Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Vanhankaupungin idylliä

Belgrad

Belgrad

Lähtöpäivät:

7.9. ja 5.10.2020

Matkan kesto:

4 päivää

Uutuus kohde!

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Belgrad

Serbian pääkaupunki Belgrad on vielä hieman tuntemattomampi kaupunkilomakohde suomalaisille. Sen historiaan mahtuu paljon surullisia taisteluita, mutta nykyään kaupunki on herännyt kukoistukseensa ja on yksi Etelä-Euroopan kietovimmista kaupunkilomakohteista. Kaupunki on sopiva sekoitus itää ja länttä. Historia hehkuu itämaisuutta kaupungin rakennuksissa, mutta katukuvassa länsimaisuus näyttää oman puolensa. Kaupunki on sopivan kokoinen lyhyeenkin lomailuun, ihmiset ystävällisiä, hintataso edullinen ja kaupungin historia on mielenkiintoinen. Katukuvassa näet karun historian jäljet, mutta myös modernimman ja värikkään nykyisyyden. Tällä matkalla ehdit sukeltaa kaupungin leppoisaan tunnelmaan. Kaupungissa on tunnelmallisia kahviloita ja ravintoloita, joiden terassille kannattaa istahtaa ihmettelemään ihmisvilinää. Kaupungin halki virtaava Sava-joki jakaa Belgradin uuteen ja vanhaan osaan. Vanhalta puolelta löydät mm. Kalemegdanin puiston ja linnoituksen sekä Pyhän Savan katedraalin. Uudella puolella taas on enemmän sosialistisen kaupunkisuunnittelun tuotosta.

Sremski Karlovci ja Novi Sad

Tällä matkalla on mahdollisuus ostaa lisämaksullinen retki Sremski Karlovciin ja Novi Sadiin.
Noin 80km päässä Belgradissa sijaitsee Sremski Karlovcin kaupunki. Vihreiden rinteiden ja turkoosin Tonavan välissä sijaitseva kaupunki on Serbian kulttuurin ja historian keskus. Tämä pieni kaupunki on tunnettu upeista viinikellareistaan ja barokkirakennuksistaan.

Novi Sad taas sijaitsee 100km päässä Belgradista. Tämä Serbian toiseksi suurin kaupunki sijaitsee Tonavan rannalla on tunnettu kulttuuristaan ja vanhan kaupunginosan värikkäistä taloista. Novi Sad onkin valittu vuoden 2021 kulttuuripääkaupungiksi. Tunnetuin nähtävyys on Petrovaradin linnoitus ja sen kaunis kellotorni.

Retken aikana tutustumme kaupunkeihin kävellen, maistelemme viinejä, vierailemme Krusedolin luostarissa ja tutustumme Petrovaradin linnoitukseen. Retken jälkeen vapaa-aikaa Novi Sadissa.

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-Belgrad-Helsinki Air Serbian reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Lentokenttäkuljetukset kohteessa suomenkielisen oppaan johdolla
  • Belgradin kävelykierros suomenkielisen oppaan johdolla

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Serbiassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Air Serbialla.
Helsinki - Belgrad 10:55 - 12:30

Belgrad - Helsinki 17:00 - 20:35

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 120€

Sremski Karlovic ja Novi Sad -retki

Lisämaksulliset retket

Hinta 85 /hlö

Kuva retkestä

Sremski Karlovic ja Novi Sad

 

Päiväretki Sremski Karlovciin ja Novi Sadiin.
Noin 80km päässä Belgradissa sijaitsee Sremski Karlovcin kaupunki. Vihreiden rinteiden ja turkoosin Tonavan välissä sijaitseva kaupunki on Serbian kulttuurin ja historian keskus. Tämä Habsburgien aikainen pieni kaupunki on tunnettu upeista barokkirakennuksistaan ja viinikellareistaan. Jokaisella talolla onkin oma viinitarhansa. Sremski Karlovcissa maistelemme viinejä paikallisessa viinikellarissa ja vierailemme Krusedolin luostarissa, joka toimi myös vankilana toisen maailmansodan aikana.

Sremski Karlovcin jälkeen jatkamme matkaa n. 20km päässä sijaitsevaan Novi Sadiin. Tämä Serbian toiseksi suurin kaupunki on vanha unkarilainen kaupunki, joka sijaitsee Tonavan rannalla. Novi Sad on aina ollut Serbian monikulttuurillisin osa. Novi Sad on myös valittu vuoden 2021 kulttuuripääkaupungiksi.

Tutustumme kaupunkiin kävellen ja vierailemme Tonavan vastarannalla sijaitsevassa Petrovaradin linnoituksessa. Linnoitus toimi aikoinaan Habsburgien valtakunnan tärkeimapänä puolustuslinnana ottomaaneja vastaan. Ja se onkin kauniine kellotorneineenkaupungin tunnetuin nähtävyys.
Retken päätteeksi vapaa-aikaa omatoimiseen Novi Sadin kiertelyyn, lounaaseen tai kahvitteluun ja myöhemmn iltapäivällä paluu Belgradiin.

Retken toteutuminen edellyttää vähintään 8 osallistujaa.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Belgrad

Air Serbian lento lähtee Helsingistä klo 10:55 kohti Belgradia, jonne saavumme klo 12:30 paikallista aikaa. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Kuljetus hotellille, jonne jätämme matkatavarat ja teemme noin 3 tunnin mittaisen kävelykierroksen suomenkielisen oppaan johdolla. Loppupäivä omatoiminen.

2. matkapäivä, Belgrad

Aamiainen hotellissa. Omatoiminen päivä Belgradissa. Tutustu kaupungin tarjontaan kävellen tai julkisella liikenteellä. Belgradin museoista mainittakoon mm. Belgradin historiallinen museo, Nikola Teslan museo, kansallismuseo ja etnografinen museo.

3. matkapäivä, Belgrad/lisämaksullinen retki

Aamiainen hotellissa. Tänään mahdollisuus viettää omatoiminen päivä Belgradissa tai lähteä lisämaksulliselle retkelle Sremski Karloviciin ja Novi Sadiin. Sremski Karlovic sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Begradista. Tämä Tonavan rannalla sijaitseva kaupunki on tunnettu upeista viinikellareistaan ja barokkirakennuksistaan. Tutustumme kaupunkiin kävellen suomenkielisen oppaan johdolla, käymme Krusedolin luostarissa ja maistelemme paikallisia viinejä. Sremski Karlovicista jatkamme matkaa Novi Sadiin. Novi Sad on tunnettu kulttuuristaan ja vanhan kaupunginosan värikkäistä taloista. Tunnetuin nähtävyys on Petrovaradin linnoitus ja sen kaunis kellotorni. Novi Sadissa teemme kaupunkikierroksen ja käymme Petrovaradin linnoituksella, jossa opastettu kierros. Lopuksi hieman myös vapaa-aikaa Novi Sadissa. Paluu Belgradiin.

4. matkapäivä, Belgrad - Helsinki

Hotelliaamiainen. lähes koko päivä omaa aikaa. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle oppaan johdolla. Air Serbian lento lähtee kohti Helsinkiä klo 17:00, jonne saavumme klo 20:35.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.