaan.

Piazza Navonan joulumarkkinoilta löydät italialaista jouluherkkuja vaikkapa kotiinviemisiksi.


Joulutunnelman lisäksi Rooma tarjoaa tietenkin myös lukuisia nähtävyyksiä, kulttuuria ja kulinaristisia nautintoja. Liikkuminen on helppoa, nähtävyydet lähellä toisiaan ja kaupunkiin tutustumisen lomassa on helppo pysähtyä vaikka kahville johonkin lukuisista kauniista aukioista.


Rooman nähtävyydet

Roomaan on kätevintä tutustua kävellen. Nähtävyydet ovat lähellä toisiaan ja helposti löydettävissä. Kaupungin ehkä tunnetuin maamerkki, amfiteatteri Colosseum, sijaitsee keskellä kaupunkia. Vaikka kohde on nykyään turistien kansoittama nähtävyys, on mielenkiintoista kuvitella sen olleen gladiaattoritaisteluiden ja muiden kansanhuvien näyttämö. Piazza di Spagna -aukiolla sijaitsevat Espanjalaiset portaat ovat niin turistien kuin paikallisten suosima kohtaamispaikka. Portaiden lähistöllä sijaitsee kapungin hienoimpia ravintoloita, kahviloita ja luksusputiikkeja.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-Rooma-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Kävelykierros keskustassa suomenkielisen paikallisoppaan johdolla
  • Lentokenttäkuljetukset (saapumispäivänä opas mukana)

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Italiassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Rooma 16:25 - 18:50

Rooma - Helsinki 19:45 - 00:20

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Retki: Colosseum ja Forum Romanum

Retki: Vatikaanin museot

Lisämaksulliset retket

Hinta 59 /hlö

Kuva retkestä

Colosseum ja Forum Romanum

Kesto 3 h

Oppaan kanssa tapaaminen hotellilla. Retken aikana tutustutaan Forum Romanumin alueeseen, joka oli aikoinaan Rooman valtakunnan hallinnollinen keskus ja sydän - Forumilla piti Cicero kuuluisia puheitaan ja siellä menehtyi Julius Cesar salaliittolaisten murhaamana. Lisäksi poiketaan myös Palatinuskukkulalle, jolla sijaitsevat keisarilliset palatsit ja kierroksen aikana kuulemme myös Colosseumin kuuluisista gladiaattoritaisteluista. Kierroksen jälkeen omatoiminen tutustuminen Colosseumiin ilman opastusta, jonka jälkeen omatoiminen paluu hotellille. Retkipäivä on lauantai. Siirtyminen julkisilla kulkuvälineillä (bussilippu n. 4€).

Hinta 59€/hlö. Hintaan sisältyy suomenkielinen opastus ja sisäänpääsyliput. Retken kellonaika ilmoitetaan lippujen lähettämisen yhteydessä. Retken toteutuminen edellyttää 10 osallistujaa

Hinta 69€ /hlö

Kuva retkestä

Vatikaanin museot

Kesto n. 4h

Omatoiminen meno kävellen, tapaaminen oppaan kanssa Piazza Risorgimento –aukiolla olevan kahvilan edessä. Retki alkaa tutustumisella  Vatikaanin museoiden aarteisiin - antiikin aikaiset patsaskokoelmat, mielenkiintoiset kartta- sekä gobeliinikäytävät, marmoreilla ja mosaiikeilla koristellut upeat salit sekä Michelangelon vertaansa vailla olevat freskot Sikstiiniläiskappelissa ovat unohtumaton elämys.  Museokierroksen jälkeen mahdollisuus tutustua omatoimisesti maailman suurimpaan kristilliseen temppeliin, Pietarinkirkkoon, jossa voi ihasiilla mm. koskettavaa Michelangelon Pietá-veistosta sekä suurten barokkiarkkitehtien kätten ihmetöitä. Omatoiminen paluu takaisin hotellille. Retkipäivä perjantai.

Hinta 69€/hlö. Hintaan sisältyy suomenkielinen opastus ja sisäänpääsyliput etukäteisvarauksen kanssa. Retken kellonaika ilmoitetaan lippujen lähettämisen yhteydessä. Retken toteutuminen edellyttää 10 osallistujaa.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Rooma

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 16:25 kohti Roomaa, jonne saavumme klo 18:50 paikallista aikaa. Suomenkielinen paikallisopas on ryhmää vastassa Rooman lentokentällä. Opas kertoo käytännön asioista sekä yleistä tietoa Roomasta. Majoittuminen keskustahotelliin.

Huom! Rooman liikennejärjestelyiden vuoksi kävelymatka bussilta hotellille on n. 1km. Matkalaukut toimitetaan hotellille erillisellä kuljetuksella.

2. matkapäivä, Rooma/lisämaksullinen retki Vatikaanin museot

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen teemme kävelykierroksen Rooman jouluisilla kaduilla. Rooman joulutorit poikkeavat keski-eurooppalaisista joulutoreista ja tunnelma toreilla on enemmän markkinahenkinen. Kierroksen aikana kuulemme italialaisten jouluperinteistä, jonka jälkeen markkinoihin voi tutustua omatoimisesti. Markkinoilta löytyy mm. paikallisia ruokaherkkuja. Pietarinkirkon aukiolle pystytettyä jouluseiminäyttelyä ja mahtavaa joulukuusta kannattaa käydä kierroksen jälkeen katsomassa.  Loppupäivä omatoiminen.
Iltapäivällä voit myös osallistua lisämaksulliselle Vatikaanin museot -retkelle. Retki alkaa tutustumisella Vatikaanin museoiden aarteisiin - antiikin aikaiset patsaskokoelmat, mielenkiintoiset kartta- sekä gobeliinikäytävät, marmoreilla ja mosaiikeilla koristellut upeat salit sekä Michelangelon vertaansa vailla olevat freskot Sikstiiniläiskappelissa ovat unoh-tumaton elämys. Museokierroksen jälkeen mahdollisuus tutustua omatoimisesti maailman suurimpaan kristilliseen temppeliin, Pietarinkirkkoon. Siellä voi ihailla mm. koskettavaa Michelangelon Pietá-veistosta sekä suurten barokkiark-kitehtien kätten ihmetöitä. Omatoiminen paluu takaisin hotellille. Retken toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa.
3. matkapäivä, Rooma/lisämaksullinen retki Colosseum

Aamiainen hotellissa. Omatoiminen päivä Roomassa. Nauti Rooman historiallisesta tunnelmasta nähtävyyksiä kierrel-len ja kahviloissa istuen.

Voit halutessasi osallistua myös lisämaksulliselle Colosseumin ja Formun Romanum -retkelle. Retken aikana tutustutaan Forum Romanumin alueeseen, joka oli aikoinaan Rooman valtakunnan hallinnollinen keskus ja sydän. Forumilla piti Cicero kuuluisia puheitaan ja siellä menehtyi Julius Cesar salaliittolaisten murhaamana. Lisäksi poiketaan myös Palatinuskukkulalle, jolla sijaitsevat keisarilliset palatsit ja kierroksen aikana kuulemme myös Colos-seumin kuuluisista gladiaattoritaisteluista. Kierroksen jälkeen omatoiminen tutustuminen Colosseumiin ilman opastus-ta, jonka jälkeen omatoiminen paluu hotellille. Retken toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa. iirtyminen Colosseumille julkisilla kulkuvälineillä (lippu n. 4€).

4. matkapäivä, Rooma – Helsinki

Aamiainen hotellissa. Omatoiminen päivä Roomassa. Ehdit vielä hyvin tekemään jouluostoksia ennen kotiin lähtöä. Kuljetus lentokentälle (ilman opasta). Finnairin lento lähtee klo 19:45 kohti Helsinkiä, jonne saavumme seuraavan päivänä puolella klo 00:20.

Huom! Rooman liikennejärjestelyiden vuoksi kävelymatka hotellilta bussille on n. 1km. Matkalaukut toimitetaan erillisellä kuljetuksella.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display