Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Vanhankaupungin idylliä

Krakova

Krakova

Lähtöpäivät:

tulossa

Matkan kesto:

4 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Vuoden 2021 lähdöt on peruttu.

Krakova

Historiaa, kulttuuria ja lukemattomia nähtävyyksiä. Krakovan sympaattinen kaupunki hurmaa kävijänsä kauneudellaan ja monipuolisuudellaan.  Tuhatvuotinen, kaunis Krakova on yksi Euroopan kulttuurikaupungeista. Tunnelmaltaan tämä keskiaikainen kauppakaupunki on vertaansa vailla. Hyvin säilynyt vanha kaupunki, kymmenet kirkot ja hämärät kellariravintolat ovat olennainen osa Puolan entistä pääkaupunkia. Nähtävyyksien katselun lisäksi Krakovassa on paljon hyviä ostosmahdollisuuksia, ja hinnat ovat hieman Suomen tasoa edullisemmat. Myös hyviä ravintoloita löytyy runsaasti ja lihapainotteisista ruokalistoista huolimatta vaihtoehtoja löytyy myös kasvissyöjille.


Kazimierz

Vanhastakaupungista noin vartin kävelymatkan päässä sijaitseva Kazimierz tuli tunnetuksi juutalaisten asuinalueena, jonka asukkaat karkotettiin toisen maailmansodan aikana. Sodan jälkeen autioituneet talot jäivät pääosin huono-osaisille ja toisinaan myös elantonsa rikollisilla aktiviteeteilla hankkiville. Viimeisen parin vuosikymmenen aikana Kazimierz on käynyt läpi totaalisen muodonmuutoksen. Nyt kaupunginosa on yksi Krakovan trendikkäimmistä ja suosituimmista asuinalueista, jolla etenkin opiskelijat ja taiteilijat viihtyvät. Nuorekas ja eläväinen ilmapiiri on läsnä vahvasti. Viihtyisiä terasseja, moderneja yökerhoja sekä tunnelmallisia kahviloita on alueella paljon. Vuosisataisten synagogien vastapainona ovat uudet aasialaista ja eteläeurooppalaista ruokaa tarjoavat ravintolat, jotka rikastuttavat paitsi Kazimierzin kaupunkikuvaa myös krakovalaista ruokakulttuuria.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.Lue blogikirjoitus Krakovan kaupunkilomasta »Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan!

Onko sinulla oma ryhmä - pieni tai iso - jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Krakova-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Krakovan vanhankaupungin kierros suomenkielisen paikallisoppaan johdolla
  • Juutalaiskortteli Kazimierzin kierros suomenkielisen paikallisoppaan johdolla
  • Lentokenttäkuljetukset kohteessa suomenkielisen paikallisoppaan johdolla

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Puolassa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Krakova 08:30 - 09:30

Krakova - Helsinki 22:10 - 01:05+1

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 120€

Puolalainen ilta

Lisämaksulliset retket

Hinta 45€ /hlö

Kuva retkestä

Puolalainen ilta

Osallistu lisämaksulliseen puolalaiseen iltaan vuoristolaistyyppisessä Morskie Oko -ravintolassa. Illan aikana nautimme puolalaisen 3 ruokalajin illallisen ja kuuntelemme kansanmusiikkia. Omatoiminen siirtyminen ravintolaan ja takaisin hotellille (Plac Szczepanski 8, 31-011 Kraków).

Asiakkaat suosittelevat

"Kaikki toimi. Miellyttävä, siisti ja hyvällä paikalla sijaitseva hotelli. Hyvä aamiaispöytä, miellyttävä ja asiallinen henkilökunta. Opas asiansa osaava."

"Oppaamme oli todella ystävällinen, huumorintajuinen ja asiansa osaava. 10+"

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Krakova

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 08:30 kohti Krakovaa, jonne saavumme klo 09:30 paikallista aikaa. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Bussikuljetus hotellille ja matkatavaroiden jättö. Hotellilta jatketaan opastetulle Vanhankaupungin kävelykierrokselle, kesto noin 2 tuntia (hyvät kengät mukaan). Kävelykierroksen aikana tutustumme Krakovan Vanhaankaupunkiin ja kierroksen aikana näemme mm. keskiaikainen tori verkahalleineen, Marian kirkko, Jagellonian yliopisto ja paljon kauniisti entisöityjä rakennuksia. Paluu takaisin hotellille iltapäivästä, jonka jälkeen majoittuminen hotelliin ja loppupäivä vapaa.

2. matkapäivä, Krakova

Aamiainen hotellissa. Aamupäivästä lähdemme tutustumaan Krakovan juutalaiskortteliin Kazimierziin, joka on saanut nimensä kuningas Kazimierin mukaan. Kiertelemme korttelin kujia ja kuulemme tarinoita juutalaisten historiasta ja kulttuurista. Vierailemme myös  synagogassa. Kierros kestään n. 2 tuntia. Loppupäivä omatoiminen. Illalla on mahdollisuus osallistua lisämaksulliseenpuolalaiseeniltaanvuoristolaistyyppisessä Morskie Oko -ravintolassa. Illan aikana nautimme puolalaisen 3 ruokalajin illallisen ja kuuntelemme kansanmusiikkia. Omatoiminen siirtyminen ravintolaan ja takaisin hotellille (Plac Szczepański 8,31-01Krakow).

3. matkapäivä, Krakova

Aamiainen hotellissa ja omatoiminen päivä Krakovassa.

 

4. matkapäivä, Krakova – Helsinki

Aamiainen hotellilla ja huoneiden luovutus. Omatoiminen päivä Krakovassa. Matkatavarat voi jättää hotelliin säilytykseen päivän ajaksi. Illalla kuljetus lentokentälle (opas on mukana). Finnairin lento kohti Helsinkiä lähtee klo 22:10, Helsinkiin saavumme klo 01:05 seuraavan vuorokauden puolella.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.