sitelogo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakorttikauppa Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Joulutorien tunnelmaa

Verona ja Milano

Veronan joulutorit ja Milano

Lähtöpäivät:

6.12.2018

Matkan kesto:

4 päivää

Matkan esittely

Matka on loppuunmyyty.


Italialaista joulutunnelmaa

Tällä matkalla koet italialaista joulutunnelmaa muodin mekassa Milanossa sekä Romeon ja Julian kaupungissa Veronassa. Tutuiksi tulevat niin Milanon tärkeimmät nähtävyydet kuin Veronan kauneimmat aukiot, palatsit sekä tietysti Julian parveke. Vierailemme Valpolicellan viinialueella kuulemassa viinituotannosta ja maistelemassa paikallisen tilan viinejä, mm. kuuluisaa Amaronea. Aikaa jää myös omiin suunnitelmiin. Tule mukaan tunnelmoimaan joulutoreille, nauttimaan italialaisen keittiön herkuista ja viehättymään jouluisesta tunnelmasta!


Milano     

Milano sijaitsee Pohjois-Italiassa, Lombardian maakunnassa. Milano on ihanteellinen kaupunkilomakohde, jossa kohtaavat kauniilla tavalla muoti, design, tuhansia vuosia vanha historia ja kulttuuri, jalkapallo sekä erinomainen ruoka. Milanosta löytyy useita Italian kuuluisimpia ja vieraillumpia nähtävyyksiä, kuten tuomiokirkko Duomo sekä oopperatalo La Scala. Suuri osa nähtävyyksistä sijaitsee Duomon aukion lähellä. Tämän ansiosta kaupunkiin ehtii tutustua hyvin lyhyelläkin vierailulla.


Verona

Verona tunnetaan Romeon ja Julian kotikaupunkina, sillä  Shakespeare sijoitti tuon surullisen ja romanttisen rakkaustarinan tapahtumat juuri Veronaan. Verona on tunnelmallinen ja kaunis kaupunki jonka läheisyydestä löytyy myös Valpolicellan viinialue. Veronaa kutsutaan Pohjois-Italian Roomaksi, ja Rooman valtakunnan ajasta muistuttaa Arena-amfiteatteri ja Adige-joen yli kulkeva roomalaisten rakentama silta, Ponte Romana. Arena toimii jokakesäisten Veronan oopperajuhlien pitopaikkana. Veronassa on monia historiallisesti ja arkkitehtoonisesti mielenkiintoisia nähtävyyksiä: mm. Piazza Signorian laidalla olevat Scaligheri-suvun asuin-ja hallintorakennukset sekä Piazza  delle Erbeä ympäröivät kauppiaiden ja yksityisperheiden palatsit. Aukion ympäriltä löytyy monia mukavia baareja ja kahviloita, joissa on kiva pysähtyä kahville tai aperitiiville.Ostosten ystävät suuntaavat Arenalta lähtevälle Via Mazzini –ostoskadulle, josta löytyy vaate- ja kenkäkauppoja jokaiseen makuun.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Milano-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Kaupunkikierrokset Milanossa ja Veronassa
  • Vierailut Milanon ja Veronan joulutoreilla
  • Vierailu viintilalla Valpolicellan viinialueella
  • Viininmaistajaiset viinitilalla sekä kahvit Veronassa
  • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa.  Italiassa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.

Helsinki - Milano 08:05 - 10:10

Milano - Helsinki 18:55 - 23:00

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Milano - Verona

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 08:05 kohti Milanoa, jonne saavumme klo 10:10. Perillä Milanon Malpensan lentokentällä odottavat bussi ja suomenkielinen paikallisopas. Kentältä lähdemme ensin kohti Milanon kaupunkia, jossa juuri tänä viikonloppuna vietetään Milanon pyhimyksen Sant'Ambrogion päivää Oh Bej Oh Bej -markkinoiden kera. Milanolaisittain sanottuna "Oh Bej Oh Bej" viittaa 1500 luvulla lasten ilohuutoihin "Oi kauniita, oi kauniita" heidän saadessaan Paavilta karamelleja. Milanossa teemme 1,5 tunnin mittaisen kaupunkikierroksen, jonka aikana vierailemme kaupungin tuomiokirkossa Duomossa, ja kävelykierroksen aikana näemme myös mm. Galleria Vittorio Emanuellen katetun gallerian ja La Scalan kuuluisan oopperatalon. Kierroksen jälkeen on vapaata aikaa lounaalle sekä  tutustua Castello Sforzescon linnan ympärille levittyneisiin joulumarkkinakojuihin, joissa on myynnissä mm. paikallisia ruokatuotteita, makeisia, vaatteita ja jouluista tavaraa. Iltapäivällä kuljetus Veronan tunnelmalliseen kaupunkiin, jossa majoittaudumme hotelliin ja teemme iltakävelyn Romeon ja Julian kotikaupungissa. Päivän ajomatka n. 200 km.

2. matkapäivä, Verona

Aamiaisen jälkeen tutustumme Veronaan oppaan johdolla. Suuntamme ensin Piazza Bra’n aukiolle, jonka laidalla kohoaa roomalainen perjantai amfiteatteri L’Arena, joka toimii Veronan oopperajuhlien näyttämönä. Piazza Bra’lta kuljemme kävelykatua pitkin yrttitorille, Piazza Erbelle, jossa nimensä mukaisesti pidetään päivittäin vihannes- ja hedelmätori. Erben aukion laidalla on rakennuksia eri aikakausilta. Viereisellä Piazza Signorilla sijaitsee Veronaa keskiajalla hallinneen Scala-suvun asuin- ja hallintorakennukset sekä suvun pieni, romaanistyylinen kotikirkko, Santa Maria Antica. Aukiolla järjestetään myös Veronan vuotuinen joulutori, jossa on noin 60 kojua. Kojuissa myydään erilaisia jouluisia tuotteita lämpimistä hansikkaista tossuihin, kanelilta tuoksuviin saippuoihin, vin brule –glögistä aina italialaisiin enogastronomisiin tuotteisiin. Kierroksen jälkeen jatkamme paikalliseen kahvilaan, jossa nautimme perinteisen aamupäivän kahvihetken cappuccinon ja Pandoron kera. Pandoro on perinteinen italialainen joulun ajan leivonnainen, joka on kotoisin Veronasta. Yhdessä Panettonen kanssa pandoro on yksi Italian tyypillisimmistä jouluherkuista. Iltapäivä on vapaata aikaa tutustua Veronaan ja sen nähtävyyksiin omaan tahtiin.

3. matkapäivä, Verona - Valpolicellan viinialue

Aamiainen hotellissa ja vapaa aamupäivä. Klo 13.00 lähdemme kohti Valpolicellan viinialuetta, jossa vierailemme kolmen veljeksen Giovannin, Giuseppen ja Martinon omistamalla viinitilalla. Kuulemme tilan historiasta, viinituotannosta ja näemme tilan viinikellarit. Vierailun aikana pääsemme maistelemaan tilan punaviinejä, mm. kuuluisaa Amarone punaviiniä lihaleikkeleiden, juustojen ja bruschetta-leipien kera. Tilalta on mahdollisuus myös ostaa viinejä tuliaisiksi. Viinitilavierailun jälkeen pysähdymme vielä paikallisella Garden Flower -taimitarhalla, joka muuttuu talvella upeaksi joulutoriksi. Torilta löytyy joulukoristeita jokaiseen makuun ryhmiteltynä hyllyihin värien ja tyylien mukaan. Vierailun jälkeen paluu Veronaan.

4. matkapäivä, Verona - Milano - Helsinki

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen on vielä vapaata aikaa ostosten tekoon. Matkatavarat voi jättää päiväksi hotellin maksuttomaan matkatavarasäilytykseen. Klo 14.00  kuljetus hotellilta Milanon lentokentälle, josta Finnairin lento lähtee klo 18:55 kohti Helsinkiä. Saapuminen Helsinkiin klo 23:00.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display