San Francisco, 7 pv **UUTUUS**

Siisti ja hurmaava San Francisco sijaitsee San Franciscon niemimaan kärjessä. Kaupungin tunnus on kaunis Golden Gate -silta,  mutta yhtälailla tunnettuja maamerkkejä ovat Fisherman’s Wharfin kaupunginosa merellisine ravintoloineen ja rantakivillä loikoilevine merileijonineen, keskellä kaupunkia sijaitseva Union Squaren aukio ja ostosalue, kiemurtelevat serpentiinikadut, hurmaavien talojen koristamat kukkulat, kuten Twin Peaks ja Nob Hill sekä tietenkin jyrkkiä katuja kolistelevat kaapeliraitiovaunut. Pahamaineinen Alcatrazin vankilasaari on nykyisin suosittu nähtävyys, ja "must see"-kohde. Hieman kaupungin ulkopuolella sijaitsevat Muir Woodsin punapuumetsät tarjoavat hyvän kontrastin kaupungin sykkeelle.

 

San Francisco

San Francisco koostuu erilaisista kaupunginosista, joista tunnetuimpia ovat Downtown, Chinatown ja Fisherman’s Wharf. San Franciscon Downtown on laaja ja täynnä pilvenpiirtäjiä ja kauppakatuja. Downtownin Union Square on kaupungin keskipiste. Chinatown on San Franciscon kuuluisimpia kaupunginosia, ja samalla maailman suurin kiinalaiskeskittymä Aasian ulkopuolella. Kiinalaiset alkoivat muuttaa San Franciscoon 1850-luvulla. Fisherman's Wharf, kaupunginosa aivan San Franciscon koilliskärjessä, toimi 1800-luvulla kalastajien asuinpaikkana. Nykyisin Fisherman's Wharf on tunnettu paitsi vanhoista laivoista ja laitureista, myös kalaruuista, kaupoista, merileijonista sekä tietenkin upeista näkymistä yli San Franciscon lahden yli.

Kuuluistan Golden Gate Bridge -sillan rakentamiseen kului yli neljä vuotta ja se maksoi yli 35 miljoonaa dollaria. Golden Gate Bridge avattiin 1937. Silta on pituudelta 2737 metriä.

San Francisco tunnetaan myös "kaapeliraitiovaunuistaan", jotka kulkevat ilman moottoria maahan upotettujen kaapeleiden avulla. Kaupungissa on käytössä kolme kaapelivaunulinjaa: Powell-Hyde, Powell-Mason ja California Street. Vaunut ovat kolistellee kaupungin katuja jo vuodesta 1873.

Alcatraz, San Franciscon edustalla sijaitseva pahamaineinen vankilasaari, on nykyisin tunnettu nähtävyys ja käyntikohde. Alcatrazista tehtiin liittovaltion vankila vuonna 1934 ja sen toiminta lopetettiin 1963. Tähän pahamaineiseen vankilaan joutuivat monet maan vaarallisimmista rikollisista, kuten Al Capone, George ”Machine Gun” Kelly ja Alvin ”Creepy” Karpis.

Muir Woodsin jättiläispunapuumetsät sijaitsevat vain noin 20 km kaupungista pohjoiseen. Kävelyretki puiston hyvinhoidetuilla reiteillä tarjoaa rauhaa ja ainutlaatuista luontoa tuhansien korkeiden puiden lomassa.

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa

Cxense Display