Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Vanhankaupungin idylliä

Istanbul

Kaupunkiloma Istanbuliin

Lähtöpäivät:

24.9. ja 8.10.2020

Matkan kesto:

4 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 699€

Uusi kohde!

Kaupunkiloma Istanbuliin

alk. 699 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Istanbul

Istanbul on maailman ainoa kahdessa maanosassa sijaitseva kaupunki, sillä Bosporinsalmi jakaa kaupungin Euroopan ja Aasian puoleisiin osiin. Sultanahmetin kaupunginosassa sijaitsevat Istanbulin tunnetuimmat maamerkit, kuten mm. Sininen moskeija ja Hagia Sofia sekä Suuri basaari. Iltaisin Istanbulin tunnelma on taianomainen laskevan auringon säteiden heijastuessa Bosporinsalmen aalloilta. Matkalla tutustut tähän mystiseen kaupunkiin helposti oppaamme kanssa, ja aikaa jää myös omatoimiseen lomailuun. Ohjelmaa voit täydentää makusi mukaan lisämaksullisilla retkillämme.


Hippodromi

Tämä vanhan Konstantinopolin kaupunginaukio toimi valjakkokilpailujen ja monenlaisten seremonioiden näyttämönä, ja on nykyisin suosittu tapaamispaikka. Aukio on hyvä vierailukohde, jos haluat nauttia Istanbulin välimerellisestä ilmastosta, mutta samalla kokea palasen vanhan Konstantinopolin historiaa. Bysanttilaisen vallan aikana tällä paikalla järjestettiin paraateja, hoviseremonioita ja kruunajaisia.

Hagia Sofia

Hagia Sofia on yksi maailman mahtavimpia  arkkitehtonisia luomuksia ja suurimpia kirkkoja ja samalla Istanbulin tunnetuin maamerkki. Sen neljä minareettia ja suuri keskuskupoli hallitsevat Istanbulin kaupungin silhuettia. Hagia Sofia,  turkiksi ”Ayasofya” (Pyhä viisaus), on historiansa aikana ollut tärkeä uskonnollinen keskus useamman eri uskontokunnan vaiheissa. Roomalaiset aloittivat kirkon rakennustyöt ja myöhemmin siitä tuli Konstantinopolin merkittävin kristillinen kirkko. 600-luvulla siitä tuli ortodoksisen kristillisyyden keskus, ja Ottomaanien vallattua kaupungin 1400-luvulla Hagia Sofia muunnettiin moskeijaksi ja sen kristilliset symbolit peitettiin tai poistettiin ja korvattiin islamilaisilla. Nykyisin se on kansallinen monumentti ja toimii museona, jonka upeat mosaiikit ja ikonit ovat erityisen vaikuttavia.


Basilica Cistern - "uponnut palatsi"

Istanbulissa on satoja bysanttilaisia vesisäiliöitä, jotka ovat  peräisin Konstantinopolin ajoilta. "Uponnut palatsi" on näistä ehdottomasti hienoin ja tunnetuin. Säiliön rakennutti Bysantin keisari Justinus 500-luvulla tarkoituksenaan säilyttää siellä Suuren palatsin vesivarastoja. Säiliö on hieno osoitus aikakautensa rakennustaidosta. Säiliön kattoa kannattelevat 336 pylvästä, ja sen erikoisuus ovat kaksi Medusa-pylvästä, joista toisen valtavankokoinen pää on ylösalaisin, toisen taas vaakatasossa. Upeasti valaistut pitkät pylväsrivistöt, hiljainen musiikki sekä valon sekä veden leikki luovat ympärilleen hieman mystisen ympäristön, johon myös kirjailija Dan Brown päätti sijoittaa yhden romaaninsa loppuratkaisun.


Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-Istanbul-Helsinki Turkish Airlinesin reittilennoilla
  • Matkatavarat sekä lämmin ateria lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Kaupunkikierros suomenkielisen oppaan kanssa
  • Vierailut Hagia Sophiassa, Hippodromissa sekä "Uponneessa palatsissa"

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Turkish Airlines. Lentoajat ovat paikallista aikaa. Istanbulissa on sama aika kuin Suomessa (kesäaika).
Helsinki - Istanbul 12:40 - 16:10

Istanbul - Helsinki 14:40 - 18:05

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 150€

Illallisristeily Bosporinsalmella

Retki Aasianpuoleiseen Istanbuliín

Lisämaksulliset retket

Hinta 75€ /hlö

Illallisristeily Bosporinsalmella

Matka Istanbuliin ei ole täydellinen ilman veneretkeä Bosporinsalmella.

Näkymät salmen rannoilla tarjoavat sekoituksen menneisyyttä ja nykyisyyttä, loistokkuutta ja vaatimattomampaa kauneutta. Mahtavat marmoripalatsit, vanhat kivilinnoitukset ja nykyaikaiset rakennukset vuorottelevat salmen molemmin puolin. Risteilyn aikana nautimme turkkilaisesta kansanperinteestä musiikin, kansantanssin ja makujen muodossa. Illallinen aloitetaan tietenkin herkullisilla turkkilaisilla meze alkupaloilla. Luvassa on upea ilta turkkilaiseen tapaan! Risteily toteutetaan matkan 3. päivänä. Retkellä ei ole suomalaista opasta.


Hinta 60€ /hlö

Koe Aasianpuoleinen Istanbul

Istanbulin nähtävyydet ovat osin myös aasialaisia, ja kaupungin aasialaisen puolen tunnelma poikkeaa suuresti eurooppalaisemmasta puolesta. Astumme lauttaan Euroopassa ja poistumme kyydistä Aasiassa, jossa voi kokea aivan erilaisen Istanbulin. Kadiköyn alue tunnetaan perinteisistä turkkilaisista tavernoista ja markkinoista sekä tunnelmallisista kahviloista ja herkkuruokia loihtivista ravintoloista. Oppaamme avaa meille turkkilaisen ruokakulttuurin saloja ja kertoo alueen pitkästä historiasta, joka juontaa juurensa jo tuhansien vuosien taakse antiikin aikaan jolloin Kadiköyn paikalla oli vielä muinaiskreikkalainen siirtomaa.

Tutustumme mm. Kalabasaariin (Balik Pazari), jossa tuoreen kalan lisäksi myydään turkkilaisia mezeitä että deli-tyylisiä herkkupaloja. Nautimme markkinoiden tunnelmasta ja ehkäpä maistamme joitakin herkkujakin, kuten oliiveja ja grillattua kalaa. Matkamme jatkuu tarkastelemaan katujen ja kujien kätkemiä lukuisia pieniä ruokapaikkoja ja herkkuputiikkeja, joissa nautimme turkkilaisia makeita, kuten baklavaa tai lokumia. Lounasaikaan vierailemme eräässä rakastetuimmista ravintoloista nimeltään Çiya Sofrası, jossa kokit loihtivat perinteisiä aterioita eri puolilta Turkkia. Makunautintojen täyteinen retki täydentyy kupposeen vahvaa turkkilaista kahvia paikallisessa kahvilassa. Kahvittelun jälkeen onkin aika suunnata lautalla takaisin Eurooppaan. Retki toteutetaan matkan 3. päivänä, ja retkellä on mukana suomalainen opas. Retken toteutuminen edellyttää vähintään 6 osallistujaa.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Istanbul

Turkish Airlinesin suora reittilento lähtee Helsingistä klo 12:40 ja saapuu klo 16:10 Istanbulin uudelle lentokentälle, jossa suomenkielinen opas on vastassa lentokentän tulohallissa. Opastettu kuljetus keskustaan ja majoittuminen hotelliin.

2. matkapäivä, Istanbul

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme tutustumaan Istanbuliin opastetulla kaupunkikierroksella. Kierroksen aikana näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, ja opas kertoo tarinoita kaupungin menneisyydestä sekä nykypäivästä. Istanbul tarjoaa runsaasti nähtävää mm. helleenisen, roomalaisen, bysanttilaisen ja ottomaanisen kulttuuriperintönsä ansiosta, ja kaupunki on hyvin kiehtova yhdistelmä modernia ja vanhaa, länsimaista ja itämaista. Sultanahmetin alueella sijaitsevat Istanbulin kuuluisimmat nähtävyydet, kuten Sininen moskeija, Hagia Sofia ja ylellinen Topkapın palatsi, jotka ovat yhteydessä toisiinsa laajojen, vehreiden puutarhojen kautta. Kierroksen aikana vierailemme Hippodromin aukiolla, joka Bysanttilaisen vallan aikana toimi valjakkokilpailujen ja monenlaisten seremonioiden näyttämönä, ja on nykyisin suosittu tapaamispaikka. Tutustumme myös yhteen kauneimmista Istanbulin nähtävyyksistä, Hagia Sophiaan, joka on yksi maailman mahtavimpia  arkkitehtonisia luomuksia ja suurimpia kirkkoja ja jonka upeat mosaiikit ja ikonit ovat erityisen vaikuttavia. Mielenkiintoinen nähtävyys on "uponnut palatsi", bysanttilainen vesisäiliö, joka on peräisin 500-luvulta. Säiliö ei ole mikä tahansa vesivarasto, vaan upea osoitus aikakautensa rakennustaidosta. Säiliön kattoa kannattelevat 336 pylvästä, ja sen erikoisuus ovat kaksi Medusa-pylvästä, joista toisen valtavankokoinen pää on ylösalaisin, toisen taas vaakatasossa. Upeasti valaistut pitkät pylväsrivistöt, hiljainen musiikki sekä valon sekä veden leikki luovat ympärilleen hieman mystisen ympäristön, johon myös kirjailija Dan Brown on sijoittanut yhden romaaninsa loppuratkaisun.
Kaupunkikierroksen jälkeen on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin omien mieltymysten mukaan.


3. matkapäivä, Istanbul

Aamiainen hotellissa. Tänään on mahdollista jatkaa Istanbuliin tutustumista omaan tahtiin. Voit myös osallistua lisämaksulliselle retkellemme Istanbulin Aasian puoleiseen kaupunginosaan. Kadiköyn rento alue tunnetaan perinteisistä turkkilaisista tavernoista ja markkinoista sekä tunnelmallisista kahviloista ja herkkuruokia loihtivista ravintoloistaan. Retken aikana oppaamme avaa turkkilaisen ruokakulttuurin saloja ja kertoo alueen pitkästä historiasta, joka juontaa juurensa tuhansien vuosien taakse antiikin aikaan jolloin Kadiköyn paikalla oli vielä muinaiskreikkalainen siirtomaa. Retkellä tutustumme mm. Kalabasaariin ja saamme nauttia markkinoiden tunnelmasta ja paikallisista herkuista. Retki tulee varata etukäteen.


Illan hämärtyessä on myös mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle illallisristeilylle Bosporinsalmella. Näkymät salmen rannoilla tarjoavat sekoituksen menneisyyttä ja nykyisyyttä, loistokkuutta ja vaatimattomampaa kauneutta. Mahtavat marmoripalatsit, vanhat kivilinnoitukset ja nykyaikaiset rakennukset vuorottelevat salmen molemmin puolin. Risteilyn aikana nautimme turkkilaisesta kansanperinteestä musiikin, kansantanssin ja makujen muodossa. Illallinen aloitetaan tietenkin herkullisilla turkkilaisilla meze alkupaloilla. Luvassa on upea ilta turkkilaiseen tapaan! Retki tulee varata etukäteen.

4. matkapäivä, Istanbul - Helsinki

Hotelliaamiaisen jälkeen opastettu kuljetus Istanbulin uudelle lentokentälle, josta Turkish Airlinesin suora reittilento kohti Helsinkiä lähtee klo 14:40. Helsinkiin saavumme klo 18:05.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.