Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Tampereen OP Elohopeakerho

Mälarenin kierros

Mälarenin kierros

Lähtöpäivät:

Su 1.10.2023

Matkan kesto:

4 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Mälarenin kierros

Lähde neljän päivän matkalle Tukholmaan! Laivamatkat taittuvat leppoisasti Silja Symphonylla. Ruotsissa meillä on suomenkielinen opas mukana kertomassa Mälarenin alueesta ja nähtävyyksistä. Huomioithan myös että matkan hintaan sisältyy laivalla buffet-illallinen, kahdet meriaamiaiset sekä tasokas ala carte illallinen sekä Ruotsin puolella illallinen ja kahdet kahvit.


Yhteistyössä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa

Tämä matka tehdään yhteistyössä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa. Mukana matkalla on Osuuspankin kerhoisäntä Markku Eklöf. Huom! Olet lämpimästi tervetullut matkalle mukaan vaikka et olisi OP Elohopeakerhon jäsen!

OP Elohopeakerhon jäsenyydellä 10€ alennusta

Tiesithän, että OP Tampereen Seudun Elohopeakerhon jäsenenä, saat tästä matkasta 10€:n alennuksen. Alennus huomioidaan matkan loppuhinnasta, kun valitset varaamopolun vaiheessa 4 ’Palvelut’ kohdan ”Olen Tampereen Seudun Osuuspankin omistaja-asiakas”. Hyödynnä etusi ja nauti elämyksistä edullisemmin!Katso kaikki OP Elohopeakerho Tampereen matkat >>


Osa kuvista: Kungliga Slotten, Gripsholm Castle


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 440 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


Tietoa Ruotsiin matkustaville

HUOM! Tällä hetkellä Ruotsiin matkustettaessa edellytetään kaikkien 18 v. täyttäneiden matkustajien osoittavan todistavan henkilöllisyytensä sekä kansalaisuutensa. Tarkistus tehdään sataman lähtöselvityksessä matkustajan lähtiessä Suomesta ja tämän lisäksi on syytä varautua siihen, että myös Ruotsin rajaviranomaiset tarkistavat kaikkien maahan pyrkivien matkustusasiakirjat. Huomioi myös, että tänä aikana Ruotsi suosittelee kaikille passia tai EU-henkilökorttia matkustusasiakirjaksi. Pohjoismaissa myönnetty ajokortti saattaa riittää kansalaisuuden osoittamiseen Ruotsiin saavuttaessa. Matkustajan velvollisuutena on huolehtia itse siitä, että hän pystyy todistamaan kansalaisuutensa.
 Hintaan sisältyy

  • Bussikuljetukset matkaohjelman mukaisilta paikkakunnilta
  • Risteily jaetussa A-luokan kahden hengen hytissä
  • Risteilyohjelma laivalla
  • Buffetillallinen menomatkalla j
  • 3-ruokalajin illallinen ala carte ravintolassa paluumatkalla
  • Meriaamiaiset laivalla menopaluu
  • paikallinen opas mukana koko matkan ajan Tukholmasta Tukholmaan
  • 1yö Scandic hotel Västeråsissa aamiaisineen

Aikataulu (lento/laiva)

Laiva-aikataulut

Helsinki, Olympiaterminaali
Tukholma, Värtan
Helsinki Tukholma Laiva
17:00 10:00 Silja Symhony
10:30 17:00 Silja Symhony

Matkaohjelma

1. matkapäivä

Bussiaikataulu

klo 11.25 TSOP/Hämeenkyrön konttori

klo 11.50 TSOP/Ylöjärven konttori

klo 12.15 Nokia, Pirkkalaistien pikavuoropysäkki

klo 12.30 TSOP/K-market Pirkanpojan pysäkki

klo 13.00 Vanha Kirkko           

klo 13.30 Lempäälä, kirkko –tarvittaessa Viialan SEO


Tarkista lähtöaika ja pysäkki osanottajatodistuksestasi!


Silja Symphony lähtee Helsingin Katajanokan terminaalista klo 17.00. Majoitumme hytteihin ja syömme päivällisen laivan seisovasta pöydästä klo 16.45 alkaen. Ilta sujuu mukavasti kaupoissa ja laivan viihteen parissa.

 

2. matkapäivä

Maanantaina 2.10.

Meriaamiainen. Laiva saapuu klo 10.00 Tukholmaan. Siirrymme terminaalin edessä olevaan tuttuun bussiimme jossa opas jo meitä odottaakin. Matkamme alkaa Tukholman pohjoispuolelta kohti Grönsöön yksityistä linnaa. Grönsöön 1600-luvun linna on yksityinen koti ja se on nimenomaan tunnettu omenatarhastaan ja hyvästä omenamehusta. Täällä tehdään linnan isännän tai emännän johdolla kierros linnan kerroksissa ja kuullaan linnan historiasta sekä millaista on olla linnanherra/rouva nykypäivänä.  Kierroksen jälkeen nautitaan kahvit suolaisen kahvileivän kera linnan sivurakennuksessa.

Grönsöön jälkeen matka jatkuu Enköpingin puistokaupunkiin, jonne on noin puolen tunnin ajomatka. Enköpingissä tehdään kävelykierros ja tutustutaan muutamiin kaupungin tunnetuista puistoista.

Päivän päätteeksi vieraillaan vielä ennen hotelliin majoittumista Västeråsin Tuomiokirkossa, missä mm Erik XIV hauta. Majoittuminen Scandic Hotel Vesteråsiin. Illallinen hotellissa

3. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen lähdetään ajamaan Västeråsista Mälarjärven eteläpuolella, Mariefredin pikkukaupunkiin. Mariefredissä vieraillaan 1500-luvun Gripsholmin linnassa, jolla on värikäs historia. Täällä mm Erik XIV istu 1500-luvulla vankina, Kustaa III rakennutti linnaan 1700-luvulla pienen teatterin ja nykyisin täällä on myös valtion muotokuvakokoelma. Gripsholmin jälkeen pysähdytään matkalla nauttimaan kahvit ennen kuin saavutaan Tukholman satamaan. Silja Serenade lähtee klo 17.00. Majoittuminen hytteihin. Hetki aikaa hengähtää ennen kuin nautimme päivällisen ala cartesta klo 18.00.

4. matkapäivä

Meriaamiainen. Laiva saapuu klo 10.30 Helsinkiin. Matkaamme tuttua reittiä kotiin.


Paluu Vanhalle Kirkolle noin klo 13.30.

Hotellit

Laivan esittely

Silja Symphony

Grande Buffet

Grande Buffet (kansi 6) tarjoaa makuja ympäri maailman Skandinaviasta Aasiaan. Noutopöydät on jaettu erillisiksi toreiksi, joiden sadosta voit nauttia haluamassasi järjestyksessä. Valitse mieleisesi vihannestorin antimista ja italialaisen antipasto-torin herkuista. Kaikkiruokainen valitsee lautaselleen myös kalatorin ja tex mex -torin herkkuja. Makeannälkä lähtee, kun koukkaat jälkiruokatorin makeiden ja juustojen kautta. Lapsille on ravintolassa oma lastenpöytä lihapullineen, mutta pikku kulinaristit voivat nauttia myös buffetin eksoottisempia makuja. Grande Buffet -ravintolassa on tarjolla myös meriaamiainen, johon on tuotu mukaan uusimpina tuotteina mm. granolaa ja rahkaa.


TallinkSiljan laivoilla nautit Itämeren parhaista herkuista.

Grande Buffetin valikoima uudistui 18.5.2022 ja valikoimassa on tarjolla yli 140 erilaista vaihtoehtoa. Kestosuosikkien lisäksi valikoimassa on paljon uusia makuja ja kesän teemapöydässä pääsee maistamaan ruotsalaisen smörgåsbordin parhaita paloja, kuten lukuisia kalaruokia, jotka on valmistettu kestävästi tuotetuista silakoista ja katkaravuista. Myös Grande Buffet -valikoiman lämpimät ruoat on uudistettu, ja valikoimasta löytyy maistiaisia myös laivan muiden ravintoloiden annoksista. Grande Buffet-valikoimaa kruunaa myös on entistä laajempi valikoima vegaanisia ruokia, jotka on sulavasti sijoiteltu buffet-pöytiin muiden ruokalajien viereen. Lisäksi kesän aikana on tarjolla Silja 65 -erikoismenu, jonka eri laivojen keittiötiimit ovat yhdessä suunnitelleet.Ravintolat

Grande Buffetin lisäksi laivalla on erilaisia tasokkaita ravintoloita. Italialaisessa Tavolàta-ravintolassa maistelet ihania italialaisia herkku-annoksia, listalla mm. maukkaita pizzoja. Itämeren kuuluisimman kala- ja äyriäisravintolan Happy Lobsterissa antimet ovat taatusti tuoreita. Grill House ravintolan sydän on grilli, jossa kypsyvät mehevät liha-, lintu- ja kasvisherkut. Listalta löydät vaihtoehtoja niin suuren nälän selättämiseen kuin kevyeenkin herkutteluun. Silja Serenaden Grill House on erityisen ylpeä Dry Aged -lihoista. Bon Vivant -ravintolassa herkutellaan modernin pohjoismaalaisen keittiön antimilla. Ruokalistat muuttuvat vuodenaikojen mukaan ja raaka-aineet pyritään hankkimaan mahdollisimman läheltä. Lisäksi laivalla on muita tasokkaita ravintoloita.

Tax Free Shop

Tax Free Shopissa on laajat valikoimat juomia edullisin hinnoin. Myymälästämme löydät parhaat pohjoismaiset herkut, luonnonkosmetiikkaa ja mm. Estée Lauderin, Diorin, Chanelin, Givenchyn ja Shisheidon ihonhoitotuotteita sekä suuren valikoiman tuoksuja ja meikkejä. Luxury-myymälän valikoimassa on entistä laajempi valikoima kelloja, koruja, huiveja, aurinkolaseja sekä laukkuja ja lompakoita tunnetuilta luksustuotemerkeiltä. Lisäksi laivalla on Fashion-, Gifts-, Electronics- sekä Gift and Toys -myymälät.


Baarit

Silja Serenaden valoisa ja tyylikäs Sea Pub löytyy Promenade-kannen peräosasta. Oluen ja siiderin ystävä löytää itsensä pubista kuuntelemasta trubaduurin esittämiä klassikkokappaleita. Pubin laajasta valikoimasta löydät omien suosikkiesi lisäksi myös vaahtoavia uutuuksia ja harvinaisuuksia. Poikkea lepuuttamaan väsyneitä jalkoja ja katsele ihmisiä, nauti ystävällisestä palvelusta, mukavasta seurasta ja rennosta ilmapiiristä! Jos odottelet pöydän vapautumista Promenaden Happy Lobster tai Grill House -ravintoloihin tai haluat istua alas suunnittelemaan matkasi kulkua, voit tehdä sen ravintoloiden vieressä sijaitsevassa Promenade Barissa (kansi 7). Täällä istuessasi, voit seurata kävelykadun ihmisiä ja nauttia samalla virkistävän juoman.


Yökerhot

Entinen Atlantis-yökerho uudistettiin kokonaan upouudeksi Starlight-yökerhoksi. Täällä sinua viihdyttävät kansainväliset tanssiorkesterit sekä baarimestarimme, jotka loihtivat toinen toistaan upeampia drinkkejä, myös erityistoivomustesi mukaan! Täällä näet myös näyttävä iltashow't pukuloistoineen, tanssijoineen kaikkineen. Starlight sijaitsee laivan keulassa kansilla 7 ja 8.

Lapsille

Uudistuneessa Silja Land -leikkihuoneessa on 290 m² tilaa temmeltää! Leikkimaailmasta löydät mm. pallomeret sekä pienille että vähän isommille lapsille, kiipeilypuun, maalausseinän, leikkitalon, Lego-työpajan ja hullunkurisia koristeita ja rakenteita.

Hyvän olon palvelut

Laivalta löytyy kylpyläosasto, jonka altaissa ja saunojen lempeissä löylyissä koko perhe voi rentoutua merimaisemasta nauttien. Käyttö lisämaksusta.

Sunflower Oasis -kylpyläosasto

Kannattaa nauttia kylpemisestä ja saunomisesta uudistetulla, valoisalla Sunflower Oasis -kylpyläosastolla. Kallio, viherkasvit ja turkkilaisen saunan höyryt luovat eksoottista tunnelmaa. Ikkunoista voit katsella ulkona vallitsevaa säätilaa – poreissa ei pakkanen pauku eikä sade haittaa. Symphonyn spa-alue tarjoaa perheen pienimmille ilakointiin hieman Serenadea isomman lastenaltaan ja vesiliukumäen. Baaritiskiltä voit hakea virvokkeita löylyttelyn lomaan. Halutessasi yksityisempää kylpyläkokemusta voit myös vuokrata tilaussaunan. 
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Tärkeää tietää

Lataa (pdf -esite)

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.