Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Tampereen Seudun Elohopeakerhon

Adventtimatka Krakovaan

Tampereen Seudun Elohopeakerhon Adventtimatka Krakovaan

Lähtöpäivät:

8.12.2023

Matkan kesto:

4 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1449€

Tampereen Seudun Elohopeakerhon Adventtimatka

alk. 1449 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Joulukuinen  matkamme  vie  idylliseen Krakovaan, jonka perinteisen arkkitehtuurin ympäröimä  keskustori  on  adventtina parhaimmillaan värikkäine  joulumarkkinoineen,  myyntikojuineen ja kuumine viineineen ja tirisevine Krakovan makkaroineen.  Wawelin eli kuninkaanlinnan lisäksi tutustumme kaupungin juutalaiseen  kaupunginosaan sekä vierailemme kiinnostavassa Schindlerin tehtaaseen perustetussa näyttelyssä  ja  nautimme   lounaan  Klezmer  –musiikkia kuunnellen. – Myös Puolan tunnetuimman säveltäjän Fryderik Chopinin  musiikista pääsemme nauttimaan ryhmällemme tilatussa pianokonsertissa.Krakova

Krakova on kulttuurin ja arkkitehtuurin aarreaitta, jonka vanhankaupungin kujilla ja kellareissa sykkii iloinen iltaelämä. Keskustori Rynek Głównyn verkahallissa käytiin kauppaa jo 1200-luvulla ja Krakova oli Puolan pääkaupunki 1500-luvun lopulle. Tuon ajan rakennukset loistavat edelleen kaupungin maamerkkeinä, eikä olekaan ihme, että kaupungissa on enemmän historiallisia rakennuksia, monumentteja ja taideaarteita kuin missään muualla Puolassa. Krakovassa on useita joulutoreja, joista tunnetuin ja suurin pidetään vanhankaupungin aukiolla Rynek Glownylla. Paikallisten ehdoton jouluherkku on krakovanmakkara ja valtavissa puutynnyreissä myytävä glögi, joita voi löytää joka puolelta markkinoita. Lisäksi markkinoilla voi tutustua puolalaiseen käsityöhön ja ostaa uniikit lahjat pukin konttiin. Toinen vierailemisen arvoinen joulutori Verkahallin aukion tori.


Lennämme Finnairilla

Matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Hintaan sisältyy

  • bussikuljetus Pirkanmaalta Helsinki-Vantaan lentokentälle ja takaisin
  • Lentomatkat Helsinki-Krakova-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • lentoyhtiön perimät lentokenttäverot ja -maksut
  • Hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa aamiaisineen
  • 3 -ruokalajin lounas kolmena päivänä (ruokajuomana olut, vesi tai virvoitusjuoma per ateria)
  • matkaohjelman mukaiset kuljetukset – ja retket sisäänpääsymaksuineen Krakovassa
  • Klezmer – musiikin ravintolakonsertti sekä Chopin pianokonsertti Krakovassa
  • paikallisen virallisen oppaan sekä Liisa Huhtalan opas -ja matkanjohtajapalvelut

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lennot Finnairilla
Ajat ovat paikallista aikaa. Puolassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Krakova 08:15 - 09:15

Krakova - Helsinki 09:55 - 12:50

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Matkaohjelma

1. matkapäivä

Klo 02.40 TSOP/Ylöjärven konttori

Klo 03.00 Nokia, Pirkkalaistien pikavuoropysäkki

Klo 03.15 Pirkkala/K-market Pirkanpojan pysäkki

Klo 03.45 Vanha Kirkko

Klo 04.15 Lempäälä, kirkon pysäkki –tarvittaessa Viialan SEO


Kokoontuminen Helsinki – Vantaan lentoasemalla jossa matkadokumenttien jako. Lähtöselvityksen ja turvatarkastuksen kautta siirtyminen lennon lähtöportille josta edelleen koneeseen. Lento Helsingistä Krakovaan Finnairilla. Saapuminen Krakovan lentoasemalle klo 09.15. . Matkatavaroiden vastaanottaminen ja siirtyminen odottavaan tilausbussiin. Ajamme Krakovan keskustaan hotelli Andel´siin , jossa jätämme  matkatavaramme  lukittuun säilytystilaan  ja lähdemme  kokemaan Krakovan hienoja nähtävyyksiä. Bussikuljetus upeaan Wawelin eli kuninkaan linnaan ja opastettu kierros hienoissa saleissa, joissa esillä merkkihenkilöiden muotokuvia sekä upea flaamilaisten gobeliinien kokoelma, johon kuningatar Katariina Jagellonican Turun linnaankin tuomat seinävaatteet ovat todennäköisesti alkujaan kuuluneet. Lisäksi vierailemme linnan vieressä sijaitsevassa kuninkaallisessa katedraalissa, johon merkittävimmät, mahtavan Puolan kuningaskunnan hallitsijat ovat haudatut. -  Linnakierroksen jälkeen hyvä  lounas  keskustassa sijaitsevassa ravintolassa.

Tämän jälkeen kävellen Krakovan Keskustorille, jotta  saamme  ensivaikutelman runsaasta tarjonnastaan tunnetusta joulutorista.Tutustumme torin maamerkkiin, kauniiseen goottilaiseen Pyhän Marian kirkkoon, jossa on 1400-luvulla valmistunut kuuluisa alttarikaappi. Yli 600 vuoden ajan on kirkon tornista tunnin välein kajahtanut surumielinen fanfaari, joka yhtäkkiä katkeaa. Vanhan tarun mukaan trumpetisti pelasti soitollaan kaupungin tataarien hyökkäykseltä, mutta kuoli itse kesken soiton nuolen lävistämänä. – Paluu  iltapäivällä  hotelli Andelsiin kävellen ja majoittuminen tilatun mukaisiin huoneisiin.

Illalla kannattaa  vielä lähteä jaloittelemaan keskustorille , Rynek Glówny –aukiolle, kuten sen nimi puolaksi kuuluu. - Aukio on Euroopan suurin keskiaikainen tori ja Krakovan eläväinen keskipiste. Keskellä toria on 1300-luvulta peräisin olevat raatihuoneen torni ja Verkahalli, jonka alakerrassa myydään kauniita käsitöitä ja matkamuistoja

2. matkapäivä

Aamiainen hotellin ravintolassa.

Lähtö  bussilla ja oppaan johdolla  kohden Wieliczkan kaupunkia. Opastettu kierros  Wieliczkan  suolakaivoksissa. Noin 15 km päässä Krakovasta sijaitseva Wieliczkan suolakaivos on mielenkiintoinen ja mieleenpainuva nähtävyys. -  Kaivos on toiminut 700 vuotta ja on Euroopan  vanhin toiminnassa oleva suolakaivos.   Wieliczkan kaivokset  ovat olleet  Unescon maailmanperintölistalla vuodesta 1978. Retken aikana vieraillaan kaivoksen  kolmannella  tasolla  asti  eli 135 metrin syvyydessä ja tutustutaan noin 30:een saliin.  – Kaivoksen   nähtävyydet ovat ainutlaatuisia,  suolasta rakennetut kappelit, taidokkaine suolasta veistettyine koristeineen, patsaineen ja  suolasta tehtyine kruunuineen.   Jopa Leonardo da  Vincin  Viimeinen ehtoollinen –maalaus  suolaan  kaiverrettuna.   - Retkelle hyvä varata  kumipohjaiset  kengät !  Nautimme hyvän lounaan kaivoksen lähellä olevassa ravintolassa. Lounaan jälkeen lähdemme  vierailulle hienoja joulukuusenkoristeita valmistavaan tehtaaseen, joka sijaitsee lähellä Wieliczkan suolakaivoksia.  Tämä krakovalaisen perheyritys valmistaa perinteisesti  käsityönä kauniita   joulukoristeista - ja palloja, jotka ovat varmasti  jokaisen joulumielisen tai kauneutta arvostavan mieleen. Paluu hotelliin. Pienen lepohetken jälkeen kutsunee jälleen Krakovan keskustori. Torin tunnelma on todella hilpeän jouluinen, kojuissa myydään herkullisia tiriseviä Krakovan makkaroita ja muita grilliherkkuja. Puolalainen glögi, kuuma maustettu viini on kerrassaan maistuvaa.  Myytävänä  on kaikkea mukavaa myös pukinkonttiin, käsitöitä, nahkatavaroita ja kauniita koriste-esineitä, hienoja joulukransseja ja maistuvia leivonnaisia. Ja   hintataso on edullinen!  Joulun valot ja tunnelma ovat  parhaimmillaan  tällä  kauniilla  keskiaikaisella  torilla.

3. matkapäivä

Täysipainoinen päivä, jonka  aloitamme   vieraillemalla  Oscar Schindlerin tehtaassa, johon on rakennettu toisen maailmansodan kohtalokkaista  ajoista kertova mielenkiintoinen näyttely. Tehtaan toiminnan turvin Oscar Schindler aikanaan pelasti keskitysleirille tuomittujen yli tuhannen juutalaisen hengen natsihallinnon aikana.  Museovierailun jälkeen tutustumme  Krakovan vanhaan juutalaiseen   kaupunginosaan  Kazimierziin ja   kuuluisan  Schindlerin  lista – elokuvan tapahtumapaikkoihin. Lounas tunnelmallisessa juutalaisessa ravintolassa, ryhmällemme tilattua  Klezmer -musiikin konserttia kuunnellen.  lounaan jälkeen paluu hotelliin. lähtö hotellista kävellen Keskustorin laidalla sijaitsevaan Bonerowski Palacen  konserttisalin. Ryhmällemme tilattu Chopin – pianokonsertti, kesto noin tunnin.   Paluu hotelliin tai ostoksille konserttisalin vieressä olevalle joulutorille.

4. matkapäivä

Aamiainen  hotellin ravintolassa.

Kuljetus Krakovan  Balice – lentoasemalle.

Lähtömuodollisuudet. Finnairin reittilento Krakovasta Helsinkiin. Helsinki-Vantaalla siirrymme bussiin millä matkaamme takaisin kotipaikkakunnille.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.