Välkommen till våra svenska sidor. På denna sida hittar du våra svenskspråkiga resor.
I utbudet finns kryssningar, tema-resor och rundresor.

Kaupunkiloma Tukholmaan

Hotellimatkalle Tukholmaan pääset laivalla joko Turusta tai Helsingistä. Siljan laivamatkojen yhteydessä hotelli on Scandic Hotel Ariaden ja Viking Linen laivamatkojen yhteydessä asut Scandic Hotel Malmenissa.

 

TUKHOLMAN KAUPUNKILOMAT

Hotellimatka Tukholmassa keskellä kiireisintä arkea on kuin raikas merituulahdus kasvoillasi. Me olemme hoitaneet kaiken valmiiksi puolestasi, päätä sinä milloin haluat heittäytyä tuulen vietäväksi. Heittäydy vapaalle jo loman suunnitteluvaiheessa. Matkapojat tarjoaa sinulle kaksi Tukholman hotellilomapakettia, joista valitset jomman kumman riippuen lähtökaupungistasi. Sinun päätettäväksesi jää ainoastaan se, miten käytät lomapäiväsi upeassa Ruotsin pääkaupungissa Tukholmassa.

Kaupunkiloma Tukholmassa Helsingistä

Jos lähtökaupunkisi on Helsinki, sinua palvelevat meriteitse joko Eteläsatamassa satamapaikkaansa pitävä Tallink Silja tai kauniista Katajanokan saaren terminaalista operoiva Viking Line. Neljän päivän Tukholman kaupunkilomamatkallasi tulet viettämään kaksi yötä
laivalla ja yhden yön Tukholman hotellissa. Matkapoikien bussiyhteystarjonta Tallink Siljan ja Viking Linen lähtösatamiin on myös monipuolinen. Bussiyhteydet voit tarkistaa varaamon Lähtöpaikka-hausta kohdasta bussikuljetus.

Kaupunkiloma Tukholmassa Turusta

Jos lähtökaupunkisi on Turku, sinua palvelevat meriteitse Turun satamasta liikennöivät Baltic Princess tai Silja Galaxy. Neljän päivän kaupunkilomamatkallasi tulet viettämään kaksi yötä laivalla ja yhden yön Tukholman hotellissa. Matkapoikien bussiyhteystarjonta
myös Turun satamaan on monipuolinen. Bussiyhteydet voit käydä tarkistamassa varaamon Lähtöpaikka-hausta kohdasta bussukuljetus.

Kaupunkiloma Tukholmaan laivalla ja lentäen!

Vai haluaisitko ottaa vauhdikkaan lähdön lomallesi? Matkapojat tarjoaa myös lento-laivamatkayhdistelmää Tukholmaan. Tämä tarkoittaa lentomatkaa joko Norwegianilla tai Finnairilla ja laivamatkaa Viking Linella tai Silja Linella – oman valintasi mukaan! Jää sinun
päätettäväksesi, kumpaan suuntaan haluat matkustaa meriteitse ja kumpaan lentäen. Voit yhdistää Tukholman lento-laivamatkaan myös yhden tai useamman hotelliyöpymisen. Anna asiantuntijoidemme auttaa sinua räätälöimään itsesi näköinen Tukholman
kaupunkiloma. Lento-laivamatkat Tukholmaan ovat varattavissa vain myyntipalvelustamme numerosta 010 2323 200.

4 erilaista matkailijaa − 4 erilaista päivää Tukholmassa

Oletko menossa ensimmäistä kertaa Tukholmaan vai oletko jo kokenut kävijä? Lähdetkö matkaan yksin vai kaveriporukalla? Matkapojat laati vinkit neljälle eri matkustajatyypille siihen, mihin Tukholmassa kannattaa suunnata ja miten lomapäivät kaupungissa voisi käyttää. Mutta muista, suunnitelmia saa kaupunkilomalla aina muuttaa!

Itsenäinen matkaaja

Yksin matkaavalla on vapaus kulkea kaupunkilomalla miten haluaa ja myös muuttaa suunnitelmia oman mielensä mukaan. Aamut voit aloittaa pitkällä aamiaisella hotellissasi tai vaihtelun vuoksi suunnata johonkin Tukholman lukemattomista viihtyisistä laatukahviloista. Persoonallisia kahviloita löytyy aivan nurkan takaa trendikkään Östermalmin kaupunginosasta. Vanha konditoria Sturekatten on monen paikallisen suosikkikahvila, koska sieltä löytyy kaupungin herkullisin valikoima leivonnaisia aina porkkanakakuista perinnereseptien mukaan tehtyihin marenkikakkuihin. Mässäilyn jälkeen voit suunnata sulattelemaan kaloreita joko reippaalle happihyppelylle Östermalmin vehreämpää puolta edustavaan Humlegårdenin puistoon tai shoppailureissulle Stureplanin aukion ja Kungsgatanin ympäristön pieniin putiikkeihin tai ostareihin. Pitkän päivän jälkeen viinilasilliselle kannattaa suunnata ylellisesti sisustettuun Créme-ravintolaan, jonka lasien takaa voi tähyillä aina niin tyylikkäitä Östermalmin kaupunginosan asukkaita.

Pariskunnat

Romantiikka on monen kaupunkilomalle matkustavan pariskunnan suunnitelmien lähtökohtana. Tunteita kuplivan päivän Tukholmassa voi toteuttaa aloittamalla aamun kahdenkeskisellä puistopiknikillä ja päättämällä illan romanttiseen illalliseen hyvässä ravintolassa. Tukholmaan kuuluvasta Solnan kunnasta löytyy juuri oikeata tunnelmaa tähän tarkoitukseen. Sinne pääsee helposti ottamalla paikallisjunan Tukholman keskusrautatieasemalta. Solna sopii erinomaisesti juuri pariskuntien päiväreissuksi, koska
sieltä löytyy uskomattoman upea englantilaistyylinen Hagaparken, jossa voi rauhassa viettää romanttista kesäpäivää. Ympäristössä huokuu mennyt maailma, rakennettiinhan puisto jo vuosina 1780–1797 Kuningas Kustaa III:n määräyksestä. Kauniina kesäpäivänä kannattaa mukaan varata pullo kuohuvaa ja piknik-herkkuja, ja vain nauttia Hagaparkenin ylellisestä tunnelmasta. Löytyypä puistosta myös hauskoja paviljonkeja, joihin voi vetäytyä rauhassa katseilta piiloon.

Kaveriporukat

Kaveriporukoiden suunnatessa Tukholmaan kaupunkilomalle alkavat bileet tavallisesti jo lähtösatamassa. Kun mukana on useampikin matkaaja, kannattaa pelata varman päälle ja valita lomasuunnitelmiin mahdollisimman tunnettuja tutustumiskohteita, kuten
Vanhankaupungin ravintolatarjonta ja keskustan Sergelin torin ympäristön shoppailukohteet. Tukholman yö- ja kulttuurielämään kannattaa kuitenkin perehtyä jo etukäteen tarkemmin, koska se poikkeaa monipuolisuudellaan ja valikoimallaan huomattavasti suomalaisesta viihdetarjonnasta. Erinomaisia ravintoloita sekä drinkki- ja viinibaareja löytyy trendikkäältä Södermalmin alueelta, mutta ne ovat myös hintaluokaltaan kaupungin kalleimmasta päästä. Edullisempia vaihtoehtoja löytyy Vanhankaupungin ja ydinkeskustan alueelta. Ei pidä unohtaa myöskään Tukholman monipuolisia keikkamahdollisuuksia, koska kaupunkiin saapuu paljon maailmanluokan artisteja, joita ei Suomessa nähdä. Solnan Friends Arena -jalkapallostadionilla järjestetään usein suuria konsertteja, ja areenan ohessa toimiva Skandinavian suurin ostoskeskus Mall of Scandinavia baareineen ja ostosmahdollisuuksineen taas toimii erinomaisena yhden päivän vierailukohteena.

Lapsiperheet

Tukholma on erittäin lapsiystävällinen kaupunki, jossa on helppoa liikkua joko kävellen tai julkisilla liikennevälineillä. Tukholma tarjoaa monenlaista jännittävää tekemistä lapsiperheille, ja päivän voi aloittaa esimerkiksi museoita kiertämällä. Useimmat näistä sijaitsevat Södermalmin kaupunginosassa, ja sieltä löytyy muun muassa lelumuseo, jonka tiloissa toimii myös lasten teatteri. Hauska vierailukohde on niin ikään Tukholman liikennemuseo, jossa perheen pienimmät voivat viihdyttää itseään leikkimällä junan konduktööriä! Djurgårdenin saari on aivan omaa luokkaansa ja lapsiperheiden ykköspaikka viettää kaunista kesäpäivää. Sieltä löytyy suosittu huvipuisto, eläintarha ja maailman suurin ulkoilmamuseo. Samalla saarella on mahdollisuus myös uppoutua ihmeelliseen satumaailmaan, koska alueella sijaitsee Astrid Lindgrenin töiden kunniaksi rakennettu Junibacken. Siellä koko perhe pääsee kiehtovan satujunan kyytiin!

Säätiedot tarjoaa OpenWeatherMap
Cxense Display