Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Vanhankaupungin idylliä

Krakova

Krakova

Lähtöpäivät:

22.9.2022

Matkan kesto:

4 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 569€

Krakova

alk. 569 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Krakova

Krakova on täynnä historiaa, kulttuuria ja nähtävyyksiä. Krakovan sympaattinen kaupunki hurmaa kävijänsä kauneudellaan ja monipuolisuudellaan.  Tuhatvuotinen, kaunis Krakova on yksi Euroopan kulttuurikaupungeista. Tunnelmaltaan tämä keskiaikainen kauppakaupunki on vertaansa vailla. Hyvin säilynyt Krakovan vanha kaupunki, kymmenet kirkot ja hämärät kellariravintolat ovat olennainen osa Puolan entistä pääkaupunkia. Nähtävyyksien katselun lisäksi Krakovassa on paljon hyviä ostosmahdollisuuksia, ja hinnat ovat hieman Suomen tasoa edullisemmat. Myös hyviä ravintoloita löytyy runsaasti ja lihapainotteisista ruokalistoista huolimatta vaihtoehtoja löytyy myös kasvissyöjille.


Kazimierz

Vanhastakaupungista noin vartin kävelymatkan päässä sijaitseva Kazimierz tuli tunnetuksi juutalaisten asuinalueena, jonka asukkaat karkotettiin toisen maailmansodan aikana. Sodan jälkeen autioituneet talot jäivät pääosin huono-osaisille ja toisinaan myös elantonsa rikollisilla aktiviteeteilla hankkiville. Viimeisen parin vuosikymmenen aikana Kazimierz on käynyt läpi totaalisen muodonmuutoksen. Nyt kaupunginosa on yksi Krakovan trendikkäimmistä ja suosituimmista asuinalueista, jolla etenkin opiskelijat ja taiteilijat viihtyvät. Nuorekas ja eläväinen ilmapiiri on läsnä vahvasti. Viihtyisiä terasseja, moderneja yökerhoja sekä tunnelmallisia kahviloita on alueella paljon. Vuosisataisten synagogien vastapainona ovat uudet aasialaista ja eteläeurooppalaista ruokaa tarjoavat ravintolat, jotka rikastuttavat paitsi Kazimierzin kaupunkikuvaa myös krakovalaista ruokakulttuuria.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.Lue blogikirjoitus Krakovan kaupunkilomasta »Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan!

Onko sinulla oma ryhmä - pieni tai iso - jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Krakova-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Krakovan vanhankaupungin kävelykierros suomenkielisen oppaan johdolla
  • Juutalaiskortteli Kazimierzin kävelykierros suomenkielisen oppaan johdolla
  • Vierailu synagogassa
  • Lentokenttäkuljetukset kohteessa suomenkielisen paikallisoppaan johdolla

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Puolassa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Krakova 07:30 - 08:30

Krakova - Helsinki 18:55 - 21:50

Lentoaikataulu

Muuttunut lentoaikataulu 25.8. ja 22.9. Helsinki-Krakova / 28.8. ja 25.9. Krakova-Helsinki
Ajat ovat paikallista aikaa. Puolassa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Krakova 07:30 - 08:30

Krakova - Helsinki 18:05 - 21:00

Lentoaikataulu 28.7.

Muuttunut lentoaikataulu 28.7.  Helsinki-Krakova / 31.7.  Krakova-Helsinki
Ajat ovat paikallista aikaa. Puolassa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Krakova 07:30 - 08:30

Krakova - Helsinki 19:10 - 22:05

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 100€

Asiakkaat suosittelevat

"Kaikki toimi. Miellyttävä, siisti ja hyvällä paikalla sijaitseva hotelli. Hyvä aamiaispöytä, miellyttävä ja asiallinen henkilökunta. Opas asiansa osaava."

"Oppaamme oli todella ystävällinen, huumorintajuinen ja asiansa osaava. 10+"

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Krakova

Finnairin aamulento Helsingistä Krakovaan. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Bussikuljetus hotellille ja matkatavaroiden jättö. Hotellilta jatketaan opastetulle Vanhankaupungin kävelykierrokselle, kesto noin 2 tuntia (hyvät kengät mukaan). Vanhankaupungin sydän on keskiaikainen Rynek Glowny-tori, jota hallitsee kaariholvinen verkahalli ja sitä reunustavat kymmenien kahviloiden ja ravintoloiden terassit. Tunnettuja nähtävyyksiä ovat mm. Wawelin kukkulan renessanssityylinen kuninkaanlinna 1500-luvulta, Kaupungintalon torni 1200-luvulta ja vuonna 1387 valmistunut punatiilinen Mariankirkko, jonka kaksi tornia ovat täysin eri paria. Kävelykierroksen jälkeen on aikaa omatoimiselle lounaalle, jonka jälkeen kirjautuminen hotelliin oppaan avustuksella. Loppupäivä on vapaata aikaa omiin tutkimusretkiin tai lepoon.


2. matkapäivä, Krakova

Aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Krakovan juutalaiskortteliin Kazimierziin, joka on saanut nimensä kuningas Kazimierin mukaan. Kazimierzin alue tuli tunnetuksi aikanaan juutalaisten asuinalueena, mutta sen asukkaat karkotettiin toisen maailmansodan aikana. Tänään Kazimierz on yksi Krakovan trendikkäimmistä ja suosituimmista kaupunginosista. Kiertelemme tunnelmallisten korttelin kujia ja kuulemme tarinoita juutalaisten historiasta ja kulttuurista. Vierailemme myös synagogassa. Kierros kestää noin 3 tuntia. Loppupäivä on aikaa tutustua Krakovaan omien mieltymysten mukaan. Ehdit  vierailla Krakovan mielenkiintoisissa museoissa ja tunnelmallisissa kahviloissa sekä nauttia kaupungin eloisasta elämänmenosta.

3. matkapäivä, Krakova

Aamiainen hotellissa ja vapaa päivä, jolloin on hyvin aikaa omille tutkimusretkille tai edullisille ostoksille. Lähellä vanhaakaupunkia sijaitsee shoppaajan unelma, suuri Galeria Krakowskan ostoskeskus, josta löytyy noin 250 liikettä sekä kymmenittäin kahviloita ja ravintoloita. Muita keskustan tuntumassa olevia suuria ostokeskuksia ovat mm. Galeria Kazimierz ja Galeria Bronowice. lltaa voi viettää vaikkapa tunnelmallisessa vanhassa kaupungissa, jonka satojen ravintoloiden joukosta löytyy niin perinteisiä puolalaisia kuin kansainvälisiäkin ravintoloita.

 

4. matkapäivä, Krakova – Helsinki

Aamiainen hotellilla. Hotellihuoneen luovutus klo 12 mennessä, matkatavarat voi jättää hotelliin säilytykseen päivän ajaksi. Omatoiminen päivä Krakovassa. Iltapäivällä kuljetus hotellista lentokentälle, opas on mukana. Finnairin lento kohti Helsinkiä lähtee klo 18:55, Helsinkiin saavumme klo 21:50 (28.8. ja 25.9.22 lähtö Krakovasta klo 18:05, Helsingissä klo 21:00). 

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.